Dinsdag, 23 Oktober 2007


Erg fris deze ochtend in Wirtzfeld

Gisterenochtend moest ik het ijs van de autoruiten krabben, want het had behoorlijk gevroren, en ik moest vrij vroeg weg… ik moest Steffi weer eens met mijn voeten laten spelen… het probleem met de teennagels is nog niet opgelost, dus er moest weer een beugeltje op gezet worden die moet voorkomen dat de teennagel teveel naar binnen groeit.

Daarna de winterbanden in onze garagebox gaan controleren en afspraken gemaakt met de bandenleverancier om die deze namiddag op de auto’s te laten plaatsen.

En vanwege de vorst ’s ochtends dan ook maar begonnen de garage nog maar eens op te ruimen en het vele karton en papier naar het containerpark in Bütgenbach te brengen, zodat er tenminste één auto in de garage past en er zodoende altijd één auto met ijsvrije ruiten is.

Mijn cabrio moet dezer dagen zijn hardtop weer geplaatst krijgen, zodat die hardtop dan ook uit de garage weg is, en dus er nog meer plaats vrij komt voor nieuwe troep…. wat een mens toch aan verpakkingsmateriaal binnenkrijgt… het is ongeloofelijk.

Verder nog in de tuin gewerkt: aan de voorkant hebben we nu het meeste klimop verwijderd dat het bloemenperk overwoekerde. Een speciale anti-onkruid vliesmat eroverheen gelegd en dan met boomschors afgedekt.


De boomschors lig op het bloemperk (wit gevroren deze ochtend…

Je kunt nog duidelijk aan de aarde op het trapgedeelte zien, hoe het klimop zich zelfs over de trap heen woekerde, onze trapopgang is nu weer een heel stuk breder geworden. Om nu de bloemen te planten hoeven we alleen her en der een gaatje in het vlies te maken om de plant in de aarde te zetten, en het onkruid blijft opnieuw een paar jaren goed afwezig… (hopen we tenminste).


Onze beuk (9)

En dan nog het een en ander in kantoor afgewerkt: de Franse vertaling van onze website Wirtzfeld Valley Appartement is door een van onze medewerkers klaargestoomd, en die teksten moest ik dus nog in de website ingevullen. Dat werkje is ondertussen ook klaar. Weer een stap verder…
En zo blijven we dus goed bezig!

Geniet vandaag van een droge dag, morgen zou het iets minder kunnen worden.

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Dag allemaal,
  Heb ondertussen mijn beide schouders laten doorlichten … Uitslag volgende week!
  Apropos : ik moest telkens 175 € betalen, dus in totaal 350 €.
  Ik ben vandaag bij de ziekenkas alles terug gaan innen: 228 €. Gezondheid is blijkbaar alleen aan mensen met een fatsoenlijk inkomen besteed !!! SCHANDALIG GEWOON …
  Sinds eergisteren zit ik alle dagen in Wirtzfeld … hahaha … ik heb namelijk de foto van 19 oktober, die jullie in de banner gebruiken als buroblad opgeslagen. Mooi toch … een prachtige foto … één voor aan wedstrijden mee te doen!
  groetjes
  Marlies

  Inderdaad, dat is erg duur… gezondheid gaat boven alles! Leuk te horen dat die foto zo geslaagd is, het was puur teval, want die foto was immers automatisch door de webcam gegenereerd…

 2. Hallo Hubert

  Ook hier in het Antwerpse sterke nachtvorst.
  Hedenmorgen om 09:00 met Suzy naar radioloog , en ook een pak EURO’s kwijt, waarvan je slechts een gedeelte van recupereert via de mutualiteit. Zei men vroeger niet ” gezondheid is niet te koop ? Als men in een gewoon gezin nagaat hoeveel van het inkomen er maandelijks naar medische dienstverlening en geneesmiddelen gaat, dan stel je je wel enkele vragen.
  Het grondvlies met “mulch” is een goede optie, doch het is een geliefde biotoop voor slakken (neen geen politiek).
  Zoals je reeds eerder aanhaalde had je dit jaar veel bezoek van deze lieverdjes (neen geen politiek). Je kan best van in de lente anti-slakmiddel aanbrengen in je boomschors bedekking. (is niet vriendelijk voor huisdieren. Katten houden er helemaal niet van) Zonder dit anti-slakmiddel , veel slakken die alles kaal likken wat in de buurt staat.
  Ook van het goede weer en vakantie gebruik gemaakt om de laatste rustplaats van onze ouders voor te bereiden op de komende herdenkingsdag. De rust van de begraafplaats, de laagstaande zon en de aangevroren grasperken gaven de nodige piëteit.
  Groetjes
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.