Woensdag, 24 Oktober 2007

Gisteren is het bij ons in Hoog België (hoog boven de laaghangende bewolking boven België) de hele dag zonnig geweest.

Vandaag zal er meer bewolking komen, maar misschien steken we in de Oostkantons onze koppen opnieuw boven de wolken. Het blijft overwegend droog en er zullen in de loop van de namiddag mogelijk enkele opklaringen doorzetten. Hier en daar toch een beetje motregen mogelijk.


Onze beuk (10)

Gisterenochtend ben ik eerst naar Eifel-Holz geweest, een firma in het industriegebied van Büllingen, waar men diverse soorten boomschors vervaardigd. Twee keer rijden met de Clio om zo’n 22 zakken van 70 liter elk, gevuld met boomschors, af te halen. Een gedeelte wordt gebruikt om in het tuingedeelte aan onze voordeur de laag boomschors die eergisteren gelegd werd, verder te verhogen, want de eerste 10 zakken waren toch een beetje weinig.

De rest wordt gebruikt om het nieuwe tuingedeelte naast het appartement te bedekken.In de namiddag dan enkele keren heen e weer gereden naar de bandencentrale in Bütgenbach, steeds met een andere auto, om de winterbanden erop te laten zetten. Nu de temperaturen ook overdag vrij fris zijn, is het beter om met winterbanden te rijden.

Volgende week zou het wel eens erg druk kunnen worden in de bandencentrale, want volgens Karel Holvoet van het KMI zouden we volgende week misschien al met de eerste sneeuwbuien in de Hoge Venen moeten rekenen… Karel schreef:

Dag Hubert!
Het Sauerland en de Taunus zijn al weg met de eerste sneeuw. Voor het nationaalpark Hohes Venn – Eifel is dat nog even wachten. De kaarten zijn wel interessant.. er zou begin volgende week wel eens iets kunnen inzitten. We houden het goed in de gaten.

Overigens, op de website van ons appartement is nu ook de komplete tekst in het Engels klaar, die een vertaalbureau voor ons heeft gemaakt. Nu ontbreekt er nog maar één taal, maar die vertaling denk ik vandaag of morgen binnen te krijgen.

Brigitte was vandaag nog even naar het kerkhof rond het kerkje van Wirtzfeld, om foto’s met zon te maken van de graven.


Vlijtige handen…

De werkmensen van de gemeente waren vlijtig bezig om het hele kerkhof op te kuisen, ten eerste is er deze week een begrafenis van een 84-jarige inwoner van Wirtzfeld, en volgende week is het ook nog Allerheiligen, waar het gebruikelijk is dat veel mensen de graven komen bezoeken.

Speciaal voor onze website hebben de heren dan bereidwillig voor de foto geposeerd.


Vlijtige handen…

Advertentie: lange weekends in November:

Kom nog snel de herfstkleuren in de Oostkantons genieten…
Speciaal “Indian Summer” Arrangement tot 15 November 2007.

Indian Summer 2007: voordeel arrangement
Appartement voor 2 personen voor 3 personen *
3 nachten 187 € 227 €
4 nachten 217 € 257 €

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Hallo allen,

    De kleuren van de beuk worden alsmaar mooier, met het voorspelde weer van de volgende dagen zullen de takken er wel rap kaal bij staan.

    Groeten uit Landen van
    Christiane en Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.