Zondag, 28 Oktober 2007

Gisteren is er dan toch geen zon doorgebroken, maar het is droog gebleven, en ook vandaag blijft het nog droog in Hoog België.

Tijd om te gaan denken over de winter, en dat betekende dus dat er gisteren diverse karweitjes buiten gedaan moesten worden.


Daar was ten eerste de sneeuwfrees, die verse olie moest krijgen en moest proefdraaien, voordat die van het tuinhuisje naar de garage verhuisde. In de garage kan die dan ’s morgens met de batterij van de auto opgestart worden voor het geval dat ie niet direkt wil starten met het trekkoord.

De banden van de sneeuwfrees moesten opgepompt worden. Daarvoor gebruik ik zo’n klein kompressortje dat op de sigarenaansteker van de auto wordt aangesloten. En de band van de kruiwagen was ook leeg, dus die werd dan maar gelijk mee opgepompt.

Toen ik mijn neefjes bij de buren ontdekte, heb ik Jochen snel gewekt, zodat we met zijn vieren de hardtop weer terug op mijn cabrio konden plaatsen. Omdat ik nog altijd niet genoeg plaats in de garage heb, moet die namelijk ook deze winter weer buiten “slapen”.


Eergisteren had ik het reserve brandhout dat op paletten in de weide lag, onder het afdak van het tuinhuisje gestapeld.


Gisteren dan nog een zeildoek opgehangen zodat het hout niet opnieuw wordt door slagregens.


En op het terras achter het huis zijn nu al stoelen en tafels en ligstoelen weg. Die overwinteren in het tuinhuisje, op de plaats waar de sneeuwfrees de hele zomer stond.


En natuurlijk moest ook weer de oude meetlat terug op het terras geplaatst worden. We zijn dus vanaf nu weer gewapend voor alle sneeuw die er komen gaat… misschien.

Ook moest ik de instellingen van de webcam aanpassen, zodat je weer met de muis over de meetlat kunt bewegen om de sneeuwhoogte af te kunnen lezen.


Verleden jaar had ik een sneeuwmuur gebouwd, die jammer genoeg niet in aktie is kunnen komen door de veel te warme winter. Hopelijk komt die dit jaar wel van pas.


Jochen liet me tussen de bedrijvigheid door ook nog even zien, hoe ik ook video’s met achtergrond foto’s kan maken. Als je goed kijkt op de foto, zie je dat Jochen in het “Movie venster” zit, met als achtergrond het beeld van de webcam…

Alleen de belichting is nog niet helemaal optimaal om hem duidelijk van de achtergrond te kunnen laten afsteken, dus dat moeten we nog verder bekijken.


Maar omdat er dit weekend gasten in ons appartement zijn, kon ik dat gisterenavond dan niet meer verder uittesten, en houden we dat dus tegoed voor een volgende keer. Is misschien ook beter, want met die ontbrekende tand in mijn mond zou een nieuwe video geen al te fraai resultaat opleveren.

En het hangt natuurlijk ook een beetje af in hoeverre jullie die video’s apprecieren of ik nog nieuwe zal maken… voor het geval je onze eerste video nog niet gezien hebt, kijk even bij de vorige berichten, die staat in de blog van gisteren, Zaterdag…

En als afsluiter natuurlijk nog even de nieuwste dagfoto van onze beuk die nu stilaan begint blaadjes te verliezen…


Onze beuk (14)

Prettige Zondag iedereen!

Hubert

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. hoi huub heb je al aan kauwgom gedacht om de stifttand vast te zetten? heb ik ook gedaan met de mijne toen we op schiphol stonden richting moskou en deze er uit viel voor nood oplossing gaat dat wel gr tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.