Woensdag, 31 Oktober 2007

Gisteren is er nog af een regenbuitje gevallen, maar veel heeft het niet voorgesteld in Hoog België, terwijl in sommige delen van België er toch aardig wat naar beneden is gekomen.

Vandaag zou de beste dag van de week kunnen worden: brede opklaringen over het hele land, bij ons was het natuurlijk deze ochtend een stuk kouder vanwege die opklaringen.


Wirtzfeld, deze ochtend

Morgen zou er in Laag België meer bewolking komen opzetten, maar het Oosten en Zuiden van het land zou daar geen hinder van ondervinden. Wordt dus een rustige en aangename dag om de doden te herdenken.


Onze beuk (16)

De omschakeling van Zomer naar Wintertijd afgelopen weekend zit me nog altijd niet lekker… ik ben veel te vroeg wakker, en veel te vroeg ’s avonds al moe…maar ik denk dat ik met dat probleem niet alleen ben, of wel?

De familie De Vree, Uitgever van www.waalsweekblad.be heeft ons een bezoek gebracht, en bij die gelegenheid ook ons appartement op hart en nieren kunnen testen. Ren was in de wolken over de vele multimediale mogelijkheden die de “hangende iMac” in de slaapkamer te bieden heeft: “….de mensen moeten het zelf eens hebben kunnen uitproberen om zich te realiseren wat de mogelijkheden tegenwoordig zijn…” was zijn enthousiaste kommentaar.


Familie de Vree, Waals Weekblad

Ze hebben inderdaad nog een paar tips kunnen geven (paraplubak, antiglijmat in de douche) en nu zijn we natuurlijk benieuwd naar het bericht dat Ren in het Waals Weekblad gaat opnemen over ons appartementje.

Vandaag staat een stipvisite van Karel Holvoet op het programma. Karel is zelf een grote sneeuwfan en geeft ons tijdens de winterperiode al jarenlang zijn visie vanuit meteorologisch standpunt. Karel heeft aan de Universiteit in Utrecht meteorologie gestudeerd, en werkt nu bij het KMI in Ukkel. Hij zit dus inderdaad aan de bron van de meetgegevens en weet die ook te interpreteren volgens de laatste stand der wetenschap…

Jochen is op het ogenblik al bezig voorbereidingen te treffen voor zijn reis naar Amerika. Vrijdag rijdt hij eerst naar Frankfurt, en Zaterdag vliegt hij naar een conferentie over internet advertising in New York, en wil tegelijkertijd enkele van zijn Amerikaanse zakenpartners ontmoeten, zowel in New York, en als het even lukt, ook nog in San Francisco.

Ik kan niet mee, want in de Benelux zitten zo’n negenduizend sneeuwfanaten die erop zitten te wachten dat mijn eerstvolgende sneeuw mailing gaat verschijnen, en wie weet, misschien is het begin November al zover.

In een normale winter hebben we meestal rond de 8ste November de eerste sneeuw, dus volgende week zou dat al best kunnen gebeuren…

We zullen zien.

Iedereen het beste gewenst en profiteer van een lang Allerheiligen weekend!

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert
    Ben zelf niet zo’n voorstander van winter/zomertijd.
    Ondervind er weinig hinder van. Zoals je al weet ben ik een “vroege” vogel, dus ben ik ook ’s avonds ook vlugger uitgeteld, al kan dat natuurlijk ook door de “jaren” komen. Ongeveer 9 maanden per jaar vetrek ik thuis als het nog donker is. (vroeger kwam ik regematig thuis als het al donker was, maar dat had een andere oorzaak….)
    Aan boord van schepen houdt men zich aan een vaste GMT tijdinstelling, werk/uurrooster. Heeft weinig nadeel als je Noord/Zuid/Noord gaat omdat je dan in je tijdzone blijft, maar als je Oost/West/Oost gaat dan verandert de tijdzone om de 2 dagen. Omdat de wachten op GMT blijven , blijft je ritme constant terwijl de dagen/nachten contstant wijzigen. Hoe dichter de oversteek Oost/West/Oost aan de evenaar hoe minder snel de dagen/nachten wijzigen, hoe meer naar het Noorden of het Zuiden de dagen/nachten wijzigen bij Oost/West/Oost oversteek. Dus hier is de bio klok , of hoe noemt men dat, helemaal van slag, maar dat went wel, net als bij luchtreizigers die regelmatig van Oost naar West (en omgekeerd) gaan.

    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.