Donderdag, 1 November 2007

Gisteren was het een uitzonderlijk mooie dag, met blauwe lucht en relatief aangename temperaturen, die bij ons in Wirtzfeld opliepen tot ca 9° C. En ook vandaag zou het in Hoog België misschien nog mooi blijven, de wolkenformaties komen vanaf de Noordzee en zouden ons pas later op de dag bereike,, dat zijn tenminste de verwachtingen voor vandaag.

Update deze ochtend: toch al bewolkt deze ochtend, onder thermometerhut viel de temperatuur vannacht tot -2°C, aan de grond gemeten was het -3° C.

Morgen en overmorgen zou het overal zwaar bewolkt blijven met nauwelijks een opklaring. De nachten worden dan wel minder koud. Zondag zou weer beter worden, maar frisser.


Onze beuk (17)

Gisteren kregen we bezoek van Karel Holvoet, die eens kwam kijken of men ons deze winter wat meer sneeuw kan geven… hij is namelijk een van die mensen die in België het weer maken, met andere woorden, een weerman…, hij is namelijk medewerker bij het KMI….

Gedurende de bezichtiging van ons appartementje, dat hem uitstekend beviel (vooral de multimedia installatie…), was zijn reaktie, dat hij best eens een romantisch weekendje in ons appartementje wilde doorbrengen, maar dan moet hij zich wel eerst “een lief” zoeken… Mijn advies aan de vrijgezellinnen onder onze lezers: klik maar eens op de foto’s om ze uit te vergroten om zo te kunnen kijken of hij “uw type” is… ik zal de E-mails dan bereidwillig doorsturen….

Daarna werd natuurlijk ook een kijkje gemaakt bij onze eigengebouwde thermometerhut, de sneeuwmuur en sneeuwmeetlat en de verschillende webcams die in en rondom ons huis staan opgesteld. En op de weide naast onze tuin heeft hij dan iets ontdekt dat wel eens belangrijk voor het weer in Wirtzfeld zou kunnen worden….

De bewegingen die hij op de volgende foto’s maakt zijn hoopvol…


Karel Holvoet: deze winter zullen de sneeuwvlokken zo groot zijn….


Karel Holvoet: en de sneeuw zal zo hoog komen te liggen….

Dat is dus “mijn interpretatie” van deze foto’s….

Dat zijn bezoek een vervolg krijgt, zal nu wel duidelijk zijn: maar méér verklap ik daarover (nog) niet, dat is voor een aflevering binnenkort op deze website.

ALLERHEILIGEN 2007

In onze streek, en dus ook in Wirtzfeld, wordt deze dag met een feestelijke mis in de kerk gevierd, waarna iedereen de graven op het kerkhof gaat bezoeken, die voor deze gelegenheid extra mooi opgesmukt zijn, om vervolgens bij familie op bezoek te gaan.

Een mooie traditie die ook wij in ere houden.

En voor al diegenen die een lang weekend beginnen: geniet ervan…

Geplaatst in Herfst 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.