Zondag, 4 November 2007

Vandaag zou het met een beetje geluk iets minder zwaar bewolkt worden dan gisterenn. Gisteren was het inderdaad de hele dag grijs en af en toe viel een beetje nevel/motregen.

Afgelopen nacht was de minimale temperatuur 5.8° C onder thermometerhut, en 5° C aan de grond.


Wirtzfeld, deze ochtend

Ik heb gisterenochtend nog een beetje aan de maandelijkse administratie zitten te werken, en daarna in feite alleen een beetje lui in de zetel naar enkele informatieve TV programma’s gekeken, waaronder hoofdzakelijk Discovery Channel. Sinds we zo’n betaalabonnement van TV Vlaanderen in huis hebben, kijk ik namelijk graag naar dergelijke programma’s, en bijvoorbeeld op Vitaya TV naar de Debby Travis reportages over binnenhuis inrichting en huizen opknappen, en de DHZ Tips van Roger en dergelijke. Gek he… nee, toch niet, omdat ik dit jaar zelf op dat gebied weer wat aktiever was geworden.

Overigens, wat dat TV Vlaanderen pakket aangaat: ik heb voor dat abonnement een speciale kaarthouder moeten kopen bij mijn tv kaart, maar omdat ik een Nokia receiver had die al enkele jaren ouder is, doet die lezer+kaart het niet altijd even goed… wanneer ik naar Discovery wil kijken, moet ik altijd eerst een paar keer heen en weer zappen voordat ik daar niet alleen het beeld maar ook het geluid erbij krijg: het lijkt wel of mijn receiver niet helemaal snapt dat dat programma wel vrijgeschakeld is. TV Vlaanderen zegt natuurlijk dat je hun receiver moet kopen, dan is er geen probleem…
De digitale computerondersteuning voor de iMac computer in ons appartement (EyeTV) heeft daar minder problemen mee, maar het duurt wel een à twee seconden voordat het systeem de gecodeerde kanalen vrijgeeft.
Via eyeTV (dat heeft een computergestuurde kanaallijst voor gemakkelijk opzoeken…) ontdekte ik echter ook dat bijvoorbeeld het kanaal Hustler, dat niet standaard in dat pakket steekt, met die kaart toch bekeken kan worden (Hustler is normaal een PayTV kanaal dat niet in het pakket zou zitten).
Daarnaast ontvangt die TV Vlaanderen kaart dan ook alle vlaamse en de meeste NL -kanalen, iets dat je hier in de Oostkantons niet zo vaak vindt, want op de kabel zit alleen TV één en Ned 2…
Waardoor we dus in principe de kabel zouden kunnen afschaffen, als er niet nog onze eigen BRF TV is, alhoewel die slechts een kwartier per dag uitzendt… die zit alleen op de kabel en niet op sateliet.
Het Pluspaket van TV Vlaanderen is eigenlijk niet zo interessant tov van hun standaardpakket, er zitten enkele extra speciale programma’s (zeilen en dergelijke) bij, en één extra erotiek kanaal (Dorcel), maar dat zendt slechts vanaf 23.00 uur uit, en dat is een tijd waar bij mij meestal de ogen vanzelf beginnen dicht te vallen.

Overigens, in ons appartement hebben we naast Skype internet telefonie (telefoneren tussen computers onderling met elk een skype account) ook een account voor SkypeOut geinstalleerd. Met SkypeOut kun je dus vanaf je computer naar de “normale” vaste telefoonnummers telefoneren (die dus niet op een computer zitten) en onze gasten van dit weekend hebben daar gretig gebruik van gemaakt. Met SkypeOut betaal je voor de meeste landen slechts 1.5 of 1.7 eurocent per minuut naar het buitenland, dus dat spaart.


Jochen heeft ondertussen ook van zich laten horen: hij is goed aangekomen in New York waar hij deelneemt aan de ad-tech conference. De vlucht was een uur sneller dan verwacht, ze hadden sterke rugwind.
Hij betaalt voor de tijd dat hij daar is, 84 USD voor constante WIFI internet access (in ons appartementje is WIFI gratis voor onze gasten…) Hij zit op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber (Hilton hotel) in Manhattan, op enkele bloks van Central Park, op de 44ste verdieping. De foto’s die hij stuurde vanuit zijn kamer zijn natuurlijk indrukwekkend:


Uitzicht uit Jochens hotelkamer in New York (klik om in te zoomen)

En ter herinnering:

We hebben gisteren een nieuwe enquête opgestart naar aanleiding van enkele speculaties van website lezers over wanneer de eerste sneeuw in de Osotkantons zou kunnen vallen.

Voila: wanneer denk jij dat er deze maand November de eerste sneeuwvlokjes zullen vallen? Een van de lezers vroeg lakoniek: “Waarom?”…

is natuurlijk evident, door die enquête begin ik jullie wakker te schudden dat de winter er aan gaat komen!

Invullen aub, de enqête blijft slechts enkele dagen online…. Die is namelijk voorbij als deze week al de eerste sneeuwvlokjes zouden vallen…

Veel plezier!


Onze beuk (20)

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

 1. En ik zeg… geen sneeuw in november!
  Kwestie van steeds tevreden te zijn.
  Ofwel omdat ik gelijk heb gekregen, ofwel omdat er wel degelijk toch sneeuw is gevallen.
  Dus nogmaals, we zullen met z’n allen moeten wachten tot december.
  Groetjes,
  Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.