Maandag, 5 November 2007

Vandaag zullen er misschien enkele opklaringen komen, maar later deze week zal het opnieuw wisselvallig worden.
Ook in Wirtzfeld.

De temperatuur viel deze nacht tot 4.5° C onder thermometerhut, en tot 4.2° C aan de grond gemeten.

Onze Waalse gasten heeft het prima bevallen in ons appartementje, citaat: “mon mari ne veut pas quitter…” Ik had hun aangeboden dat ze later mochten vertrekken omdat voor Maandag geen boeking genoteerd werd, en dus zijn ze gisterennamiddag pas tamelijk laat vertrokken. Wel hebben ze regelmatig via Skype naar huis gebeld om te zien of alles met de 5 kinderen in orde was. In ieder geval een goed teken dat het onze gasten zo goed bevalt. Vooral de rust, de stilte en de natuur vallen goed in de smaak, en dan natuurlijk de ambiance die met de aanwezige techniek gegeneerd wordt.

Brigitte en ik hadden een maand geleden zelf eens een nachtje ons appartement “getest”, en wij vonden eerlijk gezegd dat de glasvezelpuntjes van de sterrenhemel toch wel een beetje veel licht ’s nachts geven. Ik heb daarom de uiteinden van de glasvezel bewerkt met een gele viltstift, in de hoop dat dat het licht zou dempen. Ook onze gasten vonden dat, zolang men “wakker” is in bed, het een bijzonder romantisch sfeertje geeft, maar als men dan uiteindelijk wil gaan slapen, dat het dan toch vrij helder is. Natuurlijk kan men de sterrenhemel uitschakelen, maar dat vind ik toch een beetje zonde van het effekt…
Nu denken we er dus over na of we misschien een soort vitrage onder het plafond ophangen om het licht van de sterrenhemel iets meer te temperen…

Een heel nieuw perspektief was ook de taal van deze weekendgasten: omdat ze uit Wallonië kwamen, waren natuurlijk Franstalige zenders en DVD’s graag gezien, maar de uitgebreidere TV Vlaanderen pakketkeuze is natuurlijk vooral op onze Nederlandstalige en Vlaamse gasten afgestemd (die regio’s leveren ook de meeste bezoekers naar de Oostkantons…).
Maar onze Franstalige gasten hadden al snel ontdekt dat ze ook via internet streaming hun populaire franse muziek en zenders konden downloaden. En omdat ze zelf ook nog een harddisk met de favoriete tv soaps van mevrouw bij hadden, konden ze die ook no zonder problemen via de USB2 aansluiting op onze computer afspelen. Zo zie je maar hoe veelzijdig de techniek tegenwoordig is.

In onze tuin bereiden de planten zich langzamerhand voor op de komende winter:


Struiken warm ingepakt voor de winter…

En ook onze fameuze beuk vervalt meer en meer in winterstemming….


Onze beuk (21)

En in een apart bericht hier beneden opnieuw enkele foto’s van Jochen uit New York.
Iedereen alvast een prettige week toegewenst!

Geplaatst in Herfst 2007.

3 reacties

 1. Dag allemaal,
  De beuk begint kaler en kaler te worden. ’t zal niet lang meer duren voor het laatste blaadje naar beneden dwarrelt.
  Wat betreft de sterrenhemel : onze vrienden hebben als lichtschakelaar zo een demper gebruikt, en daardoor kunnen die het licht dempen, dat is pas romantisch! Misschien kan je dat nog installeren, Hubert.
  De enquete: ik heb voorspeld dat het 18 november gaat sneeuwen, maar blijkbaar gaat het zo lang niet duren. Ik veronderstel dat de eerste sneeuwvlokken volgend weekend uit de lucht zullen vallen boven Wirtzfeld Valley!
  groetjes nog aan iedereen,
  Marlies

  Marlies, ik denk ook dat de sneeuw er heel snel aan gaat komen. Wat betreft de LED’s: die ik geïnstalleerd heb, mogen schijnbaar niet met een dimmer geschakeld worden volgens de gebruiksaanwijzing…

 2. Juist, dimmer noemt die demper … hahaha.
  Zij hebben in ieder geval een ander pakket gekocht want bij hun zaten er honderd in de dertig lichtjes bij en als ik me niet vergis heb jij 2 pakketjes gekocht en dan had je er nog geen 130 he.
  Bij hun was er ook een tekening van de sterrenhemel bij, je kon bv de grote beer of zelfs het hele stelsel uitbeelden boven je bed … wel leuk.
  Volgende week maandag wordt ik geopereerd : met een kijkoperatie wordt er plaats gemaakt tussen de spier en de spierhouder (of hoe men het ook noemt). Er zit sleet op de spier en ze is ontrafelt … Je zou het kunnen vergelijken met een voet die zwelt en knelt in zijn schoen. Volgens de dokter zou ik achteraf echt zonder pijn zijn.
  Het zal dus even wat stiller zijn op jou site (haha)… ik zal 2 weken met heel de arm en al ingetaped zitten … Ik hoop maar dat het meevalt en dan laat ik achteraf de rechterschouder ook nog behandelen.
  Groetjes
  Marlies

  Inderdaad: 2 x 33 lampjes… En wat je schouder betreft: success, dat het allemaal moge lukken en je dan van de pijn af bent! Beterschap!

 3. Hallo Hubert
  Had je via deze middag via de zaak een mailtje verstuurd ivm het “dimmen” van je sterrenhemel.
  Mogelijk is deze niet door gekomen,en stuur ik je dit berichtje na.
  Het zou kunnen dat een dimmer niet kan omdat er teveel stroomafname is, en deze zou “warmlopen”
  Vraag eens na bij je buurman elektrieker of je de stroom (voltage) mag beknijpen voor deze in de transfo komt. In plaats van 220 zou je dan kunnen beknijpen (door plaatsing van een spoel of weerstand) naar een lagere spanning, zodoende zullen de LEDs dan ook minder sterk licht afgeven.
  Misschien weet Fons uit Landen ook een elektronische oplossing.
  Anderzijds , drastischer . De bundel bestaat uit verschillende LEDS ? Verduister er enkele met een klein stukje aluminium papier, je weet maar nooit. Kan je de LEDs wisselen ????? Indien ja, er bestaan LEDs in verschillende kleuren, de witte vervangen door , geel, groen, rood. Dit zal al zachter zijn.

  Langs deze weg , volle moed aan Marlies, en een vlug herstel.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.