Donderdag, 8 November 2007

Ook gisteren heeft het de hele dag gewaaid, en af en toe is er een bui gevallen. Hetzelfde weer moeten we de komende dagen ook verwachten.

Minimum temperatuur deze nacht: 6.5° C onder thermometerhut, 3.8° C aan de grond gemeten.

Wat we nog niet gezien hebben is sneeuw. Voor diegene die niet meer weten hoe sneeuw eruit ziet: hier is een foto van de winter 2005/2006:

Mooi ,he!

Volgens de laatste berichten komt er deze nacht een beetje sneeuw in Hoog België…

Morgen wordt Apple’s iPhone in Duitsland gelanceerd. T-Mobile is deze week begonnen met zijn reklamespotjes op de Duitse TV. Wanneer komt ie naar België, en welke Telecom firma gaat die hier exclusief aanbieden?

Ik schreef eerder deze week over de lichtjes van onze sterrenhemel in onze vakantiewoning
Ondertussen hangt er een stemmingsvolle voile in dezelfde kleur als de bedsprei onder het plafond, en dit tempert inderdaad het licht aanzienlijk… Gewoon met velcrostrips bevestigd, zodat het achteraf ook weer weggehaald kan worden; bijv. om de batterijen van de rookmelder te vervangen. En natuurlijk de halogeen-lamp vermijdend onder aan het bed, die wordt namelijk te heet om er iets voor te hangen.


Onze sterrenhemel, redesigned…

Alhoewel het meestal Vlaamse of Nederlandse toeristen zijn, die afzakken naar de Oostkantons voor een korte vakantie, en ik natuurlijk ook ontstellend veel Nederlandstalige mensen bereik via deze website, krijgen wij vandaag toch opnieuw Franstalige mensen in Wirtzfeld Valley op bezoek, die een lang weekend komen doorbrengen. Wij doen uiteraard niet mee aan de communautaire perikelen die zich gisteren in de Belgische parlemantaire commissie verder hebben toegespitst: bij ons is iedere Belg welkom, daar speelt het geen rol uit welk landsdeel men komt. Het weer zit hen alleszins niet mee de komende dagen, maar dan is het natuurlijk om zo belangrijker dat het binnenshuis ook goed toeven is.

Wat ik wel uit deze hele politieke heisa heb onthouden is een opmerking van Franstalige kant, dat de “Franstaligen latijns geaard” zijn, en de “vlamingen germaans”. Zou dat betekenen dat bij een eventuele splitsing van België de Duitstaligen dan bij Vlaanderen zouden komen…?

Deze ochtend werd op de BRF (duitstalige radio) verteld, dat Minister-President Karl-Heinz Lambertz zegt dat bij een eventuele splitsing van België (waaraan hij echter niet gelooft) er diverse opties voor de Duitstalige Gemeenschap van België zijn, waarbij aansluiting bij Luxemburg één van van de opties is…

En natuurlijk de nieuwste foto van onze “normale” beuk, die krampachtig probeert de laatste blaadjes nog vast te houden in de aanwakkerende wind.


Onze beuk (24)…

Nog meer boom nieuws over de “onbekende” maar mooie boom in een ander gedeelte van onze tuin:

Dag Hubert
Ik ben voor 99% zeker dat het een Schijnbeuk is, Nothofagus antartica.
De vorm van de boom, dwarse witachtige strepen in de schors en de gele herftverkleuring wijzen in die richting. Mischien nog wat afbeeldingen van Nohofagus antartica bij Google bekijken, dan kom je er wel uit of het een schijbeuk is of niet.
Groeten
Hans
Hans, je hebt geljk, we hebben ondertussen de tekening van de tuinarchitekt teruggevonden, waar die boom op die plek inderdaad staat ingetekend: Nothofagus antartica is dus korrekt. Wat dus niet korrekt is, is dat ik dacht dat we die op aanraden van mijn broer hebben geplant: deze boom staat er dus pas sinds 1989, dat is 9 jaar later dan ik eerst dacht.

Op de vraag van een van onze website lezers of Jochen in New York op stelten loopt om de foto’s te maken, schreef Jochen terug dat hij die vanuit een dubbeldekkersbus genomen heeft, dat verklaart dus de invalshoek op straat…

En dan vond ik nog deze leuke video, die ik jullie van harte aanbeveel:

Kinderen, aub niet nadoen!

Geplaatst in Herfst 2007, iPhone.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.