Eerste winterprik onderweg!

Wij kregen het volgende bericht door van Karel Holvoet, medewerker aan het KMI

don 10u
Dag Hubert,
Weer met pit, dat is het motto vanaf volgende nacht. Er vallen na de storing geregeld regenbuien die stilaan in sneeuw overgaan. Morgen overdag de felste exemplaren met kans op onweer en zeer felle rukwinden. Er vallen dan winterse buien vanaf 300m. De sneeuw blijft pas vanaf 600m liggen en is nat. Lokaal kan er in de Oostkantons tegen de avond 10 cm sneeuw liggen. Klinkt opvallend want tot vanavond lijkt er niks aan de hand en blijft het zelfs zacht en nog redelijk rustig met in Wirtzfeld nog een +6°. In de nacht gebeurt het dus allemaal.
Morgenochtend schommelt het kwik rond +1° in Wirtzfeld. Overdag is dat +2° maar tijdens sneeuwbuien rond 0°. Op de Steling en de Botrange wordt het echt winters met dus de eerste sneeuwlaag van het najaar. Voor Wirtzfeld is het dus kantje boord. Ik ben morgen in de regio en ben benieuwd hoeveel er komt te liggen.
Vanaf zaterdag dooi, dus de eerste winterprik is van korte duur. Voor volgende week blijven de kaarten redelijk gunstig voor nieuwe sneeuw. Afwachten…
groeten,
Karel Holvoet

Goed dat ik dus verleden week de winterbanden op onze auto’s heb laten monteren. Onze enquête over wanneer de eerste sneeuw valt, heb ik ondertussen stopgezet: Ik had met een aantal mensen op 8 November getipt, maar het zal dus de 9de November worden.

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,

  Op aangeven (gisteren) van Frank Deboosere vanavond eens gaan kijken op http://www.meteoalarm.eu.
  Voor Nederland ernstige storm- en dijkbescherming waarschuwig. Voor Duitsland ernstige sneeuw waarschuwing.
  Als je de weerkaarten bekijkt dan zou Noord-Nederland ook wel een pak sneeuw kunnen verwachten.
  Las gisteren op www-weeronline-nl dat een Engelsman voor deze maand historische stormen (2) voorspelde met windstoten tot 200 km/uur . Leek niet echt serieus genomen te worden door de meteorologen van WeerOnline. Dat er iets in de lucht hangt is zeker. De barometer valt gestaag, dus wind komt er vast en zeker.
  De bomen zullen na dit week einde hun laatste blaadjes verloren zijn, dus kan de winter (de sneeuw ???) zijn opwachting maken.

  Groetjes

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.