Zaterdag, 10 November 2007

Gisteren is er plaatselijk toch ook nog wat verkeers ellende geweest in Hoog België, vooral veroorzaakt door vrachtwagens die hier en daar de hellingen niet op konden doordat ze geen winterbanden hadden.

Maar vandaag is de winterprik bijna voorbij. De temperaturen stijgen weer boven nul, en alles wat er dit weekend nog naar beneden komt zal in de vorm van regen zijn.

De minimum temperatuur lag deze nacht bij 1° C onder thermometerhut en 0° C aan de grond gemeten.

We zullen het dus wat betreft de sneeuw, even moeten stellen met de foto’s van gisteren…

Onze weekend gasten hebben gisteren goed geprofiteerd van het winter landschap en een lange wandeling rondom het meer van Bütgenbach gemaakt. En een kleine korrektie moet ik nog aanbrengen: ik schreef eergisteren dat we opnieuw Franstalige gasten hadden, maar dat bleek dus niet te kloppen. Aan de telefoon had men mij gevraagd of ik Frans sprak, en vanaf dat moment hebben wij alleen nog maar in ’t Frans gesproken en gecorrespondeerd. Toen zij hier aankwamen bleek al gauw, dat het een Nederlandstalig koppel was, maar dat men er van uitging dat in de Duitstalige Gemeenschap alleen Duits en Frans gesproken wordt. Een fenomeen dat de Nederlandstaligen in België maar al te goed kennen: je denkt dat , als iemand in het Frans begint, hij wel geen Nederlands zal kennen en automatisch antwoord je dan ook in het Frans. Is dus niet altijd nodig!


Onze beuk (26): gisteren…


Moderne kunst?

Nee, dat was mijn poging om een foto van het St. Maartensvuur in Wirtzfeld te maken, met lange sluitertijd, en zonder statief.
Werd dus alleen maar leuk, maar feitelijk is er niks te zien.

Met statief werd het dan het volgende beeld:


Door de heftige regen/sneeuwval die gisteren rond 20,00 uur nog niet had opgehouden, is het resultaat toch niet erg bijzonder geworden.

Kan niet altijd lukken.

Prettig weekend iedereen!

Advertentie:
Op zoek naar een geschenk idee voor Sinterklaas
Kerstmis, Valentijn, Verjaardag, Jubileum of Trouwdag?
Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

  1. Ben benieuwd of bij ons in Weywertz er dit jaar veel volk op het Maartensvuur komt, want ook hier is het vandaag niet fameus. De mannen van het vvw zijn wel de houtstapel aan het maken. Hopelijk zijn onze Weckemänner niet te nat om op te eten, want daarvoor zijn ze te lekker.

    groetjes,
    Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.