Maandag, 12 November 2007

Voor de 2de keer tijdens deze herfst sneeuw? De webcam zal het vanochtend kunnen laten zien, of ook niet. In ieder geval is de voorspelling dat er sneeuw gaat vallen Maandag in de loop van de dag en ook nog morgen, Dinsdag. En boven de 500 meter zou het koud genoeg kunnen blijven zodat er een goede kans is dat die sneeuw zou kunnen blijven liggen.

De minimum temperatuur vannacht in Wirtzfeld lag bij 0°C aan de grond en 1° C onder thermometerhut gemeten.

Dinsdag zouden we met een 5 Ã 10 cm mogen rekenen… Daarna wordt het droger en nog wat kouder. Ziet er dus naar uit dat de tweede winterprik misschien enkele dagen zou kunnen aanhouden…

Meer daarover later vandaag.


Wirtzfeld deze ochtend: nog droog en geen sneeuw

Ik moet nog bekomen van de bloedstollende match die Justin Henin gisteren tegen Maria Sjarapova op de Masters in Madrid heeft gespeeld. Na 2 uur en een kwartier was het nog allemaal onbeslist: 5:7 en 7:5. De derde set duurde dan nog eens een uur en negen minuten, voordat Justin dan eindelijk de beslissende matchball wist binnen te halen en met 6-3 de officieuze wereldbeker won. Proficiat JuJu!

Brigitte durfde niet mee te kijken, ze zegt dat het net zo hartinfarkt veroorzakend is als elfmeterschieten. Ik heb daar minder problemen mee, ik durf wel te kijken, maar heb natuurlijk wel meegeleefd met onze nummer één tennisspeelster uit Wallonie…

En ik niet alleen. Vlamingen en Franstaligen hebben evenzeer meegebibberd en meegeleefd, 3 uur lang geen sprake van een verdeeld België.

De politici en de media laten ons echter wat anders geloven…

Op politiek gebied moet je tegenwoordig heel voorzichtig tussen de regels door lezen. Als ik een Jo Vandeurzen hoor in de “Zevende Dag” (tv programma) waarin hij verklaart dat, “…als er geen medewerking van de franstaligen komt op het gebied van regeringsvorming met staatshervorming, dat we dan in België een supergroot probleem hebben… , moet ik dat dan interpreteren als een onverholen dreiging dat een splitsing van België niet meer zo ver weg is? Is er nog redelijkheid terug te brengen tussen de “fronten” in België? Is dit wat de Belgen willen?


Onze beuk (28)

We hadden gisterenmiddag ook nog een gezellig small-talk met onze gasten in het appartement, zeker toen bleek dat ik een van de collega’s van onze gast sinds een tiental jaar ken uit de internet wereld. En Brigitte moest uitleggen waar de handige hoeslakens voor de donzen dekbedden gekocht waren, die vielen namelijk bij de dame erg in de smaak.
Ook werd al uitgekeken naar de komende Christkindl markten in Duitsland (Kerstmis is niet meer zo ver af!), waarbij uitgebreid gediskussieerd werd of de markt van Aken of die van Monschau interessanter is. Waarbij wij wel tot de slotsom kwamen dat die in Monschau veel gezelliger is, want intiemer is door de smalle straatjes in dit middeleeuws stadje, dat slechts 20 km van Wirtzfeld verwijderd ligt.

Jochen is gisterenmiddag heelhuids teruggekeerd uit New York, tevreden met de informatie die hij daar op de Ad-Tech conferentie kreeg en over de gesprekken die hij daar heeft kunnen voeren met leveranciers, klanten en potentiele klanten. Nu maar hopen dat zijn jet-lag niet te lang duurt.

Nieuwe apparatuur werd ook aangeschaft in New York, en het bewijs zie je hieronder: de Wirtzfeld Website op….


WIFI web browsing op de iPhone?

… nee, dit is nog niet de nieuwe iPhone waarover zoveel geschreven wordt, dit is de nieuwe iPod Touch, die (naast muziek en videos af te spelen) ook in staat is om via ons WIFI netwerk in huis op het internet te surfen. Wat Jochen dan ook direkt demonstreerde door onze site op te roepen. We zullen er zeker nog meer over horen….

Voorlopig laat ik het hierbij, in afwachting van meer sneeuw!

Geplaatst in Herfst 2007, iPhone.

Eén reactie

  1. Hopelijk volgt er een winterperiode. Heb gehoord dat rond de 18e er sneeuw zou vallen…
    Hier in Merelbeke net een hagelbui over ons gekregen… Het blijft overigens wel fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.