Dinsdag, 13 November 2007

Gisteren is er pas laat in de namiddag neerslag bij ons gekomen, en dat was dan in de vorm van regen/natte sneeuw.

Karel Holvoet schreef:

Dag Hubert,
Ik kan het niet laten van toch eens de verwachtingen voor uw regio te bekijken. Dinsdag valt er vooral vanaf de middag lichte sneeuw. Vanaf 600m bouwt er zich een dun en nat dek op, lokaal 5 cm in de Oostkantons. In de loop van de nacht op woensdag valt de temperatuur naar een -1° à -2°. Woensdag overdag heb ik nog niet kunnen bekijken omdat de sneeuwverwachting van morgen zo lastig is. Een klein laagje verplaatst zich morgen van de Noordzee naar Duitsland en trekt net ten noorden van Wirtzfeld langs. De trekrichting zal uitmaken tot hoe diep de sneeuwgrens zakt. Spannende groeten,
Karel

Deze nacht en vandaag en morgen zou er meer neerslag volgen, en als de temperatuur laag genoeg blijft, mogelijk dus als sneeuw die vanwege de lage temperatuur ook best een paar dagen zou kunnen blijven liggen, want de temperaturen zouden nog verder omlaag gaan.

Update 08.50 uur: er begint nu motregen/stofsneeuw te vallen bij temperaturen rond +1° C in Wirtzfeld


Wirtzfeld deze ochtend: nog droog en geen sneeuw

Gisterenochtend stevig doorgewerkt aan de boekhouding en administratie. Onze weekendgasten zijn vrij laat in de namiddag vertrokken (voor mij is dat een indikator over de tevredenheid van de mensen; hoe later ze vertrekken, om zo minder zin ze schijnen te hebben om naar huis te gaan, denk ik zo… dus dat is een goed teken voor ons appartementje.

Toen ze dan weg waren, hebben we nog een beetje omgeruimd in de keuken van het appartement. Om meer zitgelegenheid te creëren in de keuken hebben we de luie (elektrisch verstelbare) zetel uit de keuken weggehaald en op die plaats een zithoekje gecreëerd met twee comfortabele fauteuils, samen met het ronde tafeltje uit de gang.
Zodoende kan men ook hier gezellig met zijn tweetjes zitten en lekker luierend een aperitiefje drinken of de pousse-café.

De computer werktafel is naar de nis voor de deur van computer trainingsruimte verhuisd, (die kamer is voor de normale weekendgasten niet toegankelijk zonder cursusdeelname). Op deze manier wordt het comfort in de woonkeuken vergroot en gaat er toch niets aan funktionaliteit van het appartement verloren.


Een nieuwe zitgelegenheid voor 2 in de keuken van ons appartementje

Ik denk dat we het nu wel ongeveer op punt gesteld hebben. Tijd dus voor Koen De Langhe (www.fotogeniekbelgie.be), een van onze website lezers, die als professionele fotograaf deze week langs wil komen om een aantal “echte” interieurfoto’s te komen maken van het appartement. Benieuwd of jullie het verschil gaan zien…

Gisteren ook nog een leuk persbericht uit Kerkrade ontvangen:

Miljoenste bezoeker voor GaiaPark Kerkrade Zoo
Op zondag 11 november ontving GaiaPark Kerkrade Zoo haar 1.000.000ste bezoeker sinds de opening van het dierenpark in juni 2005. De heer Harry Huis uit Voerendaal, die samen met zijn vrouw een middagje dierentuin had gepland, was de gelukkige bezoeker. Uit handen van commercieel directeur Rob Huppertz ontving de familie Huis bloemen, een grote pluche neushoorn én een abonnement voor de komende twintig jaar. De neushoorn ontvingen ze in het kader van de komst van witte neushoorns naar GaiaPark komend voorjaar. Verder werden de heer en mevrouw Huis alvast uitgenodigd voor de officiële opening van ingebruikname van het nieuwe neushoornverblijf waaraan op dit moment hard gewerkt wordt
Terugblik
GaiaPark Kerkrade Zoo bestaat nu bijna 2,5 jaar. Met inmiddels één miljoen bezoekers is de doelstelling, een nieuwe toeristische top-attractie voor Parkstad, geslaagd. Naar verwachting zullen in dit jaar 400.000 mensen de dierentuin bezoeken. Minstens zo opmerkelijk zijn de maar liefst 44.000 abonnementhouders die het park op dit moment telt, een enorm aantal voor een beginnend dierenpark. De Euregionale ligging zorgt voor een groot aantal buitenlandse bezoekers: 22% uit België en 18% uit Duitsland. Ook de rest van Nederland weet de weg naar Kerkrade steeds beter te vinden. De ANWB-benoeming tot Leukste Dierentuin van Nederland en het onlangs georganiseerde “JungleBook Festival” in samenwerking met Walt Disney hebben gezorgd voor een grote landelijke naamsbekendheid. De Limburgse dierentuin is alle dagen van het jaar geopend en heeft in de periode van 12 november tot en met 29 februari een prijsverlaging i.v.m. het winterseizoen. In deze periode betalen bezoekers slechts € 10,00 entree.

Benieuwd wanneer wij de 1 miljoenste bezoeker in ons appartementje mogen verwachten… het zal wel na mijn tijd zijn…

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Het zithoekje oogt mooi! Weeral een lumineus idee.
  Ah ja wat de verlichting van de sterrenhemel betreft kan ik nog melden dat mijn vrienden maar 1 tot 3 glasvezeldaden gebruikte per gaatje. Af en toe waren er gaatjes met 5 draden. 1 draadje geeft uiteraard minder licht dan 5. Nu weet ik natuurlijk niet hoeveel draden jij telkens gebruikt hebt. (1 draadje per gaatje…)
  En … zoals je kan zien zit ik terug voor de pc. De linkerhand gaat uiteraard moeizaam. Deze nacht heb ik wel last gehad om fatsoenlijk te slapen … met pijn uiteraard. Maar zolang mijn arm in de armdraagzak hangt heb ik geen pijn. de dokter heeft de slechte delen van het spierweefsel weggesneden zodoende er terug ruimte vrij gekomen is in de peeshuls en de spier niet meer kan zwellen (ontsteken). Dus nu maar afwachten of het resultaat oplevert.
  De operatie is ongeveer verlopen als jou appendix verwijdering … een kijkoperatie: 2 sneetjes van 1.5 cm.
  Dat is het. Nu eerst 2 weken draagzak en dan kine.
  Heel veel sneeuwgenot nog … want bij dit weer kan het weer wit worden bij jullie … Mooi.
  groetjes
  Marlies

  En het wordt inderdaad ondertussen al weer wit…

 2. hoi huub
  hier op de limburg tv regionale omroep hebben ze al 2 keer zeker n foto van jou gebruikt bij t weer bericht vandaag met de huisjes van wirtzfeld, je naam staat er bij hoor en gister weet ik niet zeker maaar vorige week ook nog n keer
  , leuk he gr tiny ton en de rest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.