Stroompanne in de Oostkantons

Om 21.00 uur op Dinsdagavond was er een seriueze stroompanne in de Oostkantons. Totale duisternis niet alleen in Wirtzfeld, ook in Rocherath, Büllingen, Bütgenbach, Elsenborn, Sourbrodt, Weywertz, en zelfs in Monschau over de Duitse grens was de stroom gedurende drie volle uren weg…

Kort voor middernacht kwam die dan terug, maar tien minuten later was de stroom opnieuw weg en nu duurde de onderbreking nog eens tot 00.40 uur.

Ik schrijf dit 14 November om 00.58 uur, (met een uur tijdverschil om het nog op 13 November gedateerd op het web te krijgen) in de hoop dat we de camera’s weer bijtijdes opgestart kunnen krijgen.

Laatste update wat betreft de sneeuw: ca 5 cm sneeuw in Wirtzfeld, maar de temperatuur is iets omhoog gegaan, van +0.4 ° C om 21.00 uur naar +1.7° C om deze tijd. Nu begint de temperatuur weer iets te zakken.

We weten nog altijd niet waaraan de stroompanne heeft gelegen, nog geen berichten gezien op de normale nieuwszenders van BRF en GrenzEcho in de Oostkantons, of misschien was in Eupen ook de stroom weg…?

Gezien het late uur dat ik dit schrijf zal de volgende update pas later deze ochtend op het web te lezen zijn.

Welterusten iedereen of goede morgen!!

Hubert

Geplaatst in Herfst 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.