Stroompanne in de Oostkantons

Om 21.00 uur gisterenavond was er een serieuze stroompanne in de Oostkantons. Totale duisternis niet alleen in Wirtzfeld, ook in Rocherath, Büllingen, Bütgenbach, Elsenborn, Sourbrodt, Weywertz, en zelfs in Monschau over de Duitse grens was de stroom gedurende drie volle uren weg…

Kort voor middernacht kwam die dan terug, maar tien minuten later was de stroom opnieuw weg en nu duurde de onderbreking nog eens tot 00.40 uur.

We weten nog altijd niet waaraan de stroompanne heeft gelegen, nog geen berichten gezien op de normale nieuwszenders van BRF en GrenzEcho in de Oostkantons, of misschien was in Eupen ook de stroom weg…?

We dachten eerst natuurlijk dat Vlaanderen zich afgesplitsts had van Wallonie en de stroom uit het vlaamse Doel hadden onderbroken en dat de kerncentrales in het waalse Tihange het niet konden bijbenen…

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Bij ons in Weywertz was de stroompanne maar van 21h10 tot 21h45.
  In Eupen waar ik werk is er blijkbaar geen stroompanne geweest.

  Groet Patrick

  Dan hebben jullie geluk gehad, Jochen was ’s avonds uit eten met vrienden in Bütgenbach, daar heeft het ook tot middernacht geduurd…

 2. Lolz, Hubert. Het is jammer dat de politiek veel radicaler denk dan de meeste Vlamingen. De populariteit van 1 politieker heeft deze impasse mogelijk gemaakt. Het wordt echt eens tijd dat ze België afhalen van hun stemplicht en het omzetten naar stemrecht. Ik denk dat dan de mensen die echt met politiek bezig zijn een goede keus zouden maken. Ik ben in eerste plaats nog Belg en dat wil ik zo houden. Geniet trouwens van jullie mooi wit tapijtje. Daar kunnen wij alleen maar jaloers op zijn 😉

  Groetjes Steve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.