Woensdag, 14 November 2007


Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren is er dus tijdens de namiddag opnieuw sneeuw gevallen in Hoog Belgie. Jammer genoeg is dan tijdens de nacht een temperatuur inversie geweest, waardoor de temperatuur eerst boven het vriespunt bleef en de sneeuw opnieuw begon te smelten. Pas tegen de ochtend is dan de temperatuur opnieuw tot onder het vriespunt gezakt.

En deze ochtend valt er opnieuw een lichte stofsneeuw: geen grote hoeveelheden, maar voorlopig blijft het dus wel mooi wit.

Leuk was natuurlijk hoe weerman Frank Deboosere gisterenavond bij het avondjournaal weerbericht op VRT één TV de foto uit Wirtzfeld inluidde met het commentaar: “nee, dit zijn niet de Alpen, dit is doodgewoon in de Hoge Venen, op 600 meter hoogte heeft het de hele dag gesneeuwd en daar komt de komende uren nog een beetje bij…” en dan netjes inzoomde op het kerkje van Wirtzfeld.

Achtergrond informatie hierover: ik had Frank ’s middags een nieuwe weerfoto gestuurd met al een beetje sneeuw zichtbaar, en gevraagd tot hoe laat ik eventueel een nog wittere foto kon sturen. Hij vroeg dan rond 16.00 uur nog een nieuwere foto, maar op dat ogenblik sneeuwde het vrij heftig in Wirtzfeld, dus het beeld dat op tV getoond werd was best wel spectaculair. Voor laag België tenminste. Leuk in ieder geval dat de foto ook eens het avondjournaal haalde (1.000.000 kijkers), want mijn weerfoto’s worden meestal alleen ’s middags getoond (170.000 kijkers…).


Wirtzfeld deze ochtend

En uit Maastricht kwam de melding van familie dat onze foto ook op L1mburg TV in Nederlands Limburg enkele keren werd getoond.

Later vandaag meer informatie over de ontwikkeling van het weer hier op onze website. De verwachting is alleszins dat het in de loop van de dag droger wordt en er pas nieuwe neerslag eind van de week komt, met temperaturen die verder omlaag zouden gaan. Als het dus een beetje meezit blijft de sneeuw die er nu ligt, inderdaad enkele dagen liggen. Als de temperatuur maar niet stijgt.

Nog niet genoeg om te skiën, maar wel om van het witte sneeuwlandschap te genieten tijdens een stevige wandeling in de mooie Oostkantons. De hoofdwegen zijn ondertussen allemaal geruimd (dankzij de dooi deze nacht), en er zullen dus amper verkeersproblemen zijn in onze streek.


Wirtzfeld deze ochtend

En ja, dit weekend is er nog plaats vrij in ons 2 persoons appartement

Hubert

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Mooi landschap daar. Jullie hebben tenminste een mooi zicht. Wij hadden enkel maar hevige regenbuien gisteravond.
    Wel was het fris deze ochtend in Aalst(O-VL), net boven 1°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.