Maandag, 19 November 2007

Afgelopen nacht heeft het niet meer zoveel gevroren, maar plaatselijk kan lichte neerslag in de ochtenduren voor gladde wegen zorgen. Bij ons in Hoog België kan die neerslag eerst nog als lichte sneeuwval naar beneden komen, voordat die over gaat in regen.

De temperaturen gaan de komende dagen nog verder omhoog, de nachtvorst zou kompleet verdwijnen.

De dunne laag sneeuw die in Hoog België ligt is nog erg hardnekkig, omdat de grond nog erg koud is door de lange periode van vorst die wij hier hebben gehad.

Minimum temperatuur deze nacht: -1° C onder thermometerhut, -2.5° C aan de grond gemeten.

De komende dagen moeten we met regen rekening houden, voorlopig dus geen nieuwe winterprik.

Doordenkertje:

[Het Laatste Nieuws – Gezondheid] 500.000 Belgen aan de drank
Tussen de 500.000 en de 600.000 Belgen hebben een alcoholprobleem. Ze beginnen bovendien op steeds jongere leeftijd te drinken. Vlaams minister van Welzijn Steven Vanackere (CD&V) gooit 730.000 euro op tafel voor een actieplan.In 1990 dronk de Belg gemiddeld 9,9 liter pure alcohol. In 2003 was dat 8,8 liter. Het alcoholgebruik daalt dus, maar het blijft het meest genuttigde genotmiddel.

Mijn vraag: wil die minister met dat geld het drankgebruik dan weer verhogen?

Gisteren zijn wij twee keer verrast door een rommelend geluid in de woonkamer: sneeuw die van het dak afgleed door de stijgende temperaturen. Het dak is een stuk gladder sinds we vorig jaar de dakpannen hebben laten behandelen, dus nu hebben we ook “lawine-gevaar” als er slechts relatief weinig sneeuw op het dak ligt. De eerste keer was wel even schrikken, de tweede keer waren we het al gewoon…

Advertentie:
Op zoek naar een geschenk idee voor Sinterklaas
Kerstmis, Valentijn, Verjaardag, Jubileum of Trouwdag?
Hier klikken!

In de resterende sneeuw die bij ons in de tuin ligt zijn de sporen te zien van de “verkeerswegen”… tussen ons huis en de buren is een regelmatig verkeer door de dames, en van ons terras richting lantaarnpaal loopt een pad dat ik regelmatig gebruik om weerfoto’s te gaan trekken over het dal van Wirtzfeld.


Wirtzfeld, deze ochtend

Richting tuinhuisje is ook een veelgebruikte weg, om de temperatuur aan de grond af te lezen, of om daar weerfoto’s te trekken, of om de ruit voor de webcam schoon te maken als die dichtgevroren is (de truc met het strijkijzer werkt niet meer sinds we een kleine UPS hebben geïnstalleerd om de stroom naar de webcam te verzekeren: het strijkijzer is te zwaar in stroomgebruik en dan springt de stop eruit…)


Wirtzfeld, deze ochtend

En we kregen een berichtje van Koen De Langhe, dat de nieuwe interieur foto’s van het appartement nu bijna klaar zijn. Toch zal het nog een paar dagen duren voordat we ze kunnen laten zien, omdat die foto’s per CD opgestuurd worden, en we weten allemaal dat de Post niet altijd zo snel is als ze ons willen doen laten geloven…

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Hallo Hubert

  Om aandampen van je raampje te voorkomen.
  Neem een vochtig (niet te nat) doekje en doe er zuivere zeep aan (van een stuk zeep of nog beter Dreft voor de afwas ) en wrijf de kamerzijde van het raampje in.
  Het aandampen zou hiermede van de baan moeten zijn.
  Deed dit lang geleden bij mijn VW kever, want een “blazer” bestond toen nog niet op deze modellen, en dit hielp
  Wel om de zoveel……. herhalen.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.