Donderdag, 22 November 2007

Gisteren is het tamelijk grijs geweest, met af en toe wat motregen. Vandaag zou het droog blijven, morgen dan een beetje regen, het weekend dan droog en frisser.
Volgende week opnieuw sneeuw?!

Vandaag is het op de kop af 44 jaar geleden dat J.F.Kennedy werd vermoord.

Gisteren is de monteur opnieuw naar de verwarming komen kijken. Hoe dat gegaan is kun je in een ander bericht vandaag lezen. Ben nog altijd niet overtuigd, de logica van het temperatuurverschil is niet te volgen.

Nu, na een halve dag en nacht: de temperatuur in de terugloop zakt nog altijd te veel weg bij “normaal” geopende” radiatoren, pas als er één (geeft niet welke) radiator verder opengedraaid wordt, gaat de temperatuur in het circuit opnieuw omhoog en worden ook de andere radiatoren opnieuw warm.

’t Resulteerde ondertussen wel in een nieuwe webcam… Zie hieronder.

En hieronder nog een andere foto uit de serie die interieur fotograaf Koen de Langhe gemaakt heeft en die ik goed geslaagd vind.

ons computer lab waar gepersonaliseerde cursussen gegeven worden
ons computer lab waar gepersonaliseerde cursussen gegeven worden

Deze ruimte is op het ogenblik alleen voor cursussen toegankelijk, in een verdere toekomst kan dit ook de woonkamer van het appartement worden. Jaja, ons appartementje is polyvalent te gebruiken.

Misschien eens interessant na te denken om een verblijf in de Oostkantons te combineren met een van onze internet cursussen. Meer info daarover op onze website www.wirtzfeldvalley.com

Daardoor wordt het mogelijk in onze mooie streek iets bij te leren, en je verblijf (meestal) ook nog fiscaal aftrekbaar te maken…

Geplaatst in Herfst 2007.

3 reacties

 1. het kan inderdaad vuil zijn maar dat kan je zien in de oude pomp,of er wat inzit.
  luchtbel is ook mogelijk maar ik zou toch 1 radiatorkraan helemaal open zetten want depomp moet zijn druk kwijt.
  ook een bypas maken is mogelijk
  succes er mee theo

  Theo, Vroeger hebben we echter nooit een radiator helemaal open moeten draaien… let wel, de meeste radiatoren zijn een beetje geopend (stand 2 of 3). Wat bedoel je met een bypass?

 2. Beste

  Even een vraagje: afgelopen weekend waren wij in de omgeving om te genieten van het winterse landschap. Daar het sneeuwtapijtje het beste was aan de Botrange gingen we daar wandelen met onze 2 honden. Tijdens de wandeling werden we aangesproken door een man die ons waarschuwde dat er geen honden waren toegelaten in het Natuurgebied. Klopt dit?
  Met vriendelijke groeten
  Stijn en Marlies

  Inderdaad, aan de toegangswegen die in het veengebied leiden staan waarschuwingsborden (dacht ik tenminste). In de venen en ook op de wandelpaden zijn honden niet toegelaten, ook niet aan de lijn. Je mag dus alleen langs de normale weg met je hond gaan wandelen. Heeft te maken met de status van natuurgebied en om niet het wild door blaffende en(nog erger: loslopende) honden op te jagen.

 3. hubert met een bypas bedoel ik dat er ergens in het systeem een open verbinding wordt gemaakt tussen de aanvoerleiding en de retourleiding.
  dit kan het beste zovermogelijk van de ketel gedaan worden.
  je zegt dat het vroeger ook niet hoefde maar je heb nu het een en ander veranderd in het systeem en ook wat nieuwe radiatoren er bij geplaast dus dit kan het probleem zijn zoals ik al eerder zij de pomp moet zijn druk kwijt.
  men kan nu eenmaal niet overal termostaatkranen opzetten want dan werkt het omloop systeem niet meer
  bekijk het maar als de wet van de communicerende vaten,ik ben dit weekend in leykaul dus als je wil kom ik wel even langs gr theo

  Theo: er zijn geen radiatoren bijgeplaatst, die waren er al altijd. Er is alleen een leiding verplaatst in de garage naar de eerste radiatoren, maar daardoor is er niets aan hoogte of lengte van het trajekt anders geworden. En er is ook een uitzettingstank in het systeem. In de loop van de namiddag schijnt het zich allemaal te stabiliseren. Nog even afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.