Vrijdag, 23 November 2007

Vandaag zal het misschien opnieuw regenen, maar volgens RTL Radio in Duitsland verwacht men voor de Eifel vandaag zelfs al nieuwe sneeuwval. Volgens de belgische meteorologen zou die echter pas Zondag in ons land aankomen.

Deze ochtend was er eerst dikke nevel in Hoog België en vrij warm voor de tijd van het jaar: 7° C om 6 uur ’s morgens onder thermometerhut, 4° C aan de grond gemeten. Ondertussen wordt het dus al wat kouder.

Maar het ziet er dus wel naar uit dat de Oostkantons kort voor de volgende winterprik staan… de derde op rij…

Gisterenavond nog naar de huisarts geweest voor de anti-griep prik. Ik doe overigens al enkele jaren mee met de de grote Griepmeting (klik) via het internet. Daar wordt elke week van enkele duizenden mensen genoteerd of ze griep symptomen hebben, en op een kaartje van de benelux wordt dan weergegeven hoe de griepepidemie zich over het land verdeelt.

Mijn huisarts is ook een Vlaming (Dr Woytowski, Bütgenbach). We kwamen o.a. op het thema roken te spreken, en hij adviseerde een nieuw produkt met naam CHAMPIX voor diegenen die van het roken wensen af te komen. Zijn er misschien onder de website lezers al mensen die daar ervaring mee gehad hebben? Dan graag meer info als reaktie.

Op algemene aanvraag voor de geïnteresseerden vandaag nog eens de direkte verbinding met onze “heetste webcam in het web”, namelijk die van onze verwarming:


Live webcam voor temperatuur meting
aan begin- en eindpunt verwarmings circuit.

De circulatie is na het ontluchten een stuk beter verlopen, en de temperatuur is ook overal gebleven. Was er dan toch misschien lucht in de leiding geweest?

Als tweede bericht vandaag opnieuw een meesterstukje van Jochen: een lijst met restaurants in de Oostkantons, met diverse details erbij.

Iedereen smakelijk eten en prettig weekend!

Geplaatst in Herfst 2007.

4 reacties

 1. Hallo,
  Iemand gisteren koppen gezien op één? Daar werd de mening gevraagd van de Duitstaligen in België en hoe de DG juist in elkaar steekt. Was wel eens leuk. Heb vele bekende gezichten gezien zelfs uit Weywertz.
  groetjes,
  Ria

  Nee, heb ik niet gezien… ‘k was naar de dokter voor een griepprik… jammer

 2. Hallo Hubert,

  Mijn eerste vermoeden schijnt dan de goede richting uit te gaan (zie mijn reactie dinsdag 20.41 uur).Zo een luchtbel in de leidingen kan hardnekkig zijn en wreed ambetant!
  De fietskameraden hebben reeds laten weten dat zij spoedig op een laagje sneeuw hopen, hopelijk tot binnenkort misschien dus op de latten.
  Groeten uit Landen,
  Christiane en Fons.

 3. ’t was de moeite ‘koppen’. Zo moet het!!! Wij zijn fier om in de toekomst deel uit te maken als inwoner van het Oosten!
  Maar ik denk niet zozeer dat het de mensen zijn in België. Als je het merendeel van de Belgen zou interwieven zou zeker 70 à 80 % voor verenigd België kiezen!!! Niet???
  De meeste mensen proberen zich overal verstaanbaar te maken in alle landsgedeelten. ’t Zijn de politiekers, de macht en het geld!!! daarover gaat het, volgens mij.
  Maar de mensen van de Oostkantons zijn toch wel het voorbeel voor België!!!
  Groetjes,
  Marlies

 4. Hallo Hubert,

  Wat betreft uw vraag over Champix voor het stoppen met roken, ik ben er momenteel mee bezig. Ik vindt het een uitstekend produkt. Ik had al vanalles geprobeerd, pleisters, kauwgum, hypnose, niets hielp en bij allles wat ik probeerde ondervond ik enorme last en bijgevolgen, zenuwachtig, opvliegend, kortom er was dan niet met mij samen te leven tot ergernis van mijn vrouw.
  Sinds drie weken ben ik nu Champix aan het nemen. Nu het is geen wondermiddel maar ik vind wel dat het werkt. De eerste 2 weken mag je nog roken, en dat deed ik ook maar na een paar dagen merkte ik toch dat het al wat minder was. De tweede week rookte ik nog steeds en kon mezelf nog (zoals vroeger) niet verplichten om volledig te stoppen. Ik dacht dus, weeral weggegooid geld. Je moet op voorhand een dag vastleggen waarop je volledig stopt. Ik heb dat pas de tweede week gedaan en beslist om de voorlaatste dag van die eerste 2 weken te stoppen. Dat was vorige week zaterdag. Sindsdien heb ik geen sigaret meer aangeraakt, wat niet wil zeggen dat ik er totaal geen zin meer in heb maar ik kan nu wel tegen mezelf zeggen NEE, je rookt er geen, denk aan iets anders en ’t zal wel voorbijgaan. Het lukt dus zonder al te veel afkickverschijnselen of nevenwerkingen. De huisdokter had mij een licht kalmeermiddel voorgeschreven voor het geval ik last van opvliegendheid moest hebben. Hij zei dat het nog steeds beter was om af en toe eens een kalmeermiddel te nemen tijdens het stoppen dan om te blijven verder roken. Maar tot op heden heb ik nog geen last gehad van opvliegendheid, of van zo’n verdwaasd gevoel in mijn hoofd (er niet echt bij zijn). Ik heb alleen soms een beetje last van mijn maag een half uurtje nadat ik het pilletje genomen heb maar dat neem ik er graag bij. De eerste twee dagen was ik ook wel wat slaperig en had ik bij momenten maar een wazig zicht maar daar ga je niet dood van hé.
  Op dit moment heb ik eigenlijk geen last meer, ik voel me veel frisser dan toen ik nog rookte. Bij momenten duikt de goesting naar een sigaret nog wel eens op maar toch veel minder en minder sterk dan vroeger. Dan moet je natuurlijk wel het karakter hebben om te zeggen nee (een stuk fruit eten of iets drinken helpt dikwijls al).
  Ik raad je wel aan om wat te sporten. Ik ben wel al wat in gewicht bijgekomen. Maandag start ik met sporten en dan zou dat probleem ook van de baan moeten zijn. Een dieet zie ik nu niet zitten, die extra inspanning bovenop het stoppen met roken is wat te veel van het goede. Ik wil van de sigaret af en als alles verder evolueert zoals nu gaat dat ook lukken.
  Champix is niet echt goedkoop maar ik vind wel dat het loont, je voelt je terug een normaal fris persoon.

  Ik kom hier geregeld eens een kijkje nemen om te zien hoe het landschap er uitziet. Ik zie het het liefst in het wit. Hopelijk volgt er nog een stevige winter met veel sneeuw want vorig jaar was maar triestig. Voor begin volgende week zou het weer niet veel gaan worden.

  Ik hoop dat je je voornemen om te stoppen met roken kan in werkelijkheid omzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.