Stoppen met roken (1)?

Ik plaatste gisteren dit artikeltje al, en omdat ik geloof dat dit een iets langere geschiedenis gaat worden, heb ik het toegevoegd aan een nieuwe categorie, zodat men later alle artikelen hieromtrent gemakkelijk kan opvragen via de categorie index hier rechts.

Gisterenavond nog naar de huisarts geweest voor de anti-griep prik. Ik doe overigens al enkele jaren mee met de de grote Griepmeting (klik) via het internet. Daar wordt elke week van enkele duizenden mensen genoteerd of ze griep symptomen hebben, en op een kaartje van de benelux wordt dan weergegeven hoe de griepepidemie zich over het land verdeelt.

Mijn huisarts is ook een Vlaming (Dr Woytowski, Bütgenbach). We kwamen o.a. op het thema roken te spreken, en hij adviseerde een nieuw produkt met naam CHAMPIX voor diegenen die van het roken wensen af te komen. Zijn er misschien onder de website lezers al mensen die daar ervaring mee gehad hebben?

Dan graag meer info als reaktie.

Naam: Nico uit Kortenaken | E-mail: [email protected]
Hallo Hubert,

Wat betreft uw vraag over Champix voor het stoppen met roken, ik ben er momenteel mee bezig. Ik vindt het een uitstekend produkt. Ik had al vanalles geprobeerd, pleisters, kauwgum, hypnose, niets hielp en bij allles wat ik probeerde ondervond ik enorme last en bijgevolgen, zenuwachtig, opvliegend, kortom er was dan niet met mij samen te leven tot ergernis van mijn vrouw.
Sinds drie weken ben ik nu Champix aan het nemen. Nu het is geen wondermiddel maar ik vind wel dat het werkt. De eerste 2 weken mag je nog roken, en dat deed ik ook maar na een paar dagen merkte ik toch dat het al wat minder was. De tweede week rookte ik nog steeds en kon mezelf nog (zoals vroeger) niet verplichten om volledig te stoppen. Ik dacht dus, weeral weggegooid geld. Je moet op voorhand een dag vastleggen waarop je volledig stopt. Ik heb dat pas de tweede week gedaan en beslist om de voorlaatste dag van die eerste 2 weken te stoppen. Dat was vorige week zaterdag. Sindsdien heb ik geen sigaret meer aangeraakt, wat niet wil zeggen dat ik er totaal geen zin meer in heb maar ik kan nu wel tegen mezelf zeggen NEE, je rookt er geen, denk aan iets anders en ‘t zal wel voorbijgaan. Het lukt dus zonder al te veel afkickverschijnselen of nevenwerkingen. De huisdokter had mij een licht kalmeermiddel voorgeschreven voor het geval ik last van opvliegendheid moest hebben. Hij zei dat het nog steeds beter was om af en toe eens een kalmeermiddel te nemen tijdens het stoppen dan om te blijven verder roken. Maar tot op heden heb ik nog geen last gehad van opvliegendheid, of van zo’n verdwaasd gevoel in mijn hoofd (er niet echt bij zijn). Ik heb alleen soms een beetje last van mijn maag een half uurtje nadat ik het pilletje genomen heb maar dat neem ik er graag bij. De eerste twee dagen was ik ook wel wat slaperig en had ik bij momenten maar een wazig zicht maar daar ga je niet dood van hé.
Op dit moment heb ik eigenlijk geen last meer, ik voel me veel frisser dan toen ik nog rookte. Bij momenten duikt de goesting naar een sigaret nog wel eens op maar toch veel minder en minder sterk dan vroeger. Dan moet je natuurlijk wel het karakter hebben om te zeggen nee (een stuk fruit eten of iets drinken helpt dikwijls al).
Ik raad je wel aan om wat te sporten. Ik ben wel al wat in gewicht bijgekomen. Maandag start ik met sporten en dan zou dat probleem ook van de baan moeten zijn. Een dieet zie ik nu niet zitten, die extra inspanning bovenop het stoppen met roken is wat te veel van het goede. Ik wil van de sigaret af en als alles verder evolueert zoals nu gaat dat ook lukken.
Champix is niet echt goedkoop maar ik vind wel dat het loont, je voelt je terug een normaal fris persoon.

Ik kom hier geregeld eens een kijkje nemen om te zien hoe het landschap er uitziet. Ik zie het het liefst in het wit. Hopelijk volgt er nog een stevige winter met veel sneeuw want vorig jaar was maar triestig. Voor begin volgende week zou het weer niet veel gaan worden.

Ik hoop dat je je voornemen om te stoppen met roken kan in werkelijkheid omzetten.

Geplaatst in Herfst 2007, Stoppen met roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.