Zondag, 25 November 2007

Gisteren was het een stralende dag in Hoog België:

Na het optrekken van de nevelslierten in de Ardeense valleien konden we van een stralend blauwe hemel genieten met slecht enkele wolkenplukjes. De temperatuur is niet erg hoog gegaan, 3°C was het maximum overdag. ’s avonds dook de thermometer opnieuw onder nul (- 4° C aan de grond) , maar daarna kwam meer bewolking opzetten, de temperaturen zijn daardoor deze nacht opnieuw gestegen, (+ 3° C om 06.00 uur), dus de voorspelde sneeuw zal nog op zich moeten laten wachten.

Ik heb gisteren van het mooie weer geprofiteerd om één van onze webcamera’s te herplaatsen, en deze ziet nu uit richting oosten, over de weide achter ons huis, richting Duitse grens die ca 7 km verderop ligt (daar loopt de weg van Monschau richting Prüm).

’s Ochtends kan het bij heldere lucht wel gebeuren dat deze cam een paar uur de ochtendzon (die immers in het oosten opgaat) in de lens krijgt, maar omdat het vanaf nu sowieso vaak bewolkt zal zijn, zal dit geen al te groot probleem vormen.


Momentopname van het webcam beeld gisterenmiddag omstreeks 15.00 uur

Nieuwe Live Webcam:Wirtzfeld Webcam East, Live

De gele plastic bak op de wei heb ik er alleen maar bij gezet om een beetje kleur kontrast te geven, zolang het gras nog groen is…

Regelmatige lezers zullen zich herinneren dat Karel Holvoet eerder deze maand bij ons op bezoek is geweest. Eén van de foto’s die ik toen publiceerde was die van Karel, zittend bij een mysterieus stokje in onze wei.


Karel Holvoet: zie bericht 1 November 2007

Ik beloofde toen, dat dat stokje nog een vervolgverhaal ging krijgen.

Vandaag zie je dus dat stokje alvast op de nieuwe webcam, en a.s. Dinsdagochtend rond 11.00 – 11.30 uur zul je dan op dit camerabeeld nog meer kunnen zien.

Méér verklap ik nog niet, maar ik zal jullie er morgen en overmorgen ook nog eens aan herinneren…

De webcam is vanaf nu opgenomen in de pagina van onze andere webcams, en heeft ook een eigen link, respektievelijk een eigen pagina gekregen met het grotere beeld.

Zie de menufunkties onder Wirtzfeld Weer Webcams… Het Weer – Wirtzfeld Webcams

Zo, hopelijk zijn jullie een beetje benieuwd geworden… houden zo tot Dinsdag.

Alvast een prettige Zondag gewenst!

Geplaatst in Herfst 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.