Maandag, 26 November 2007

Gisteren is er slechts één buitje geweest met hagel en natte sneeuw, maar de temperaturen waren te hoog geklommen (4°C) zodat die sneeuw niet kon blijven liggen.

Vannacht dan toch nog een beetje sneeuw gevallen, maar veel stelt het niet voor

De derde winterprik in November 2007 is dus toch niet doorgegaan, maar de maand is nog niet voorbij. Toch zijn de vooruitzichten voor de komende dagen niet van dien aard, dat we snel weer met sneeuw mogen rekenen. De temperaturen gaan tegen het weekend opnieuw wat hoger volgens de laatste longterm voorspellingen.

Gisterenmiddag het tweede deel van “Afrika, Mon Amour” op Vitaya TV gekeken. En voor de rest natuurlijk heen en weer gependeld tussen woonkamer en bureau, alhoewel het ook al eens (één keer) gebeurde dat ik na een uurtje tv kijken naar het bureau ging om de reakties op de website te beantwoorden, en dan zelfs “vergat” om te roken en dan weer braaf terug naar de woonkamer ging… but it’s still a long way to go…

Vandaag begin ik op kantoor naast de maandafrekeningen ook de eindejaars rekeningen voor te bereiden, zodat met voldoende tijd tegen de Kerstvakantie het boekjaar afgesloten kan worden. ’t Was weer een goed jaar, ondanks de steeds maar slechter wordende koers van de Dollar, die ons toch wel parten speelt; omdat ondertussen zo’n 40-50% van onze omzet in dollars gerealiseerd wordt, hoofdzakelijk vanwege advertentie contracten met diverse Amerikaanse en Canadese firma’s en enkele hosting contracten met overzeese klanten.

En ik moet jullie nog even nieuwsgierig maken naar dat paaltje op de weide achter ons huis… eergisteren hebben we daar een nieuwe webcam geïnstalleerd, en morgenochtend, Dinsdag, zo rond een uur of elf of zo, ga je zien wat er daar op die weide gaat gebeuren…:

Zal ik alvast een paar suggesties geven?

worden er schapen gehoed?
of komen de koeien terug in de weide?
of beginnen we een paardenmanage?
of een openlucht kart-baan?
of gaan we daar een container neerzetten voor al die spullen uit het verbouwde souterrain?
of wordt er een windmolen neergezet voor “schone” stroomopwekking?
of een veld vol met zonnepanelen?
of wordt daar een camping neergezet?
of een parkeerplaats voor oldtimers?
of een “boerengolf plaats” met dikke golf ballen?
of, zoals een lezer suggereerde, een weerstation van het KMI?
of gaat hubert eindelijk zijn bos planten?
of komt daar een rookmelder te staan om te zien of hubert heimelijk een sigaretje opsteekt?
of komt daar de geplande sauna voor onze appartementsbezoekers?
of wordt daar een autocross circuit ingericht voor de komende kampioenschappen van de Duitstalige Gemeenschap?
of een schandpaal opgericht voor de heren politiekers die België verdelen?
of wordt dit het vertrekpunt voor de nieuwste langlauf ski piste in Wirtzfeld?
of komen hier sneeuw kanonnen voor een “all-year” afdalingspiste?
of gaan we hier een “jeu de boule” veld inrichten?
of komt hier de Kerstmarkt van Wirtzfeld?
of worden hier de kerstbomen verkocht uit de Ardennen?
of zetten we er een grote kerstboom neer met kerstverlichting?
of komt hier een uitzichttoren om over Wirtzfeld Valley heen te kijken?
of landt Sinterklaas hier met een helikopter?
of worden hier wisselende reklame banners neergezet zoals je ook ziet op de voetbalvelden?
of komt hier een offerblok waar rituele slachtingen gehouden worden, live voor de webcam?

Je ziet, wat men al niet kan doen met zo’n lapje grond… Wie zal het zeggen?

Update: ik kreeg daarnet een telefoontje, de persoon die morgen zou komen heeft onverwachts een probleem met zijn rug gekregen en kan daarom morgen niet komen, dus: de verrassing gaat NIET door morgen, we moeten dat verschuiven naar een latere datum…. nog even geduld dus…

Nieuwe Live Webcam:Wirtzfeld Webcam East, Live

en als het ondertussen te donker is: hier is er eentje van overdag


Prettige dag nog!

Geplaatst in Herfst 2007.

7 reacties

 1. Dag Hubert,
  Waar/hoe heb je deze webcam geinstalleerd? Het lijkt wel of deze op de grond geinstalleerd staat?
  Ben ook aan het proberen om thuis een vijvercam te installeren, maar de vraag is hoe ik deze installatie kan opzetten, daarbij ook denkend aan de veiligheid natuurlijk. Heb je enige suggesties, of een bezoeker misschien?
  Alvast bedankt!
  gr,
  Steven

  Nee, Steven, die staat niet op de grond, maar op een hoogte van 2 meter. Maar omdat het terrein niet alleen van links naar rechts, maar ook van voor tot achteren hellend is, geeft dit misschien de indruk dat de cam erg laag geplaatst is. Let bijvoorbeeld op de waterstand in de gele box om een indruk van de helling te krijgen…

  Wat bedoel je met de veiligheid? Onze webcam heeft een trafo, dus lage spanning, en een kabel die naar ons ethernet netwerk loopt.
  Beste beelden krijg je indien de webcam op het noorden gericht is, zodat er geen zon in de lens kan schijnen. Betere cameras hebben ook nog een automatische lichtregeling, de ene is meer lichtgevoelig als de andere (valt bijv ’s ochtends op, de dal camera is al rond half acht licht, terwijl de nieuwe (= in feite een oudere) webcam pas een half uur later voldoende licht krijgt om er beelden van te maken).
  De software van de cam is afhankelijk van het type webcam dat je installeert, bijv Evocam, of Sitecam.
  Dan heb je nog het thema of de cam rechtstreeks op een computer aangesloten moet worden, of een eigen IP nummer heeft. Die van ons heeft een eigen IP nummer, en stuurt het beeld eerst naar een computer in ons lokale netwerk. Daar worden met php instructies verschillende soorten beelden aangelegd (thumbnail, normaal formaat en groot formaat) en dan worden daarvan kopien elke zoveel minuten naar de webserver in het datacenter in Brussel geuploaded. De website bezoekers trekken dus een kopie van de webserver in Brussel en niet rechtstreeks van de camera. Wij doen niet aan streaming (live beelden van de camera naar de website bezoeker), afhankelijk van het aantal beelden per sekonde betekent dat immers een te zware belasting van de internet leidingen. Maar ik kan wel via het lokale netwerk live beelden bekijken, die datastroom gaat immers niet naar het internet, maar blijft op het lokale netwerk.

 2. Dag Hubert,

  Alvast bedankt voor de uitleg, met veiligheid bedoelde ik inderdaad de stroomvoorziening. Ik was aan het uitkijken voor een POE injector, die stuurt dan de stroom met het ethernet mee.
  Heb je dan een netwerkkabel gelegd van je cam tot in je huis, heb je die in de grond ingeleid of is het mischien wireless?

  inderdaad, netwerkkabel tot in het tuinhuisje, en daar een switch of hub, waarop de twee webcams in het tuinhuisje aangesloten zijn. Wireless is ook in huis, maar het tuinhuisje is te ver verwijderd, dan wordt het signaal te zwak en valt het netwerk regelmatig weg.

 3. Beste Hubert
  Wat je ook mocht neerzetten in de wei, als dat mooie uitzicht op het landschap maar niet in het gedrang komt. Het is net om deze vergezichten dat ik regelmatig in de Eifel verblijf.
  Groeten
  Hans

  geen angst, Hans, je zult het als niet storend ondervinden, als het er dan staat…

 4. Hallo Hubert
  Haha, je tracht ons op het verkeerde been te zetten met al die meteo toestellen e.d.
  Een weide, een wit stokje, een waterbak.
  Wat zit er onder de graszoden ?
  Wat is blind ?
  Wie/wat houdt niet van water ?

  Wie
  Is geen genoodde gast
  Loopt blind als hij/zij is tegen de witte stok.
  En krijgt daardoor een flinke “douche” over zich heen.

  de ” M O L ”
  Jos

  Haha Jos, dit is wel heel ver gezocht, en: nee, dit is ook geen vraagstuk voor deelnemers van de tv-serie “de Mol”, dit is gewoon nieuwsgierig maken van onze website bezoekers naar het doel van deze webcam en de weide… een mens moet steeds wat nieuws bedenken om zijn lezers te laten terugkeren… maar jammer genoeg heeft het projekt vertraging opgelopen, dus nog even verder in het ongewisse blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.