Woensdag, 28 November 2007

Gisteren is het overwegend droog gebleven, alleen een beetje stofsneeuw in de ochtenduren. Maar deze nacht is het wel opnieuw kouder geworden in Hoog België omdat er meer opklaringen kwamen. Minimum temperatuur aan de grond gemeten was -1.5° C, onder thermometerhut +1°C.

Vandaag zal het echter niet lang droog blijven, de opklaringen worden in de loop van de dag weer verdrongen door wolken en buien en daarmee is de trend voor de rest van deze week gezet: elke dag kans op soms heftige buien, maar vooral wakkert de wind verder aan. Ziet er de komende dagen niet erg goed uit.

En voor de gesprekken omtrent de regeringsvorming in Belgie ziet het er ook niet goed uit, getuige deze affiche die Jos ons opstuurde:

We kregen nog een vraag binnen die eigenlijk helemaal niets met de thematiek op deze website te maken heeft, maar misschien, mede door de lage dollarkoers, toch goed om te weten:

Dag Hubert,
Ik wil je even raad vragen. Na een mislukte poging om uw verhaal (weblog) over de levering van een Amerikaans produkt terug te vinden (dacht dat dat ergens eind oktober was), had ik willen weten of het betrouwbaar is van 1) een laptop in de VS aan te schaffen en 2) die dan te laten verschepen om zo wat euro’s uit te sparen. Ik zag als goedkoopste UPS. Kan je misschien kort zeggen op welke dag in je blog je daarover sprak dan bespaart dat misschien veel moeite. Moet ik op speciale dingen letten, zijn er adders?
Groeten en alvast bedankt,
Karel

Het artikel dat je niet kon vinden staat op
http://www.wirtzfeld.be/blog/2007/10/02/dhl-levering-uit-usa/
Ik besprak met jochen onze ervaringen hieromtrent:

1. het is niet zeker dat een postorder in de usa bereid is naar europa te shippen
2 indien wel, wij hebben goede ervaring met DHL, UPS heeft ooit wel eens onze spullen naar joegaslavie gestuurd ipv naar belgie
3. je krijgt in usa meestal alleen QWERTY toetsenborden US model
4. de stecker aan de powersupply kan soms niet passen (zit soms vast aan de trafoblok en kan dan niet verwisseld worden, als dat een US model is moet je weer een verloopstekker daarvoor zien te vinden)
5. garantie: sommige bedrijven hier doen geen garantie of wisselstukken geven op apparatuur uit usa
6. evtl demo software/software die erop geinstalleerd is, is soms alleen voor USA (bijv dvd-brander software met ntsc ipv pal formaat)
7. als je die apparatuur niet laat meebrengen door een bekende, maar laat versturen met een koerierbedrijf, dan krijg je hier niet alleen met BTW te maken = 21% opslag, maar ook nog eens met import accijnzen, die ook nog eens net zoveel of soms nog kunnen bedragen (jochen moest op 6 flesjes bier die hij cadeau toegestuurd kreeg uit australie bijv 44 euro import accijnzen betalen)
Zover onze ervaringen, voor onze firma is dat natuurlijk gemakkelijker, bij ons is tijd = geld en dan interesseert het niet wat de meerprijs is, maar als prive aanschaffing moet je je een en ander natuurlijk goed overwegen.

Met de dollarkoers: is het niet voordeliger een retourtje te nemen en die computer daar zelf te gaan ophalen …?
Er zijn al vluchten voor ca 400 euro voor een retourtje New York…

Maar misschien hebben onze lezers nog andere ideeën?

Geen nieuws over onze nieuwe webcam, die naar het oosten gericht is:Wirtzfeld Webcam East, Live

De kruiwagen heb ik er alleen bij gezet om jullie verder nieuwsgierig te houden!

Hieronder dan nog eens een foto van onze beuk, die nog altijd een aantal blaadjes heeft weten vast te houden


onze beuk (30)

En enkele momentopnamen deze ochtend in Wirtzfeld
Prettige dag iedereen!
Hubert

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Dag Hubert
    Verwacht je bakken vol regen of kruiwagens vol, volgens mij ga je een regenmeter in de wei plaatsen. Je weet nog wel het idee dat een van de blog-lezers had om in plaats van de sneeuw-meetlat een regen-meetlat te plaatsen zodat we kunnen zien hoeveel neerslag er in Wirtzfeld valt.
    Groeten
    Hans

    Bedoel je dat ik de regen opvang in de kruiwagen en die dan elke dag in de bak overschud, om het totaal aan neerslag te meten? Eigenlijk geen slecht idee… Ik zal jouw idee mee opnemen in het steeds verder groeiende lijstje van originele ideeën, ingebracht door website lezers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.