Champix toch gevaarlijk?

Vandaag in de krant gelezen:

Het populaire antirookmedicijn Champix krijgt steeds meer kritiek te verduren. De FDA, het Amerikaanse controleorgaan voor geneesmiddelen, heeft een onderzoek geopend naar het risico op zelfmoordgedachten en verhoogde depressie. Ook het Europees geneesmiddelenagentschap EMEA herbekijkt het product en vraagt verhoogde waakzaamheid.

Producent Pfizer ging na enkele alarmerende berichten al over tot een aanpassing van de bijsluiter, al is er volgens hen geen aantoonbaar oorzakelijk verband. Champix verovert sinds de introductie eind vorig jaar in België ook hier in sneltreinvaart de markt. Al vijftigduizend Belgen hebben het product gebruikt om van de sigaretten af te raken.

Geplaatst in Herfst 2007, Stoppen met roken.

Eén reactie

  1. Ik ben nu bijna een jaar geleden gestopt met roken met behulp van Champix. Ik heb geen noemenswaardige bijwerkingen gekregen. M.i. een prima product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.