Donderdag, 29 November 2007

Tegen alle voorspellingen is het gisteren bij ons in Hoog België de hele dag zonnig geweest. Het begon met een mooie zonsopgang, en we bleven de hele dag boven de mist en nevel die in lagere gedeelten soms hardnekkig waren. Een bloedrode zonsondergang geeft wel aan dat er nattere tijden op ons afkomen.

De temperatuur ging vannacht onder thermometerhut tot -3°C, en tot -6° C aan de grond gemeten, maar tegen de vroege ochtend kwam het kwik alweer bij het vriespunt door de opzettende bewolking.

De wind zal in de komende dagen aanwakkeren, en dat blijft zo tot en met Zondag, terwijl we regelmatig een bui over ons heen krijgen, Zondag zelfs veel water. Zover de voorspelling voor de komende dagen en het weekend.

Ik heb ondertussen onze verwarmingsperikelen weer onder controle. Door een betere ontluchting van het verwarmingscircuit en de nieuwe circulatiepomp is nu de circulatie van het water in het verwarmingssysteem weer normaal.

Wat nog niet normaal is, is de regeling via de afstandsbediening voor de dag/nacht/uurwerk instellingen. ik heb daarvoor ook nog de oorspronkelijke verwarmings installateur van onze ketelinstallatie laten komen. De eerste monteur van die firma kon alleen maar de bijstelling doen van brander en afvoergasmeting. Daarna kwam zijn collega om de meet- en regeltechniek onder de loep te nemen. Maar omdat het een installatie van 28 jaar geleden is, zag het er duidelijk naar uit dat hij tamelijk radeloos was. Een beetje met een spanningsmeter gefoefeld, en dan tot de conclusie gekomen dat het ding wel kapot zou zijn. Iets wat ik hem van te voren al op een briefje kon geven, want egaal op welke instelling ik de verwarming zet, deze blijft normaal doorlopen zonder rekening te houden met de klokinstellingen. Ik wacht nu af op een offerte voor een moderne meet- en regelinstallatie.

Het is echter geen ramp, want het enige wat ik hoef te doen, is elke avond en elke ochtend de keteltemperatuur handmatig aan de ketel zelf omlaag resp omhoog te draaien. Ik hou natuurlijk in de gaten of alles naar wens draait, maar zoals het er op het ogenblik uitziet funktioneert dit systeem net zo goed: door het ’s avonds omlaag zetten van de keteltemperatuur draait de brander ’s nachts slechts (opgeteld) 45 minuten in totaal (en dat was eerst 2 uur brandertijd). Ik kom nu uit op ca 3 uur brandertijd per dag, vergeleken met meer dan 4 uur (en dat was het gemiddelde gemeten over de laatste 28 maanden, zomer en winter). Dus voorlopig kan alles zo blijven zoals het is.

Ondertussen gaat het verminderen van ons rookgedrag hier verder… Brigitte is bij 7 sigaretten per dag aanbeland, en ik zat gisteren op 9. En bij elke sigaret prent ik mij in het hoofd dat die helemaal niet goed smaakt, en die suggestie schijnt ook nog te helpen. Ik moet zelfs tussendoor regelmatig mijn tanden poetsen omdat ik vind dat ik een vieze smaak in de mond heb van die sigaretten. En nee, nog neem ik geen alternatieve pillen of zalfjes of pleisters. Het speelt zich allemaal in je hoofd af….Alleen de ochtenduren zijn nog moeilijk als ik intensief voor mijn pc zit te werken; overdag en vooral ’s avonds voor de TV vind ik het al niet meer zo moeilijk.

Nu alleen oppassen dat ik niet nog meer begin te knabbelen op alles wat eetbaar is en in mijn onmiddelijke omgeving komt. Mijn normale knabbelrantsoen: één à twee ijsjes, één pak boterwafels (500Kcal) en een yoghurt zijn normale kost voor mij… per avond wel te verstaan…
Reden waarom mijn gewicht van 74 kg na al die inspannende lichamelijke labeur (eerder dit jaar) nu al weer terug op 78 kg zit. Maar dat is nog altijd minder dan de 85 kg waar ik begin van dit jaar mee begon.

En nu maar kijken dat we doorzetten tot het bittere einde…

Prettige dag iedereen!

Geplaatst in Herfst 2007, Stoppen met roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.