Vrijdag, 30 November 2007

Gisterenmiddag is de regen ook bij ons in Hoog België aangekomen. En die zal ons de komende dagen regelmatig gezelschap komen houden. De wind is nog niet erg aangewakkerd, maar die zou morgen en overmorgen duidelijker te merken zijn.

De temperaturen blijven mild voor de tijd van het jaar.


Wirtzfeld deze ochtend

Dat de Kerstsfeer langzamerhand zijn intrede houdt bij ons in de streek, kun je hieronder lezen in een informatieve tekst van de Dienst voor Toerisme in de Oostkantons.

Iedereen alvast een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Wij hebben weer een nacht meegemaakt. Iets na twee werden we uit ons bed gebeld. Mijn broer: hij zat met mijn schoonmoeder in café ‘Boulevard’ in Mol want Appart Hotel Corbie stond in brand. Daar wonen permanent veel oudere mensen. Wij in allerijl naar ginder. Het menske (79 jaar) was uit haar bed getild in haar nachtkleed zonder peignoir, gelukkig had ze zich nog een jas vastgeschrabbeld.
  Daar zaten al de oudjes … de cafébazin bekommerde zich om hen en gaf hen allen iets te drinken …
  Er was op het derde verdiep brand uitgebroken aan de voorkant van het Hotel … gelukkig … voorbijgangers hadden dit opgemerkt en de brandweer gebeld. Er waren ook mensen van café Boulevard die op de mensen hun deuren gingen kloppen om iedereen wakker te maken uiteraard ook de concierge en nog een bewoner – helper.
  Iedereen is in veiligheid gebracht en de brand heeft zich niet uitgebreid. Het appartement werd bewoond door 2 Poolse gastarbeiders en zij zijn wel naar de kliniek gebracht geweest omdat ze bevangen waren door de rook.
  Waarschijnlijk is het deze middag punt nummer één op het nieuws … buiten de politiek want daar is ook weer heisa, naar ’t schijnt. NVA zou zich weer een nieuw item in haar programma gezet hebben. …
  Afin ons ‘Bon’ is om vier uur terug naar haar appartement kunnen gaan … we hebben ze in ’t bed gestoken goed warm toegedekt … de brandweer hield nog wacht … en wij konden ook naar huis.
  Alles is goed verlopen en de brand is tot het ene appartement gebleven. Een pluim voor de brandweer die direct alarm heeft geslagen bij nog 2 andere korpsen in de buurt.
  groetjes
  Marlies

 2. Triestig weer. Komende zondag zou er een leuke storm met wind tot 110kmh overtrekken met veeeeel regen.
  Hopelijk volgt er eens sneeuw. Ik kom samen met mijn 22 december eens een kijkje nemen in Monschau. Ik veronderstel dat de kerstmarkt nog altijd loopt dan?

  De kerstmarkt in Monschau is vanaf 30 November geopend. Er zijn speciale Park en Ride shuttlebussen (2 € per rit) vanaf Imgenbroich en Höfen ingericht
  Hier is de infor die ik vond op http://www.monschau.de (onvertaald)

  Klein aber fein – Herzlich Willkommen zum Monschauer Weihnachtsmarkt – der, mit der einzigartigen Stimmung Am 30. November 2007 ist es wieder soweit: Der Monschauer Weihnachtsmarkt öffnet seine Tore. Rund um den romantischen Marktplatz sind die mit Lichterketten geschmückten Holzhäuschen aufgebaut. Lichterbäume und Girlanden schmücken Straßen und Gassen. Die Stadt bereitet allen Gästen einen zauberhaften Empfang. Im Dezember 1999 wurde der Monschauer Weihnachtsmarkt von der Rheinischen Post zum wiederholten Male zu einem der romantischsten Weihnachtsmärkte in Nordrhein-Westfalen gekürt.Geöffnet ist der Weihnachtsmarkt immer freitags, samstags und sonntags von 11.00 bis 20.00 Uhr. Er beginnt an Richters Eck –wo sich Eingangs des Weihnachtsmarktes ein großer Informationsstand befindet, und verläuft über den Marktplatz bis zum “Patere Höfje” hinter Aukirche und Aukloster. Inmitten des Marktplatzes setzt ein festlich geschmückter Baum einen wahren Glanzpunkt.Die lebende Krippe der Krippenfreunde Höfen wird auch in diesem Jahr im Burghof unter den mächtigen Wehrtürmen zu sehen und zu hören sein. Die volkstümliche und schlichte Darstellung der Weihnachtsgeschichte lädt zur Besinnlichkeit ein.

  Aufführungen sind samstags und sonntags um 15.00 Uhr und um 17.00 Uhr. – Eintritt freiDesweiteren ist es auch möglich die Landschaftskrippe in der Höfener Pfarrkirche St. Michael zu bewundern. Die Kirche ist täglich von 9 Uhr bis 18 Uhr geöffnet. Eine musikalische Untermalung erfolgt durch den singenden Hirten Reiner Jakobs (Panflöte, Gitarre, Mundharmonika) an bestimmten Terminen, die über das kath. Pfarramt Höfen (Tel. 02472/ 2355) zu erfahren sind.Erstmalig ab dem Weihnachtsmarkt 2006 dürfen keine Reisebusse mehr in die Altstadt fahren.

  Freitags, samstags und sonntags steht das Park&Ride System von 11.00 Uhr bis 20.00 Uhr bereit.

  Die Busse werden zu dem großen, kostenfreien Parkplatz in Monschau-Imgenbroich (HIMO/Mc Donalds’s) geleitet, wo mehr als 100 Busparkplätze vorhanden sind. Hier stehen immer bis zu 10 Gelenkbusse bereit, die die Busfahrgäste für 2,00 € (für Hin- und Rückfahrt) im 10-Minuten-Takt in die Altstadt und zurück bringen.

  Dies ist für den Busfahrer, der natürlich umsonst in die Altstadt gefahren wird, eine Erleichterung und führt insgesamt dazu, dass die Gäste schneller und sicherer in die Altstadt und aus der Altstadt heraus kommen.

  Für Besucher, die mit dem Pkw anreisen, haben wir ebenfalls Park&Ride eingerichtet. Hier empfehlen wir die Parkplätze im Bereich des Nationalparktores in Monschau-Höfen, von wo aus ebenfalls der Shuttlebus zur Altstadt verkehrt. Kosten pro Person 2,00€ für Hin- und Rückfahrt, Kinder bis 12 Jahre sind frei. Informationen und Buchungen von Unterkünften, Glühweinwanderungen und weitere Programme für Weihnachtsfeiern und Gruppenausflüge unter 02472/8048 0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.