Dinsdag, 4 December 2007

Deze ochtend ligt er een heel dun laagje sneeuw op het grasveld…maar het is te warm dat dat zal blijven liggen. De temperaturen zijn tot +2° C onder thermometerhut, en tot -1° C aan de grond gevallen afgelopen nacht.

Vreemd genoeg alleen op het stukje weide naast ons huis en bij de sneeuwmuur… Toch is dit niet getricked!

Vandaag moeten we opnieuw met een regenfront rekening houden dat over België zal heen trekken. In Hoog België zullen gedurende de ochtend nog enkele opklaringen zijn, maar al snel zal ook hier de lucht weer betrekken. Temperaturen blijven mild voor de tijd van het jaar.

Gisteren hebben we bij ons al met al toch niet te veel regen gezien nadat het vorige regenfront voorbij getrokken was. Wel hadden we gisterenavond nog enkele bliksems en donderslagen, maar veel stelde ook dat niet voor.

Morgenavond komt de Goedheilig man al in Nederland op bezoek, daar is het “surprise avond” of pakjesavond en dat gepaard met veel gedichtjes, in België komt Sinterklaas pas overmorgen ochtend.

In de Oostkantons speelt Sinterklaas slechts een ondergeschikte rol, en indien toch, dan vooral op de kleuter- en lagere scholen. In de Oostkantons wordt vooral met Kerstmis uitgepakt.

En we hebben weer een leuke foto toegestuurd gekregen:


klik om te vergroten…

Goed kijken, want het is niet wat je op het eerste gezicht denkt dat het is…

Vandaag ook nog een wandelbericht van Marlies langs de Our.

Enne O ja, men heeft gebeld, en misschien morgen, misschien overmorgen komt men werken op de weide waar die nieuwe webcam staat opgesteld:

Nieuwe Live Webcam:Wirtzfeld Webcam East, Live

De ladder heb ik ook alvast paraat gelegd…
Kunnen jullie weer beginnen met raden…

Geplaatst in Winter 2007-2008.

6 reacties

 1. De non, helemaal links, voelt zich toch wat onwennig… Grappige foto! Ik had het inderdaad niet onmiddellijk gezien.
  Toch straf dat er wat sneeuw lag deze ochtend in Wirtzfeld. Daarmee toch een beetje wintergevoel bij jou in het oosten. De echte winter laat zich weer van geen kanten zien. Ik weet het…’t is pas december, maar de schrik zit er bij mij weer goed in dat het nogmaals niets wordt dit jaar. Of kan iemand mij geruststellen?
  In mijn omgeving begrijpen ze mijn passie voor de sneeuw niet. Los van het feit dat ik de winter nodig heb voor mijn landschapsfoto’s snakt mijn lichaam tevens naar gezonde vrieskou met af en toe een vlaagje sneeuw.
  Blij van hier steeds gelijkgestemden te ontmoeten!
  Groetjes,
  Koen

 2. Als ik de ECMWF verwachting bekijk voor de komende 10 dagen is te zijn dat de harde westerlijke stroming met storingen van de afgelopen weken tot stilstand gaat komen. Op de kaarten is echter te zien dat een groot lagedrukebied op een ongebruikelijk plaats ten zuidwesten van Ijsland stilvalt. Vraag me af of de voorspellingen van het ECMWF gaan uitkomen. De voorspellingen zien er echter wel beter (lees kouder) uit als de afgelopen weken.

 3. Hallo

  Je zegt +2 °C onder thermometerhut. Maar ik heb nog geen enkele foto geizen van je thermometerhut, staat die daar ook in de buurt van de sneeuwmuur?

  mvg
  mathias

  Die staat er al een paar jaar… de zelfgebouwde. De officiele van het KMI komt er pas begin dit jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.