Zondag, 9 December 2007


Prettige 2de Advent!

Gisteren is het tot 16.00 uur droog gebleven in Hoog België. Dan is de wind weer sterker geworden en zijn er opnieuw regenbuien gevallen.

En rond half acht is het dan zelfs een beetje beginnen te sneeuwen… natte sneeuw weliswaar, maar sneeuw, en op de autodaken bleef die als wit laagje ook nog een tijdje liggen.


Dat was mogelijk, omdat de temperatuur gisterenavond bij ons tot 1°C viel. In de loop van de nacht is die temperatuur dan opnieuw gestegen…

Onze weekendgasten (die overigens al jaren lang op onze snowmailing zijn geabonneerd, maar onze website nog nooit bezocht hebben…) waren net op tijd terug van een lange wandeling die hen langs de verschillende dorpjes van de gemeente Büllingen voerde.
Een wandeling die een tijd geleden in een Vlaamse krant stond beschreven, en waarvan we een exemplaar hadden neergelegd bij de andere toeristische prospekten die wij in het appartement hebben klaarliggen. En eergisteren hebben ze een lange wandeling langs het meer van Bütgenbach gemaakt, terwijl vandaag een van de talloze kerstmarkten in onze streek op hun programma staat voordat ze terug naar huis rijden.

Gisterenavond was er een interessante TV reportage over de Airbus A380, het nieuwste en grootste vliegtuig, dat door Singapore Airlines nu ook op “normale” lijnvluchten ingezet wordt tussen Singapore en Sidney. Je kunt in het vliegtuig zelfs prive slaapsuites huren (10,000 Dollar per persoon per vlucht), en het is het enigste vliegtuig dat zelfs tweepersoonsbedden heeft. Echter, omdat je ook in bed steeds aangegordeld moet blijven, is een romantisch samenzijn “officieel verboden”.

Ook de techniek die elke passagier (niet alleen in de suites) ter beschikking staat, is indrukwekkend: iedere passagier heeft zijn persoonlijke grote beeldscherm in de stoelrugzijde van je voorpassagier, en je kunt daarop tv kijken, DVD’s uit een groot archief afspelen, stilzetten en terugspoelen, surfen op het internet, je emails schrijven en versturen, itunes muziek afspelen, via skype telefoneren, en natuurlijk heb je een (klein) toetsenbord om het allemaal gemakkelijk te bedienen. Ook is er een USB aansluiting om bijv. presentaties voor te bereiden en op je USB stick te laden.
Fantastisch.

Maar terwijl ik dit hier schrijf, realiseer ik me, dat precies al deze opties ook door onze multimedia apparatuur in de slaapkamer van het Wirtzfeld Valley appartement aanwezig zijn. Ha.

Schijnt dus dat onze ideeën in ons appartement door de Airbus ondertussen snel gekopieerd werden…

Met natuurlijk het voordeel dat een verblijf in ons appartement een stuk goedkoper is, en dat hier geen officeel verbod op romantisch gedrag is, en je deze multimedia mogelijkheden zelfs vanuit bed comfortabel kunt genieten dankzij de elektrisch verstelbare lattoflex matrassen.

Ook zijn bij ons de echte donzen dekens en kussens een stuk dikker als de dunne matrasjes die ik in de slaapsuite van de Airbus heb gezien… En een film over Australië zit ook in ons DVD sortiment…

Eergisteren heb ik na lange tijd (geen tijd gehad) ook weer eens een boek uitgelezen: 600 pagina’s over de laatste dagen van het milennium en de opwinding die die tijd bij bepaalde geloofsgroepen heeft teweeg gebracht. “Der Letzte Tag” van Glenn Kleier, een thriller die zich met het Nieuwe Testament uiteenzet :

Oudejaarsavond 1999. De Amerikaanse tv-reporter John Feldman bereidt zich voor op de nieuwjaarsreportage vanuit Jeruzalem: hoewel het Heilige Land is overstroomd door fanaten die het eind van de wereld verwachten, is er weinig nieuws te melden. Dan vindt er plotseling een geweldige aardschok plaats, gevolgd door meldingen over een vrouw met buitengewone krachten. Feldman ruikt het verhaal van zijn leven en begint een speurtocht om uit te vinden wie en vooral wát zij is. Terwijl de woorden van de vrouw over de hele wereld tot felle debatten leiden, probeert Feldman achter de waarheid te komen – voor de ideologische en theologische conflicten uit de hand lopen. Voor het te laat is…

Ondertussen ben ik begonnen met een boek in het Nederlands: “De kleine Vriend” van Donna Tart. Ook zo’n 600 bladzijden.

Ik ben dus verzorgd tijdens deze regenachtige Zondag.

Geplaatst in Mijn boeken, Winter 2007-2008.

3 reacties

 1. Hallo Hubert

  Na het weerbeeld voor het week-einde geëvalueerd te hebben, zijn we gisteren met een bevriend koppel naar Monschau afgereisd om de Kerstmarkt te bezoeken.
  Gezien de wegwerkzaamheden in Eupen, en gezien we niet via Limbourg wensten om te rijden, gekozen voor de omweg via Eynatten en Lichtenbusch. Wat me tijdens die rit opviel is dat de auto’s met Duitse en Belgische Nummerplaat zich mooi hielden aan de kilometer beperking, doch dat deze met een Luxemburgse nummerplaat gewoon deden dat dit niet voor hen was. Doorlopende witte wegmarkeringen die bleken voor hen maar een onbeduidende streek verf.
  Hadden in Monschau nog geluk een parkeer plaats te vinden dicht bij de Glasfabriek, net over het Biermuseum. Als brave toerist een dag (parking) ticket aangeschaft ,en hiervoor 4 EUR in’t bakje, doch er kwam in plaats van een dagticket een ticket voor één uur. Na een korte wandeling naast de gezwollen Ruhr het stadje in om te neuzen, neuzen.Brrrr. het was er beduidend frisser dan bij ons in de lage landen. En wat doen de mannen terwijl de vrouwen aan de koophuizen en stalletjes staan de neuzen……………..rap rap en lekkere bradworst en wat “anti-gel” nuttigen. Nadat wij het gezien hadden via Kaltenheberg , Weywertz richting Bütgenbach, rondje rond de See en dan dringend wat gaan bijtanken bij Dronson. Gezien het tijdstip (1500 uur) was de warme keuken gesloten was dan maar een uit de kluien gewassen Crocque genomen. Het werd reeds donker. Dus geen wandeling als aperitiefje om de tijd te doden bij het wachten op de opening van de warme keuken. Nog vlug even (in de vlucht) uitgekeken naar de werkzaamheden op de weide. Maar daar bleken stokje, plastik bak en kruiwagen nog steeds op vaardige handen te wachten. Op Richting St. Vith in de hoop nog een Kerstmarkt mee te pikken, maar dat was naast de waard gerekend. De hoofstraat lag er stilletjes bij. Dan maar als een speer via Malmedy, Verviers, LIege naar huis. Eens voorbij Liege kregen we de aangekondigde buien over ons heen.
  Eens thuis gekomen de dag , met 440 km op de dagteller (neen dit is geen dagschotel haha) en de 21ste verjaardag van onze jongste zoon Luc met een etentje afgesloten.
  Hopen binnen enkele weken terug te keren, als de sneeuw van de partij is.

  Jos

  Dat met die Lux. nummerborden is toch logisch Jos: dat zijn Belgen die hun geld in Luxemburg verdienen en daarom heel hard moeten rijden om de Belgische fiskus voor te blijven die Belgen met Lux. nummerplaten jagen… Wat betreft de parking: de park en ride in Imgenbroich en Höfen zou voordeliger geweest zijn, ik had daarover eerder deze week in een reaktie geschreven…

 2. Je had om nog een kerstmarkt mee te pikken, langs de Botrange kunnen gaan … In het museum staan allerhande ambachtelijke standjes ( allemaal ‘handwerk’) en natuurlijke streekproducten zoals: kazen, confituren, sausissen … (gratis inkom)
  http://www.centrenaturebotrange.be
  Er was ook een hele stand van de Provence : wijn … chambre d’hautes, landbouw-streekproducten …
  Het is interessant en binnen, dus niet in de kou of de regen!
  Hubert,
  Amaai je hebt het wel druk gehad en veel te vertellen deze keer.
  (ivm de bouw van de grote europese airbus, daar worden glasvezelmatten in de romp verwerkt – een projekt waar mijn schoonzoon mee bezig is – om allerhande externe metingen door te geven aan de boordcomputer)
  nog een prettige zondag aan iedereen,
  groetjes
  Marlies

 3. Gisteravond viel bij ons rond 18u ook plots de temperatuur. Hevige wind enregen als gevolg,en hier en daar een natte klodder sneeuw. De winter is misschien in zicht. Op deze moment schijnt de zon volop boven Aalst(O-Vl) maar wel een harde wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.