Dinsdag, 11 December 2007

Opnieuw heeft het gisteren praktisch de hele dag geregend. Van sneeuw nog geen spoor gezien. Vandaag nog meer regen, morgen zou het best kunnen dat Hoog Belgie in de zon komt te liggen, omdat onze streek dan (heel misschien) boven de laaghangende bewolking komt te liggen.

Vanaf overmorgen zou het kouder worden, maar dan is wel de regenperiode ten einde, we gaan dan drogere wind uit het Noord Oosten krijgen, terwijl het hogedruk gebied boven de Benelux ervoor zorgt dat het droger wordt.

En wat gebeurt er verder zoal bij ons?

Na lang genoeg erover te hebben “beloofd” en dan mijn beweringen weer te moeten intrekken, krijgen we dus vandaag een verrassing op de weide naast ons huis. Vanaf ca 11.00-11.30 uur zal er hier gewerkt worden door een paar experts uit Brussel, en dat valt via onze webcam live mee te beleven.

Ik stel het verversen van de beelden van de webcambeelden op een kortere tijd in tijdens de bouwwerken, zodat je met een “reload” van deze pagina een beetje mee kunt beleven wat er hier gebeurt.

Iedereen alvast veel plezier daarbij:Wirtzfeld Webcam East, Live

Later op de dag zal ik dan nog hier vertellen wat dat voor een vreemd geval is wat daar geplaatst wordt….

Ondertussen heeft het hier in Wirtzfeld zelfs kort maar heftig gesneeuw:Wirtzfeld, rond de middag

Geplaatst in Winter 2007-2008.

4 reacties

 1. Allee ’t ziet er mooier uit als ne kruiwagen … ’t is juist een waskuip …
  Ja om half twaalf was er nog niks te zien he Koen, en nu … half vier was ik verdorie te laat om het gezelschap bezig te zien.
  Ik was hier volop mijne living in kerstfeer aan ’t onderdompelen … en vergeten te kijken natuurlijk …
  Nu was mijn moeder op de chat … zij riep mij naar de pc … hahaha!
  Afin de pluviometer zal daar zeker deze dagen zijn werk wel doen … Alhoewel het tegen ’t weekend droger en kouder gaat worden he.
  groetjes
  Marlies

 2. Hoi Hubert,
  Was leuk om te volgen heden ochtend.
  Je kon ook goed aan jullie zien dat er een straffe koude wind waaide. (klopt)
  Wordt dit nog vervolgd?
  Wat als de koeien die wei op gaan en er eens eentje met de rug naar de meter gaat staan?
  Dan heb je hoe dan ook een probleem……..
  De boel verstopt of anders heb je te weinig aan dat reserveglas 🙂

  Mijn Pa (85) meet zo al ruim 40 jaar de neerslag in Schaesberg – Landgraaf (NL) voor het Nederlandse KNMI. Hij noemt dat “de regen opnemen”. Dagelijks belt hij naar de KNMI computer en geeft dan van de voorgaande 24 uur door de neerslag, de vorm (regen, sneeuw of hagel) en het gemeten sneeuwdek indien van toepassing. Vroeger ook nog of het ge-onweerd had en hoe lang. Is tegenwoordig niet meer nodig.
  Met die goede lucht daar bij jullie, een knipoogje van Opa Welsch die zo oud werd, en je stopt ook nog met roken, ga jij ook nog wel een jubileum halen.
  Groet,
  Erwin

  Na de winter wordt de omheining verlegd, de koeien komen er dus niet bij te pas… en er moet ook nog een paadje aangelegd worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.