Vrijdag, 14 December 2007

Minimum temperatuur deze nacht,
gemeten onder thermometerhut: – 3.5° C, aan de grond gemeten – 5° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mm.

Dat is nog eens geluk hebben… ’t is net géén Vrijdag de 13de geworden…

De opklaringen die wij gisteren dachten te krijgen waren maar van heel korte duur in Hoog België, maar vanaf vandaag zou dat beteren. En natuurlijk blijft het droog, want Hubert heeft een pluviometer in zijn tuin staan, dus dan valt er geen regen meer.

Karel Holvoet van het KMI komt deze middag instrukties geven over die pluviometer… maar ja, zoals gezegd: voorlopig valt er geen regen…
Na de lunch zal er dus weer wat te zien zijn op onze Webcam richting oosten:Wirtzfeld Webcam East, Live, met pluviometer

Of er binnen de 10 dagen (dan is het Kerstavond) sneeuw valt, daarover kun je sinds gisterenavond je gedacht kenbaar maken in een nieuwe enquête hier op de website:

Kijk maar hier rechts beneden in het menu:

Dus niet wat jullie WILLEN (we willen dat allemaal, denk ik zo), maar wat jullie denken volgens de weers vooruitzichten…

Ik ben benieuwd wat er hier bij uitkomt!

Gisteren ook nog een beetje met de TV kabels gespeeld, want doordat ik eerder dit jaar nieuwe kabels van de schotelantenne naar het appartement heb getrokken, moest er ergens in huis één van de verdeeldozen eraan geloven. Doordat de woonkamer en Jochens kantoor wel ontvangst hadden, kon dat echter geen groot probleem zijn. Bleek na mijn controle gisteren dat de kamer van Mike geen sateliet ontvangst meer had. Ik heb dat kunnen veranderen door de schakeldoos op zolder voor mijn kantoor te verwisselen met die voor de slaapkamer van Mike. Immers, de receiver in mijn kantoor is al langer door een blikseminslag naar de vaantjes, maar heeft wel nog de normale kabel televisie aansluiting. Mike’s kamer heeft geen kabel, maar wel een receiver. Om een lang verhaal kort te maken: Mike’s slaapkamer heeft nu dus ook weer sateliet ontvangst, en dat is maar goed ook, want als Mike over een week of 4 uit Egypte voor een vakantie naar huis komt, wil die natuurlijk ook ontvangst hebben.

Ook heb ik gisteren alle batterijtjes van de zonnecellampjes in de tuin nog eens opgeladen, want met dit betrokken weer laden die overdag nauwelijks nog via de zonnecellen op en daardoor valt de tuinpadverlichting na een paar nachten uit. En omdat er vanavond weer nieuwe weekend gasten in ons appartement komen, moet ik er natuurlijk voor zorgen dat de tuinpaden goed verlicht zijn.
De slangen met kerstverlichting zijn in dat opzicht een stuk gemakkelijker, die hoef je maar in het stopkontakt te steken. Toch zijn deze ook niet optimaal, vooral afgelopen week met die harde windvlagen slingerden die slangen een beetje heen en weer tussen de bomen, en daardoor aktiveerden ze af en toe de bewegingsmelders met de halogeenstralers. Ik heb dat trajekt nu een beetje aangepast waardoor de kerstverlichting nu niet meer in het zicht van de bewegingsmelders hangen.
Toch een beetje aan het elektro verbruik en het milieu denken…

Iedereen alvast een prettig (droog) weekend, en zorg ervoor dat de kerstboom niet omvalt…

Enne o ja, enquete hier rechts invullen…

Geplaatst in Winter 2007-2008.

4 reacties

 1. Zojuist de voorspellingen bekeken van het engelse” Meteo office”, en deze geven vanaf 20/12 een westelijke stroming aan met veel wind en ……regen, dus heb helaas op een “nee” gestemd….
  Laat ons hopen dat het toch nog anders uitdraait….

 2. Ik zie op de site een -2°C staan bij jullie, de eerste ijsdag?
  Bij ons is het wel al iets meer dan 3°C. Maar vanaf zondag of maandag zou de wind opsteken en zou het heel koud aanvoelen.
  Hopelijk draaien de weermodellen zich en komt er toch nog sneeuw, zeker in de Hoge Venen.
  Wij komen de 22e naar Monschau, dus ik hoop toch op een beetje sneeuw? Sneeuwstorm mag ook 🙂 De auto is toch goed uitgerust.

  De nieuwste weermodellen voorspellen echter niet veel goeds… het zou opnieuw warmer worden tegen Kerstmis… afwachten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.