Zondag, 16 December 2007

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: – 5.5° C, aan de grond – 6.5° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mm.

Sinds vandaag geef ik deze data ook per druktoets telefoon door naar een testnummer van het KMI, totdat dan a.s. Woensdag het meetstation Wirtzfeld officieel in de callservice van het KMI is geprogrammeerd en deze data dan ook inderdaad bij de meteorologen aankomen. Voorlopig dus nog alles in de oefenfase, en jullie lezen deze waarden rond 08.30 uur ’s morgens dus een stuk eerder als de weermensen in Ukkel…

op hetweer.nl werd vandaag een artikel over onze pluviometer gepubliceerd…Wirtzfeld, deze ochtend

Ook vandaag blijft het koud maar licht bewolkt met bredere zonnige opklaringen, net als gisteren. Wel zal vandaag de wind nog een beetje aanwakkeren.

Ik heb ondertussen mijn tweede boek deze winter uitgelezen, een nederlands boek uit de bibliotheek van Büllingen met als titel “De kleine vriend”, een feite een thriller waarin een klein meisje, wiens broertje door een onbekende werd vermoord, de verschillende mogelijke daders in het vizier neemt en wraak begint te nemen. Door allerlei verwikkelingen richt ze haar wraak echter op een jonge man, en voordat het boek een onbevredigend einde neemt, moeten er enkele personen sterven, echter niet door haar toedoen. Deze dikke pil van 600 bladzijden liet zich niet zo gemakkelijk lezen doordat de schrijfster: Donna Tartt, zich te buiten gaat in wel erg uitvoerige beschrijvingen van personen, gemoedstoestanden, interieur beschrijvingen en flash backs. Ik heb over dit boek langer gedaan als normaal, en een ontknoping aan het einde is er ook niet…

Eigen schuld, dikke bult, als ik op www.bol.com had gekeken, dan had ik die honderden recensies gezien van andere mensen die net als ik er alleen negatieve kritiek over hebben…
Overigens, een fijne site om waarderingen te vinden over boeken, bijv. als je die op je verlanglijstje wilt zetten, of als je een boek wilt schenken en er zeker van wilt zijn dat het ook in goede aarde zal vallen: boek uitzoeken, recensies lezen, dan pas bestellen.

De tijd rond Kerstmis is de ideale tijd om lekker bij de open haard je te verdiepen in een boek, en dat doe ik dus ook weer vandaag, ik begin dus aan het derde boek, zodat ik de drie boeken op tijd Zaterdag weer kan inwisselen voor nieuw leesvoer tijdens de feestdagen.

Een deel van mijn eigen nederlandse boeken ligt overigens in onze Wirtzfeld Valley vakantiewoning die ik dit jaar heb ingericht, en onze weekend bezoekers maken daar ook dankbaar gebruik van.

Prettige Zondag!

Geplaatst in Mijn boeken, Winter 2007-2008.

3 reacties

 1. Winters Weerbericht

  Norman en zijn blonde vrouw luisteren tijdens het ontbijt naar de radio en horen de regionale nieuwslezer zeggen :
  “Er wordt 8 tot 10 cm sneeuw verwacht vandaag.
  Wilt u uw auto aan de kant van de straat parkeren met de oneven nummers, dan kan de sneeuwploeg er ongestoord langs rijden.”
  De vrouw van Norman gaat naar buiten en zet haar auto op de aangegeven plaats.
  Een week later, weer tijdens het ontbijt, meldt de nieuwslezer op de radio “We verwachten vandaag 10 tot 12 cm sneeuw.
  Wilt u uw auto aan de kant van de straat parkeren met de even nummers zodat de sneeuwploeg er ongestoord door kan ?”
  De vrouw van Norman gaat naar buiten en plaatst haar auto weer op de aangegeven plaats
  Weer een week later, weer tijdens het ontbijt zegt de nieuwslezer
  “Wij verwachten 12 tot 14 centimeter sneeuw. Wilt u uw auto . . .
  Op dat moment valt de stroom uit………………
  De vrouw van Norman is in alle staten en met een bezorgd gezicht vraagt ze aan haar man Norman
  “Schat, nu weet ik niet wat doen. Aan welke kant van de straat moet ik nu de auto parkeren zodat de sneeuwploeg er ongestoord door kan ???”
  Waarop Norman, met de liefde en begrip in zijn stem zoals alle mannen die met een blonde vrouw getrouwd zijn, antwoordt :
  “Waarom laat je hem deze keer niet gewoon in de garage staan.”

  Prettige zondag,

  Leuk, vooral hoe Norman antwoordt… ocharme… U ook een prettige zondag gewenst, Gaby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.