Dinsdag, 18 December 2007

Vandaag opnieuw zonnig maar koud, en droog…

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: -5° C, aan de grond – 7,1° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mm.

De ochtend start in Hoog België met een licht bewolkte hemelWirtzfeld, deze ochtend

en Karel Holvoet van het KMI schreef rond de middag:

Subject: awelawelawel
Dag Hubert,
Awel potverdekke, de modellen toveren nu plots sneeuwkansen voor begin volgende week…. dat wordt interessant de volgende dagen. De dagelijkse kerstshow kan beginnen…groeten,
Karel

Belangrijke politieke ontwikkelingen: België krijgt weer een regering (al is het dan tot Pasen 2008 alleen maar een interim-regering), en dat werd tijd, want het imago van ons land in het buitenland is behoorlijk geschaad, zoals op de Top in Portugal verleden week nog maar eens duidelijk bleek.
Dat slechte imago is overigens één van de redenenen waarom ik besloten heb mijn kapotte tanden nog niet te laten vervangen, want mijn tanden kunnen het Belgisch imago toch niet verbeteren…

(Censuur: ik heb dan toch maar besloten om geen detailfoto van mijn tanden te publiceren, wat ik eigenlijk van plan was om dat Belgisch imago te illustreren…)

Eventjes ernstig nu:
Ook op buitenlands vlak is er gisteren een belangrijke beslissing gevallen, waardoor er hopelijk meer vrede op aarde kan komen. $ 7.000.000.000 Dollar werd door de internationale gemeenschap bijeengebracht voor de oprichting van een Palestijnse staat. Daarvan $ 650.000.000,00 door Europa, dus dat is ca $ 1.30 per inwoner. (BBC cijfers)
België heeft overigens een groter steentje bijgedragen: $ 78.000.000,00, (volgens VRT), dat zijn ± $7.37 per inwoner, (Belgie heeft tegenwoordig al 10.585.000 inwoners, volgens Wikepedia…), of 5 x zoveel als het Europese gemiddelde.

Ter vergelijking: een gemiddelde tankbeurt kost eind dit jaar ca 10,00 € per 60 liter méér als begin van het jaar, dat zijn, omgerekend naar dollar, $ 14.50 per tankbeurt meer oftewel twee keer zoveel als we dus willen bijdragen aan een Palestijnse staat.
Als je bedenkt dat het wereldwijde terrorisme zijn grondslag vindt in de problematiek omtrent het ontbreken van een Palestijnse staat, dan mogen we dus aannemen dat er nu toch wel een echt belangrijke stap is gezet die niet eens zo veel geld kost.

Hopelijk gaan de regeringen zich nu ook op deze manier bezighouden met de problematiek rond het milieu. Met geld (op de juiste plaats) kan veel bereikt worden.

En nog even een reaktie van gisteren hier publiceren voor diegenen die dat niet gelezen hebben: Marlies heeft het derde deel van haar wandeling langs de Our gepubliceerd:

Hallo Mensen allemaal,
ons deel 3 is af over het verhaal ‘De Our, van Bron tot Monding’. Mensen die geinteresseerd zijn kunnen naar ‘mijn space’ linken om het verhaal te lezen en te bekijken:
http://atzerath.spaces.live.com
Ik heb deze space toegankelijk gemaakt voor iedereen …Ondertussen is er ook een fotoalbum over de Kribbe in de Burcht van Monschau te bekijken. Eventueel zal ik daar ook nog een mooi verhaaltje over neerschrijven (afin: Ron schrijft). Gisteren was het een prachtige dag in de vallei van de Our zoals je op sommige foto’s kan zien was het prachtig weer. Ik hoop dat de geïnteresseerden veel kijkgenot beleven aan ‘Mijn Space’
en groetjes aan iedereen, Marlies en Ron.

Haar artikel en foto’s zijn het lezen waard!

Prettige dag verder.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

Eén reactie

  1. Het is bij ons al even koud als bij jullie. Toen ik deze morgen op de steenweg de digitale thermometer bekeek, gaf deze -5°C aan! Het was in elk geval kouder dan gisteren morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.