Donderdag, 20 December 2007

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: -6.4° C, aan de grond – 9° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mm.

Tegen negen uur deze ochtend is de temperatuur aan de grond nog verder gezakt: – 11°C

En op de webcam van de meetlat kun je een ijsblok zien liggen, die ik net uit een emmer gehaald heb: het water over de hele diepte van de emmer was ijs geworden.

België krijgt eindelijk een regering… na 192 dagen en diverse formatiepogingen, gaat nu de eer aan Guy Verhofstadt dat hij er wel in geslaagd is een voorlopige (interim) regering samen te stellen: een formatie waarmee alle partijen het (schoorvoetend) eens kunnen zijn.

En ook nog maar tot Pasen 2008, want tegen die tijd moet er nog maar eens een kompleet nieuwe regering gevormd worden. Vreemd België…

Ik weet niet of die nieuwe regering er voor tussenzit (eigenlijk niet, ze zijn nog niet beëdigd) maar precies vanaf vandaag is er in België smog alarm, wegens een te hoog gehalte fijnstof in de lucht, en dus mag er op veel belgische autosnelwegen slecht 90 km/uur gereden wordt. De politie zal streng kontroleren. Zie ook www.irceline.be

’t zal toch wel zeker niets met onze nieuwe regering te maken hebben?

Smog alarm is er niet in de Oostkantons: ook vandaag verwachten we in onze streek een heldere hemel, frisse lucht en veel zonneschijn, en voorlopig nog altijd droog weer, en een stuk warmer als in laag België.

Gisteren overdag is het zelfs +6° C geworden, terwijl het op andere plaatsen in België bleef vriezen.

Volgens bepaalde computermodellen zou er eerste Kerstdag in de Ardennen sneeuw kunnen vallen…
Zou onze enquête dan toch geholpen hebben?

We zullen zien.

Ik ben gisteren weer naar de bibliotheek geweest, nieuw leesvoer voor de Kerstdagen ingeslagen: 6 boeken, opnieuw zo’n 2000 pagina’s, dus ik zal er een tijdje mee zoet zijn.

En dan is er nog dat kleine verschil tussen man en vrouw…

Twee verschillende dagboeken over dezelfde avond

HAAR DAGBOEK:
Zaterdagavond deed hij echt een beetje vreemd. Wij wilden nog voor op een dranke uitgaan. Ik was de hele dag met mijn vriendinnen gaan shoppen, en kwam daardoor een beetje te laat – misschien dat hij daarom zo stroef deed. Op de een of andere manier kwam het tussen ons helemaal niet tot een gesprek, zodat ik maar voorgesteld heb, ergens anders naartoe te gaan, waar we gemakkelijker konden babbelen. Hij ging daar wel akkoord mee, maar bleef de hele tijd zo zwijgzaam en afwezig. Ik vroeg hem wat er aan de hand was, maar hij zei zij alleen maar: “niets”.

Ik vroeg of ik hem misschien geërgerd had. Hij zei, dat het niets met mij te zien had, en dat ik mij geen zorgen hoefde te maken. Op de terugrit heb ik hem dan gezegd, dat ik van hem hou, maar hij reed gewoon door. Ik begrijp hem niet, waarom heeft hij niet “ik ook van jou” geantwoord? Toen we dan thuis aankwamen, voelde ik dat ik hem verloren heb, dat hij niets meer met mij te maken wil hebben. Hij zat maar daar, te zitten en keek TV – hij scheen op de een of andere manier erg ver weg te zijn, echt afwezig. Tenslotte ben ik dan maar naar bed gegaan.

Tien minuten later kwam hij ook naar bed, en tot mijn grote verrassing heeft hij op mijn liefkozingen gereageerd, en hebben wij met elkaar geslapen. Maar op de een of andere manier heb ik nog steeds dat gevoel, dat hij afgeleid is en met zijn gedachten ver weg is. Het werd me allemaal teveel, zodat ik besloot met hem over deze situatie te spreken, maar voordat ik kon beginnen was hij al in slaap gevallen. Ik heb mezelf in slaap geweend.

Ik weet niet meer verder!

Ik ben er vast zeker van dat hij een ander heeft!

Mijn leven heeft geen zin meer!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll verder
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ZIJN DAGBOEK
Vandaag heeft Anderlecht verloren, maar we hadden wel prima sex.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

4 reacties

 1. Hallo Hubert

  Of het nu door de “sukkel” regering komt, door de tegenvallende resultaten van “de rode duivels”, Suzy was niet gaan shoppen met één van haar vriendinnen, ‘k heb vannacht nauwelijks een oog dicht gedaan.
  ’t Zal wel alles te maken hebben met de vrieskoude die hier in de lage landen nu al enkele dagen aanhoudt.
  Deze morgen 06;45uur Antwerpen Stad en Haven : – 4 C° witte outfall met als gevolg een laagje wit poeder op de wegen en de stoep.
  Niettegenstaande temperatuursinversie zie ik dat het bij jullie op dit ogenblik 07;48 -6.5 °C is.
  Temperatuursinversie goed te merken op de auto radio. Lokale stations worden weggedrukt door andere, soms van tientallen kilometers verder ( bv Franstalig: zou de nieuwe sukkel regering daar wat mee te maken hebben ???
  Groeten
  Jos

  bij ons heeft het aan de grond deze nacht -9° C gevroren, heb net de metingen verricht…
  Gek genoeg is er op het weerstation Mützenich op hetzelfde moment al 0.8°C, met een minimum temp deze nacht van -1°C, en dat zijn hemelsbreed slechts 20 km verderop, en ongeveer dezelfde hoogte als bij ons

 2. Hallo,

  Hechtel-Eksel: -6 C° , En een mooi wit landschap.
  Gisteren is de temperatuur niet boven nul gekomen.
  En hopen dat er sneeuw ligt met kerstmis.

  Volgende week vertrekken wij op skivakantie in het Zwarte Woud, daar ligt op ongeveer 1200m hoogte 70 tot 100cm sneeuw, genoeg voor te skieen dus.

  Een fijne dag nog.

  Rob

 3. Hallo,

  Hier in het Gentse is er rond 11u wat poedersneeuw gevallen maar het stelde niets voor.

  Gaby

  Karel vertelde dat er op sommige plaatsen tot 2 cm is gevallen, maar men noemt het industriesneeuw: de luchtvervuiling condenseert en geeft dfus neerslag die er uit ziet als motsneeuw…

 4. Het sneeuwt ! in Limburg . Ik ben juist in Lommel geweest ( 8 km van eksel) en daar lag toch zeker 3 cm sneeuw !. Het is eigenlijk maar industriesneeuw, maar ja , het is de eerste sneeuw dit seizoen. Bomen mooi wit, het gras is wit en het vriest -4 c°.

  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.