Vrijdag, 21 December 2007

De temperaturen in Hoog België gaan op en neer… overdag aangename zonneschijn bij + 4 tot +6°C, en ’s nachts onder een heldere sterrenhemel zo’n – 7 °C. onder thermometerhut (en dan bedoel ik niet die kunstmatige sterrenhemel in het appartement)

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: -7.4° C, aan de grond – 11.5° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mm.Wirtzfeld, deze ochtend

De temperatuur aan de grond gaat echt héél diep… om middernacht had ik al -11°C genoteerd, en het ziet er dus naar uit dat ik deze ochtend nog diepere temperaturen kan opmeten.

Het lijkt hier wel Siberië!
Ik heb zowel bij de webcam met meetlat alsook bij de webcam bij de pluviometer een blok ijs neergelegd die ik uit emmers gehaald heb. Benieuwd hoe lang die ijsblokken blijven liggen, overdag zijn er wel positieve temperaturen, maar de ondergrond is door en door bevroren…Wirtzfeld, deze ochtendWirtzfeld, deze ochtend

Ziet er alleszins naar uit dat het vandaag nog mooi zonnig blijft in Hoog België, Zaterdag, Zondag en Maandag zal het niet meer zo koud worden en komt er geleidelijk elke dag wat meer bewolking, terwijl voor volgende week Dinsdag, dus 1e Kerstdag, met enkele centimeter sneeuw in de Ardennen gerekend mag worden.

Voorlopige inschatting: 60% kans op een witte 1. Kerstdag…

De aktie met de gratis Cadeau Bonnen voor het Wirtzfeld Valley Appartement loopt nog door tot 24 December 2007: zie hierbeneden.

Voor veel van onze lezers begint vandaag de kerst- of eindejaarsvakantie. Voor diegenen die op reis gaan en vandaag dus voor een tijdje afhaken: goede reis en alvast prettige feestdagen gewenst!

hubert

Geplaatst in Winter 2007-2008.

6 reacties

 1. Hey Hubert,

  zoals je misschien zag was er een klein beetje kans op motsneeuw in Noord-Antwerpen. Wel hier in Deurne ligt er een beetje sneeuw. Maar zoals je misschien op mijn webcam (link hierboven) ziet, is het erg mistig en koud (-4°C). Heb er een kleine foto van genomen en op mijn webruimte gezet. http://www.antwerpenwebcam.be/images/Motsneeuw21-12-07.jpg

  Al zullen we het niet houden tot Kerstdag. Daarvoor gaat het nog te warm worden dit weekend. Jammer dus!

 2. Ik vertrek op 2de kerstdag richting Zwarte Woud op skivakantie, ik rijd via de ardennen. Weet jij of ze die dag sneeuw voorspellen in de ardennen?

  Voorlopig ziet het er naar uit dat er op 1e kerstdag een beetje sneeuw zou kunnen vallen in de ardennen. Maar ik neem aan dat je winterbanden op je auto hebt (die zullen in het zwarte woud ook nodig zijn)

 3. Bij ons in Aalst ligt er een beetje poedersneeuw, maar de bomen,dennebomen, struiken zien sneeuwwit.Het is -5°C en bitterkoud. Heel mooi tafereel, en de wolken zijn grijs,alsof het gaat sneeuwen.
  In de Limburg, in Balen,ligt er zo’n 5cm sneeuw.

 4. Hier in het Gentse ligt ook een laaje sneeuw (mot-sneeuw) voldoende zodat alles wit ziet en het een
  prachtig landschap is.
  Spijtig dat Kerstmis niet een paar dagen vroeger valt.

  In feite is het dus dubbel op: nu genieten van het prachtig wit landschap en volgende week genieten van kerstmis…

 5. 5 cm sneeuw is veel. wow.
  Hier in Zelzate ook een mooi plaatje.
  Alles mooi witgevroren en het was de koudste nacht van deze winter tot nu toe (-4,7C°)
  Weet er soms iemand om hoelaat de Kerstmarkt in Durbuy begint deze zondag.
  We gaan via die route een doorsteek naar Dohan maken.
  We zouden dus dolgraag enkele kerstmarkten meepikken al weet ik niet goed of er nog meer zijn op zondag en maandag.
  bedankt alvast

  Village de Noël dans le Vieux Durbuy
  Les 4 premiers WE de décembre (1-2/12 , 8-9/12 , 15-16/12 et 22-23/12) :
  le samedi et le dimanche de 11h à 20h. Sur le Parc Roi Baudouin et la place : Tous les WE de décembre et tous les jours du 24 décembre au 6 janvier 2008, de 11h à 20h. Le stationnement sera gratuit A l’occasion des fêtes de fin d’année, la Ville de Durbuy vous annonce que les 24, 25 et 31 décembre ainsi que le 1er janvier 08, le stationnement sera gratuit à Durbuy Vieille Ville.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.