Maandag, 24 December 2007

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: -6.5° C, aan de grond – 11.8° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mm.Wirtzfeld, deze ochtend

Vandaag wordt het niet meer zo koud: gisterenavond zijn er meer wolken boven Hoog België getrokken, die de uitkoeling een beetje verminderen. Toch opmerkelijk het verschil tussen de miminum temperatuur onder thermometerhut en de minimum temperatuur aan de grond (op gras).

Toch is er voorlopig nog geen neerslag uit gevallen. Al 13 dagen zonder neerslag, moeilijk voor te stellen dat het al zo lang droog is gebleven, ik herinner me nog goed de vele regen die we begin van deze maand hebben gekregen, maar uit mijn lijstje dat ik elke dag voor het KMI invul blijkt dat het inderdaad al zo lang droog is, zonder één enkele mm neerslag!

Hopelijk is de neerslag die wij morgen mogen verwachten een beetje sneeuw…

En ik kreeg ook nog enkele reakties binnen voor de website:

Theo stuurde ons deze link naar zijn kerstwensen Video die op YouTube is gepubliceerd:

http://nl.youtube.com/watch?v=Y9SCRCvQzII
Hoop op nieuw sneeuwberichten!?!?
Groetjes,
Theo
Kijken maar en afstemmen, ik vond het een mooie video!

En ook Corne stuurde opnieuw enkele nieuwe foto’s van de witte sfeer uit Zuid Holland afgelopen week:

Goeiemiddag Hubert,
Hier nog enkele foto’s uit de serie van gisterenmorgen, het was ook zo’n mooi gezicht.
Groeten Corne.


Foto Corne Brouwers


Foto Corne Brouwers


Foto Corne Brouwers

Gisteren hebben Brigitte en ik geprofiteerd van het mooie weer om naar Höfen, net over de Duitse grens, te rijden. We hebben daar de auto geparkeerd en zijn dan met de pendelbus naar de Kerstmarkt in Monschau gereden.

Toch meer dan twee en een half uur tussen de middeleeuwse straatjes en vakwerkhuizen geschuifeld, en het was er best druk. De niet aanwezige sneeuw was wel een gemis, en de standhouders hebben aan ons geen dikke omzet overgehouden… veel spullen die er aangeboden worden klasseren wij onder de categorie “kitsch”, en als je ziet hoeveel spullen we nu al op zolder en in de garage hebben liggen, (we zouden er zelf een kerstmarkt mee kunnen inrichten…) dan hebben we aan nog meer spullen maar weinig behoefte.

Het werden dus uitsluitend aankopen voor de versterking van de inwendige mens: een paar warme wafels, een kop koffie en een paar “reibekuchen”. En mooi “nee” zeggen bij elke snoepkraam waar er lekkere drop uitgestald lag: Brigitte drong er wel op aan dat ik wat meenam, maar ik heb afgewimpeld omdat ik het dan achteraf toch maar weer moet bezuren bij de tandarts…

Waar we wel binnengegaan zijn is dat bekende museum in Monschau, “das Rote Haus”, een patricierswoning van een rijke textielwevers familie uit de 19de eeuw (die op zeker moment 6000 werknemers in dienst had!!). Ondanks de nabijheid van Monschau (22 km van Wirtzfeld verwijderd) was het er de laatste 33 jaar nog nooit van gekomen om hier eens binnen te wippen, dus dat hebben we nu eens gedaan.

En als afsluiter dan toch nog een kleine versiering met rode lampjes gekocht voor onze meetlat/kerstboom (wordt vandaag pas geïnstalleerd). Toch een leuke middag geworden.

En heel bewust géén sigaretten meegenomen voor onderweg, en dat ging dus ook zonder…

Vandaag zal ik mijn oldtimer, een Goggomobil uit 1964, die nog altijd op de parkeerplaats naast ons huis staat, in een hal van mijn zwager gaan parkeren. Zodat die binnen is voor de “echte winter” hier begint.
De vakantie waardebon, waarover ik de afgelopen dagen regelmatig melding gemaakt heb, verwijder ik deze avond van de website. Ik hoop dat ik de een of ander er een plezier mee heb kunnen doen!

Voor de rest van de dag houden we het vrij rustig, een film kijken, bij een beetje kerstmuziek een goed boek lezen en gezellig samen bij de open haard zitten en genieten van een porto en een weihnachtsstollen.

En vanavond is dan Kerstmis. De “middernachtsmis” of “Christmette” wordt in het kerkje van Wirtzfeld vanavond al om 20.00 uur gehouden. Onze pastoor, een Vlaming, Piet Geelen, is ondertussen al 89 jaar, dus die zal niet meer te laat kunnen opblijven. Fantastisch zoals die man zich nog altijd voor onze dorpsgemeenschap weet in te zetten.

Van hieruit ook aan hem: Zalig Kerstfeest en vrede aan alle mensen op aarde!

En ook nog een digitale groet naar Egypte: Mike: Frohe Weihnacht!

En dat wens ik dus ook jullie allemaal.
Maak er een fijn familiaal feest van!

Hubert

Geplaatst in Winter 2007-2008.

2 reacties

 1. Aan Hubert en Brigitte en ook alle aanwezigen van mei 2007,

  Een zalig Kerstmis en gelukkig nieuwjaar gewenst.
  En Hubert, als de auto toch in Höfen stond, had Ge effen in de kerk binnen moeten wippen. Het is werkelijk fantastisch wat de koster daar telkenjare realiseerd, een hele dierenwereld op een kleine oppervlakte. Dat is eens iets anders dan de traditieonele kerststallekens.
  Het allerbeste nog van
  Christiane en Fons.

  Ook voor jullie de beste wensen. (Tegen de tijd dat we terug waren bij de parkeerplaats, waren we te moe om nog veel te ondernemen…)

 2. Hubert, een vraagje en een tip.
  Vraagje: we wilden ook graag Monschau bezoeken maar met de motorhome is dat niet te doen. Ik merk dat gij tot in Höfen rijdt en daar de bus neemt. Is dit een “Park and Ride” plaats en waar ligt die parking? (2 vraagjes dus…)
  Ik luister ook graag naar Kerstmuziek. Een site die 24/7 kerstmuziek speelt is LIVE 365. Tip: als het u interesseert:
  1. http://www.live365.com
  2.Click op “Seasonal/Holiday”
  3. Kies een radioatation (ik vind Christmas Broadband best).
  Nog een Zalig en Gelukkig Kerstfeest.
  Guido

  Guido, Dat was dus alleen tijdens de Weihnachtsmarkt. De laatste bus ging dus gisterenavond om 20,00 uur. En ’t stond goed aangegeven in Höfen op de hoofdstraat. Diverse parkeerplaatsen stonden uitgeschilderd, en de pendelbus hield aan de normale bushalte. (tegenover de bloemenzaak) Ik had over de Park En Ride mogelijkheid al eerder, in een reaktie op een vraag van een van onze lezers op 30 November geschreven.

  Maar je kunt natuurlijk nog altijd daar parkeren en dan met de regulaire lijnbus vanuit Höfen naar Monschau rijden. Alleen goed opletten welke tijden die bus rijdt (hangt uit aan de bushalte), want zoals vaak op het platteland, is dat dus niet al te vaak per dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.