Zondag, 30 December 2007

Gisteren dus even een beetje nieuwe sneeuw gezien, maar we mogen die niet laten meetellen in onze statistiek, dit was nauwelijks het vermelden waard, alhoewel de foto van die enkele sneeuwvlokjes het toch tot op TV gehaald had… Daarna en afgelopen nacht heeft het dan “gewoon” geregend, en onze pluviometer had voor de eerste keer meer als slechts enkele druppels op te vangen…

Vandaag blijft wisselvallig bewolkt, maar hoofdzakelijk droog, en volgens de weer experten onder onze lezers zal het dus pas in het nieuwe jaar, dus vanaf Dinsdag zijn, dat er meer kans op echte sneeuw komt. Toch hebben wij hier in Wirtzfeld al herhaaldelijk meegemaakt dat de sprong van Oud naar Nieuw gepaard ging met heftige sneeuwbuien, die het zicht op het vuurwerk in het dal gedeeltelijk onmogelijk maakte.

We zullen zien…

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: 1.5° C, aan de grond – 0.1° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 8,2 mm.Wirtzfeld, deze ochtend

Jochen heeft gisterenmiddag de interface geïnstalleerd (onder de kalender hier rechts), waar ik dus vanaf nu kan noteren hoeveel neerslag er ’s morgens rond 08.00 uur in de KMI pluviometer gemeten werd.

De resultaten die er op het ogenblik staan zijn natuurlijk alleen van de afgelopen vier dagen, eerder in december heeft het immers 14 dagen lang niet geregend, en nog eerder (toen het wel regende) had ik nog geen pluviometer staan.

Dus die regel van “deze maand” en “dit jaar” moet je dus vandaag en morgen (2007) nog met voorzichtigheid genieten:
Maar vanaf Dinsdag (2008) zijn de getallen wel juist, dan telt het systeem dus netjes de resultaten van elke dag bij elk maand- en jaar-totaal op.

En later komt dan ook nog een link ter plaatse waarmee je de statistieken per dag, maand en voor het hele jaar kompleet kunt oproepen.

De gasten dit weekend in onze vakantiewoning zijn “Wiederholungstäter”, oftewel stamgasten, zij waren begin oktober al eens in ons appartement en beleven nu de jaarwisseling in de mooie Oostkantons.
Speciaal voor hen hebben we dit weekend ook onze computer cursusruimte geopend zodat zij de beschikking hebben over een komplete kantooromgeving:

Ons computerlab voor de individuele internet cursussen.

Want, zij hebben dit keer hun eigen computer meegebracht om van hieruit hun webservers ook tijdens de jaarwisseling te kunnen blijven aktualiseren en beheren. Kwestie van het zakelijke met het aangename te kunnen combineren.

Wijzelf houden het dit weekend vrij rustig… ik ben aan het laatste van mijn zes boeken begonnen (die ik verleden week vrijdag uit de bibliotheek heb gehaald), en vanmiddag is er natuurlijk het ski springen in Oberstdorf, wat bij ons een populaire “kijksport” is.

Zolang we zelf geen sneeuw hebben, moeten we het dus maar doen met “kijken naar”.

Jullie ook een prettige Zondag gewenst!

Hubert

Geplaatst in Winter 2007-2008.

Eén reactie

  1. In de hoek van de kamer naast de twee veredelde rekenmachines, een echte computer?
    Guido

    Guido, ik weet dat jij ook met Apple Mac werkt… en inderdaad, bij ons in de cursusruimte zul je alleen maar Apple Macintoshes vinden… de Apple iMac met een stapel harddisks (meerdere Terrabytes) daarnaast is het backupsysteem van ons intern netwerk en verzorgt gelijktijdig de verschillende beeldformaten van onze webcams die naar de servers in brussel gestuurd worden. De platte computer (die je nauwelijks ziet liggen op het bureaublad) is een Apple XServe server (1U) die hier op reserve ligt voor onze (eveneens Apple XServe) servers in het datacenter, en onder het bureau staan twee Apple G5 Desktop Macs die zowel onder OSX als ook onder Windows kunnen draaien (cursist kiest wat de cursist gewend is) …
    En dat wat je “veredelde rekenmachines” noemt zijn geen ordinaire PC’s, maar gewoon twee oude computerschermen… Sinds 1984 hebben wij zoveel mogelijk alleen Apple Macs gekocht, het zullen er ondertussen zo’n 90-95 stuks zijn… en we zijn er nog altijd gelukkig mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.