Maandag, 31 December 2007

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: 1.0° C, aan de grond 0.0° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 3,4 mm

Deze ochtend is het mistig, en er ligt een heel dun laagje motsneeuw / bevroren mist, het landschap is (voorlopig toch) een beetje wit.

Overigens, ik moet Kees Vrins uit Rotterdam een compliment geven, hij voorspelde Zaterdagochtend voor Zondagochtend tussen 6-12 mm (was effektief 8.2 mm) en voor vanochtend 3 mm (was effektief 3.4 mm) neerslag.

Vandaag sluiten we het jaar 2007 af. Het weer zal dat op veel plaatsen met nevel en/of motregen doen, en er is berechtigde hoop dat het nieuwe jaar iets meer winterse sfeer gaat brengen.

Maar dat ligt dus niet onze handen. Gelukkig maar. Stel je voor dat onze politici ook nog het weer konden beïnvloeden. Dan zou dat waarschijnlijk net zo’n “soep” worden als dat ze er op andere vlakken van bakken. Wat dat betreft hebben we dus géén goed jaar gehad.

De kosten voor levensonderhoud zijn natuurlijk ook in 2007 opnieuw gestegen, maar dat is een gegeven dat elk jaar opnieuw gebeurt, dus eigenlijk niet echt waard is om te vermelden. Op de een of andere manier weten we daarmee toch elk jaar opnieuw mee om te gaan. Alhoewel natuurlijk de stijging van diverse belangrijke produkten (brandstof, levensmiddelen) afgelopen jaar toch meer als gebruikelijk is gestegen.

Op persoonlijk vlak kunnen wij hier in Wirtzfeld wel op een goed jaar terugblikken. Onze familie heeft dit jaar geen grote tegenslagen gehad, en wij zijn allemaal relatief gezond gebleven. Natuurlijk missen we diegenen die al vroeger van ons zijn heengegaan, maar, zoals een oud gezegde beweert, …de tijd heelt alle wonden…

Maar we hebben ook nieuwe kennissen, vrienden en hobbys ontdekt, die een verrijking van het leven betekenen.

Op zakelijk gebied zijn er bij ons geen spectaculaire dingen gebeurd: bestaande activiteiten zijn verder verstevigd, en nieuwe ideeën worden langzaam maar zeker omgezet en bieden op lange termijn interessante perspektieven. Wie niet beweegt, gaat immers achteruit.

Onze felicitaties aan Apple Computer, die dit jaar wel erg goed op de beurs presteerde, mede dankzij het succes van de iPod en de iPhone en de nieuwe Macintosh modellen:


Apple’s aandelenkoers meer dan verdubbeld op één jaar tijd

Ikzelf heb, na lange tijd alleen met mijn hoofd gewerkt te hebben, afgelopen jaar nog eens flink gebruik gemaakt van mijn handigheid. Hetgeen niet alleen resulteerde in voldoening door het zelf te doen, maar ook resulteerde in ons appartementje, dat momenteel voor cursussen en/of als vakantiewoning gebruikt wordt. En misschien in de toekomst een welkome aanvulling zal betekenen op een “bescheiden belgisch zelfstandigen pensioentje”.

Voor het nieuwe jaar zullen velen van ons allerlei goede voornemens maken, waarvan zoals gebruikelijk, achteraf gezien maar al te vaak niet veel van zal overblijven.

Maar de wil om te proberen iets te verbeteren is alleszins al een goed begin. Wie zich niets voorneemt om in het nieuwe jaar beter te willen doen, heeft de zekerheid dat dat dan ook niet zal mislukken, maar er zal met die instelling dus ook niets verbeteren.

Ik heb ook goede voornemens. Volgend jaar rond deze tijd weten we of ik er in geslaagd ben…

Ik wil al onze website bezoekers en abonnees van de sneeuwmailing bedanken voor jullie regelmatige feedback in de vorm van reacties en talloze emails. Bedankt ook voor het feit dat jullie regelmatig mijn taalfouten over het hoofd zien, en ook nog terugkomen als ik teveel over het ene of andere onderwerp te lang bleef “doorzagen”…

Tot op heden (sinds maart 2005) werden 1600 berichten op de wirtzfeld website gepubliceerd, waarop 578 verschillende personen in totaal 2564 reacties hebben geschreven. Op de website worden gemiddeld 8000 pagina’s per dag afgeroepen, op piektijden kan dat oplopen tot 73.000 pagina’s per dag (als er veel sneeuw lig!), en dat resulteerde in een totaal van zo’n 3 miljoen pagina’s dit jaar.

In ons Wirtzfeld foto album staan 9047 foto’s in 144 albums en 46 categorieën die in totaal 179665 keer werden bekeken.
We hebben ca 8600 abonnees op de gratis snowmailing.

Ik wens u en uw familie een tevreden terugblik toe, een prettige oudejaarsavond, en een voorspoedig nieuwjaar met een goede gezondheid.

Veel plezier vanavond, enne: glaasje op? laat je rijden!
dat wenst

Hubert
en de rest van de familie Savelberg-Welsch.

Geplaatst in iPhone, Winter 2007-2008.

8 reacties

 1. Hubert, familie en leesgenoten,
  Bij deze zijn jou wensen aanvaard … en wens ik iedereen een leuk eind jaar (zonder ongelukken: opgepast voor ’t vuurwerk!) … een heel leuk begin en al wat 2007 vergeten te brengen is! (allicht sneeuw, hahaha)
  Op naar 2008!!!

  Marlies en Ron

 2. Hubert,
  Mijn wederkerige wensen voor 2008 aan u en de familie.
  Hebt u soms een idee over de evolutie van Apple voor 2008, misschien is dit een beetje een gok zoals bij de weervoorspellingen, maar het zou wel interessant kunnen zijn.
  Mvg,
  Gaby

  Als enthousiaste Apple Fan volgt vooral Jochen die koersen op de voet, en volgens “de laatste analysten meningen” zou Apple best wel eens op 220-250 uit kunnen komen in de loop van 2008. Uiteraard is een dergelijke uitspraak met de nodige voorzichtigheid te genieten, en is dit niet te beschouwen als een koopadvies. Ik steek daarvoor geen hand in het vuur, anders zou ik zelf allang meegekocht hebben!

 3. hoi huub en fam
  ook een goede jaarwisseling gewenst uit t mistige en wat natte maastricht. veel gezondheid en geluk voor t nieuwe jaar tiny ton en de kids

  Ook voor jullie en de kids en “de aanhang!”

 4. Hallo Hubert, familie Savelberg-Welsch en alle Wirtzfeld fans

  Aan allen een welgemeend voorspoedig en gezond 2008.

  Hubert blijf ons in de toekomst “boeiën” met je dagelijkse e-berichtjes.

  Wirtzfeld Fans hou de e-berichtjes en de wolken in het oog, sneeuw zal er zeker komen, is het niet voor morgen, dan is het voor later.

  Allemaal een knuffel, het zoenen doen we een volgende maal

  Jos en Suzy
  B 2640 Mortsel

 5. Familie Savelberg-Welsch en de clan van Wirtzfeld-fans,

  Een prettig jaareinde en een mooi 2008 toegewenst, moge bijna al Uw wensen in vervulling gaan, maar hou er nog een paar over voor 2009.
  Hopelijk tot een weerzien in 2008.

  Christiane en Fons
  Landen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.