Donderdag, 3 Januari 2008

Opnieuw koud geweest deze nacht onder een vrijwel heldere hemel, en ook vandaag blijft het vrij fris, terwijl een gure wind uit het Oosten het koudegevoel gaat vergroten.Wirtzfeld, deze ochtend

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: -4.5° C, aan de grond – 8.0° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0 mmDe autoruiten zijn weer eens goed dichtgevroren deze ochtend

In de namiddag wordt er een beetje sneeuw (enkele centimeter) in Hoog België verwacht. Toch blijft de winterpret niet lang duren, want naar het weekend toe zou het opnieuw erg mild voor de tijd van het jaar worden.

Gisterenavond zijn we nog op familie/zieken/bezoek geweest bij een zwager die tussen de feestdagen werd geopereerd aan een liesbreuk. Ik heb er ook van Chilipeper Thai Sweet Chips geproefd: normaal gesproken heb ik dergelijke hete chips wel graag, maar (misschien door het stoppen met roken?) werden mijn smaakpupillen gisteren wel erg aangesproken… Of worden die nu al gevoeliger?

om met een citaat te onderstrepen: “… mensen over de hele wereld hebben een onschatbare passie voor tranenopwekkende, mondverschroeiende, tongverdrogende chilipepers, die hen het zweet doen uitbreken. Voor veel mensen is de chilipepers the spice of life: het geeft het leven pit…” Einde citaat: Jim Robbins, Chili Peppers: the Spice of Life, 1992

Geplaatst in Winter 2007-2008.

3 reacties

 1. Men verwacht voor Vlaanderen ook wat sneeuw, of ijzel. Laat ons hopen dat er toch sneeuw valt. Ook al is het maar enkel vandaag. Temperatuur ligt rond 0°C.

 2. Hallo,
  Ik was gisteren niet meer op de website gaan kijken (had het even te druk), dus dat heb ik vandaag gedaan. Bedankt voor jullie reacties (Hubert en Jerry) en de tip zullen we zeker uitproberen.
  Als we deze nacht deze richting uitkwamen, was het bij ons -4C° en ook heel veel koude wind, wat de gevoelstemperatuur heel koud maakte.
  Zou het ijzelen hier op de weg, want dan zien we het niet zo zitten om naar Elsenborn te rijden …
  groetjes,
  Marlies

  Voorlopig is het nog droog. Als de te verwachten neerslag als sneeuw gaat vallen, dan zal het wel meevallen. Als die echter als water neerkomt, dan wordt het glad op de bevroren ondergrond.
  Ik denk dat tegen de middag de eerste neerslag gaat komen volgens de laatste wolkenfoto’s

 3. Ik weet niet wat 2007 heeft gebr8,
  maar ik hoop dat tweeduizend en 8
  je alles geeft waar je naar sm8.
  Geen haastig j8ig leven,
  geen kl8en over je gezondheid,
  wel veel liefde en aand8,
  eendr8, z8heid en kr8 .
  Ik hoop en verw8
  dat een pr8ig 2008 je toel8.

  Pr8ig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.