Gestopt met roken, de 3de dag

Stoppen met roken:

Gisteren relatief goed door mijn tweede rookvrije dag gerold, wel een beetje schele hoofdpijn gehad (alsof er klauwende vinges achter mijn oogballen graaiden), maar ik neem aan dat zich bij mij de ontwenning zo manifesteert.

En omdat ik geen produkten gebruik zoals nicotinetabletjes of champix, weet ik echt niet wat de rookstopcoach bedoelt als die spreekt over het verschil tussen goesting of drang.

Ik kan daar geen onderscheid tussen maken: er is zeker nu in de beginfase de hele tijd dat verlangen naar een sigaret, en of je dat nu goesting of drang wilt noemen, het komt op hetzelfde neer: sterk blijven en er niet aan toegeven, want anders ben je weer opnieuw vertrokken…

Valt overigens wel op hoeveel verschillende advertenties er over middelen om te stoppen met roken in de media verschijnen.

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

3 reacties

 1. Hoi Hubert,
  Volhouden!
  Je moet er ook niet dagelijks over gaan schrijven.
  Als je erover schrijft dan denk je eraan en ben je er mee bezig.
  Heel veel sterkte succes gewenst,
  Erwin

  De eerste paar weken zal ik er so oder so aan denken… en die van de rookstopcoach schrijven ook elke dag nieuwe tips en willen dat je je in hun forum ook met de anderen stoppers uitwisselt, dus: wel mee bezighouden of niet mee bezighouden?

 2. Hey Hubert.
  De best wensen nog voor jullie allemaal ..

  Wat dacht je na mijn laatste mailtje dit najaar over een regen meter , toch maar iets verzinnen ??.

  Stoppen met roken, het is zo makkelijk ……het zit tussen je oortjes…. en in je portomonee.
  Ik heb een’s met iemand een weddenschap gedaan die persoon wilde ook stoppen met roken en we hadden afgesproken al s hij weer ging roken hij mij iedere sigaret eerlijk zou turfen die hij opstak en die hij dan mij zou uitbetalen a 0,15 euro cent per sigaret, over een periode van een half jaar. Wel ik heb een leuk centje verdient en wat resultteerde dat hij nu toch na weer een poging om te stoppen hij nu al drie jaar niet meer rookt.
  Misschien ook iets voor jouw……… !
  Als je weer gaat roken turf je al je sigaretten en met de opbrengst van een half jaar ( bv 0,25 per sigaret ) kan je bevoorbeeld een donatie doen aan een goede instelling.
  Alle centjes tellen toch en een goede stok achter de deur is natuurlijk meegenomen om te stoppen.
  Over boeren slimheid gesproken….

  Het is nu 0,5 graad boven nul ( 18,10 ) en er ligt hier in Steenbergen ( Nl ) al een wit tapijtje over de landerijen, want het is al van drie uur in de namiddag aan het licht sneeuwen soms ijsregen en dan soms lichte regen . En de grond was toch nog goed bevroren want de tractor met de ploeg erachter moest flink trekken in de klei grond die ik aan het ploegen was.

  Groetjes
  Sjaak Damen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.