Vrijdag, 4 Januari 2008

De voorspelde sneeuw die wij in Hoog België hadden moeten krijgen is er niet gekomen, want de neerslag (overigens in heel België) is in de vorm van natte sneeuw en regen, en op een bevroren ondergrond gevallen, en daardoor zijn de wegen plaatselijk glad geworden.

Bij ons in Hoog België was men al vroeg in de namiddag beginnen te strooien, zodat het nogal meeviel op de wegen, maar op de stoepen en buitentrappen kon het best aardig glad zijn.

OPGELET: ook deze ochtend plaatselijk nog glad!een dikke laag ijzel bedekt alles… spiegelglad !

Ik zelf ben deze ochtend tijdens het zout strooien op trap, inrit en stoep, al twee keer onderuit gegaan! Heup, schouder en elleboog kunnen er een liedje van meezingen…

De temperaturen zijn vannacht niet meer zo laag gegaan, maar de ondergrond is natuurlijk nog erg koud, getuige de ijsblokken naast meetlat en pluviometer (zie de webcams): die zijn nog altijd niet gesmolten!

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: -2.0° C, aan de grond – 1.0° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0,1 mm

Vandaag zou het volgens de weerberichten droog blijven, maar volgens de neerslag radarbeelden van deze ochtend zou er vandaag opnieuw regen kunnen vallen!

Zaterdag zou opnieuw erg nat kunnen worden, terwijl Zondag dan terug zonnig wordt. Je moet het weer dus maar nemen zoals het valt.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

Eén reactie

 1. Maandag kan een spannend dagje gaan worden voor de Ardennen. Vanuit het zuiden komt een storing met warme lucht. De neerslag loopt zoals vaker voor komt voor de wamrte uit… Nu wil het geval dat het er op lijkt dat de storing stil valt in onze omgeving. De voglende scenarios zijn mogelijk.

  1:

  De storing haalt de ardennen niet. Resultaat: droog en iets kouder

  2:

  De storing schiet door over nederland. Resultaat: Eerst sneeuw en wat IJzel daarna regen.

  3:

  De storing valt stil zoals nu de voorspelling is. Resultaat: Aardig wat neerslag. Zou zomaar naar de 20mm kunnen gaan. Wanneer de grens exact goed valt zou het 20 cm sneeuw kunnen worden.

  De dagen daarna zal het niet veel warmer worden dan 1 a 2 graden. Met later in de week mogelijk nog wat sneeuw, Mits de wind uit zee niet op gaat steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.