Zaterdag, 5 Januari 2008

Gisterenochtend is het dus plaatselijk nog vrij glad geweest, en ik heb dat geweten: bij het zout strooien op stoep en trap ben ik twee keer geweldig onderuit gegaan, en de rest van dag heb ik het vrij rustig aan moeten doen: pijnlijke elleboog, heup en schouder.

Gisterenavond een heet bad genomen met speciaal badzout, waardoor het allemaal weer wat “losser” wordt. Maar vooral die schouder maakt zich vandaag nog sterk bemerkbaar, waardoor ik mijn rechterarm niet zo kan bewegen als ik gewend ben. ’t Zal dus een rustig weekendje moeten worden.

Deze ochtend: Buiten is het alles anders als rustig: voorlopig nog heftige rukwinden, en sinds gisterenavond valt er regelmatig een stevige bui in Hoog België. Ook vandaag is de verwachting dat er nog af en toe een bui zal vallen.

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: 1.0° C, aan de grond -1.0° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 4,2 mm

Morgen, Zondag, zou het dan een droge dag kunnne worden met brede opklaringen, dus zonnige perioden bij temperaturen die te mild voor de tijd van het jaar zijn.
Kees Vrins uit Rotterdam heeft een interessante visie op het weer voor de Oostkantons zoals dat zich vanaf a.s. Maandag “zou kunnen ontwikkelen”:

Maandag kan een spannend dagje gaan worden voor de Ardennen. Vanuit het zuiden komt een storing met warme lucht. De neerslag loopt zoals vaker voorkomt voor de warmte uit… Nu wil het geval dat het er op lijkt dat die storing stil valt in onze omgeving. De voglende scenarios zijn mogelijk.

1: De storing haalt de Ardennen niet. Resultaat: droog en iets kouder

2: De storing schiet door over Nederland. Resultaat: Eerst sneeuw en wat ijzel, daarna regen.

3: De storing valt stil zoals nu de voorspelling is. Resultaat: Aardig wat neerslag. Zou zomaar naar de 20mm kunnen gaan. Wanneer de grens exact goed valt zou het 20 cm sneeuw kunnen worden.

De dagen daarna zal het niet veel warmer worden dan 1 a 2 graden. Met later in de week mogelijk nog wat sneeuw, Mits de wind uit zee niet op gaat steken.

Is dus nog eventjes afwachten of dat inderdaad scenario drie zou worden.

Karel Holvoet heeft echter een andere mening, vanuit het KMI:

Dag Hubert,
Volgens het KMI gewoon regen maandag en zachte lucht. Geen sneeuw dus. Ik volg hen daarin. Ben eens benieuwd wat het wordt in de volgende runs. Hoe het ook draait of keert het is gewoon regen. Het wil niet lukken dit jaar. Zal het weer voor maart zijn? groeten en tot mailens
Karel

Vandaag DAG 5 in mijn rookstopproces… na vandaag zou de nikotine volledig uit mijn lichaam verwijderd moeten zijn, waardoor de ontwenningsverschijnselen niet meer zo hardnekkig aankloppen.

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

Eén reactie

  1. De situatie is inmiddels veranderd. Dit zal bij volgende runs ook nog wel anders zijn. Dit komt vooral dat een lagedrukgebied in de buurt van ons passeert. De exacte positie is echter nog niet helder. En aangezien we op de grens zitten tussen warm en koud maakt de positie van het lagedruk veel uit. Maandag blijft naar mijn mening erg spannend. Schat de kans op droge sneeuw op maandag op 20% in. De hoeveelheid neerslag is op dit moment niet betrouwbaar vast te stellen. 0-20 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.