Donderdag, 10 Januari 2008

Tot en met morgen blijft af en toe een bui mogelijk, en de wind blijft stevig waaien.
De temperaturen blijven te hoog voor de tijd van het jaar, voorlopig geen sneeuw in het vooruitzicht.

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: +2° C, aan de grond -1° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 6.7 mm


Wirtzfeld, deze ochtend

In de statistiek hiernaast zal deze ochtend eventjes een verkeerde neerslaghoeveelheid staan (67 mm moet natuurlijk 6.7 mm zijn), kwestie van me deze ochtend vertypt te hebben met de komma, maar alleen Jochen kan dat verbeteren in de databank.

Dag 10 van mijn rookstop, en ondanks diverse stress-situaties behoor ik dus nog altijd tot de “niet rokers”. Er was wel een lezer die zei dat ik er niet over moest schrijven, dan hoefde ik er ook niet aan te denken, maar ik moet er sowieso aan denken, dus dan kan ik er net zo goed ook wat over schrijven.

Bovendien is dat volgens de rookstopcoach een soort therapie om met het verlies aan “goesting of drang” om te leren gaan. Ik moet immers ook elke dag in mijn rookstop dagboek invullen hoeveel sigaretten ik daags voordien heb gerookt, en als ik (zoals de laatste 9 dagen) daar dan netjes een NUL stuks kan schrijven, dan is dat ook zoiets als een success gevoel.

Negen volle dagen dus niet gefoefeld, maar dus wel heel vaak aan een sigaretje moeten denken, en als alternatief veel koffie (foei!) en veel water gedronken, en ook veel fruit gegeten, ter compensatie van die drang “iets in je mond te willen hebben.”

En dan natuurlijk ook mijn favoriete wafelkoekjes. De weegschaal begint toch al weer behoorlijk door te drukken, ik denk dat ie kapot is en moet zeker een van dezer dagen een nieuwe weegschaal kopen…

Of weer eens beginnen met een of ander groot project dat veel lichamelijke inspanning vereist.

Wat ik tegenwoordig ook doe, is regelmatig naar buiten gaan en dan een minuut lang diep in en uit ademen.

Me nu echt al beter voelen kan ik niet beweren, ik heb veel slaap nodig, maar wordt elke ochtend vroeger wakker en moet me dwingen in bed te blijven.

Wel kan ik nu al veel beter ruiken, en ruik dus ook veel sneller dat anderen in huis wel nog roken, alhoewel ze dat zoveel mogelijk in andere kamers doen om mij te ontzien.

Wat betreft de kosten: 1 pakje sigaretten per dag roken betekent = 1.460 € per jaar besparen (Luxemburgse prijs): daarmee kun je (voorlopig althans) zo’n 1.000 liter benzine kopen…
Ik zou dus kunnen beweren dat vanaf dit jaar mijn benzine gratis is…

We hebben sinds gisteren problemen met de webcamera die op de sneeuw meetlat is gericht, er is iets niet in orde met de lensinstelling, en ik heb de leverancier daarover al gekontakteerd of er een oplossing voor is. Ook de Wirtzfeld Valley webcam was deze ochtend tijdelijk buiten gebruik.

Gelukkig is er voorlopig geen sneeuw te verwachten, zodat onze meetlat op het ogenblik ook zonder de camera door het leven kan gaan. We keep you informed!


Wirtzfeld, deze ochtend

Advertentie:
Overigens: nu al plannen maken voor Valentijnsdag (14 Februari)
een leuk idee: een romantisch midweek uitstapje of een lekker lang lui weekend met z’n tweetjes in ons Wirtzfeld Valley Appartement
(KLIK HIER)

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.