Vrijdag, 11 Januari 2008

Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten
onder thermometerhut: +4.9° C, aan de grond +1.2° C.
Neerslag in de laatste 24 uur: 0.6 mm

Vandaag, maar ook in het weekend regelmatig een bui.
De temperaturen blijven te hoog voor de tijd van het jaar, voorlopig geen sneeuw in het vooruitzicht.

Nieuw kleedje van VRT Journaal: onmogelijk!

De layout van het VRT Journaal is sinds eergisteren kompleet veranderd, met nieuwe achtergronden, schermen en kleurtjes. Zoals je tegenwoordig ook op veel andere zenders ook ziet, is het erg onrustig geworden.

Men probeert natuurlijk met zijn tijd te gaan, maar wat er ze dit keer van terecht brengen is (naar mijn bescheiden mening) toch een beetje teveel van het goede:

In bepaalde nieuwsgedeelten (de zog. korte nieuwsflashes) verschijnt er namelijk tijdens de aankondiging eerst een grote balk met de tekst van dat thema, die dan na ééntiende seconde of zo verandert in een kleinere textbalk met diezelfde tekst.


Newsflash Tekstbalken in VRT Nieuws doen pijn aan de ogen

Hier zie je zo’n voorbeeld (rechts staat er nog net zo’n gedeelte), maar het gaat veel te snel om de grote tekstbalk op de foto te krijgen. En natuurlijk is dat ook te snel om door je ogen gevolgd te kunnen worden. Wat ontzettend vervelend is voor mijn oogballen.


Newsflash Tekstbalken in VRT Nieuws doen pijn aan de ogen

Ik heb daarom gisteren de redactie van de VRT (via het kontakt formulier op hun nieuwe website www.deredactie.be) het volgende als kommentaar geschreven:

jullie gebruiken in de nieuwsflashes in het nieuwe journaal balken met eerst de grote tekst ophanger die heel snel veranderen in een balk met kleinere tekst. Dit doet ontzettend pijn aan de ogen omdat de pupillen zich te snel moeten omschakelen aan de tekstgrootte. Hebben jullie aandelen in oogklinieken of optiek bedrijven? Doe er wat aan, anders ga ik VTM kijken.

Hopelijk zal ik niet de enige zijn die daar zijn probleem mee heeft en komt er snel betering, anders moet ik inderdaad omschakelen naar het VTM nieuws.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert
  Uw opmerking naar de VRT toe zijn correct.
  Wij kijken digitaal waardoor de beelden scherp zijn , doch het het flashy gedoe met wegflitsende balken, gekleurde horizontale balken achter de “anker man/vrouw” maken het er echt niet kijkvriendelijker op.
  Het eindeloos herhalen van de onderwerpen……………….voor, aan het begin, tijdens het nieuws , tussen het nieuws en nog eens op het einde van het nieuws………………….zouden de kijkers dan toch nog steeds als minder inteligent genomen worden door de “krakken” van de Reyerslaan ?
  Nog een reden waardoor wij minder en minder naar één kijken. Alle medewerkers, losse en vaste, zullen en moeten het statuut van Bekende vlaming (ja met kleine v want als het op Vlaams aankomt kiezen deze lui liever voor Engels) krijgen. Ongeacht hun voorgeschiedenis en kunnen zullen zij zingen, acteren, dansen, presenteren enz…enz… Zo krijg je de zendtijd en de SMS kassa ook snel gevuld. Dan hebben we het nog niet over de eeuwige herhalingen allerhande. Of oude coriefeën die uit “pensioen” terug gehaald worden om de boel met hun eigenheid nog intriester te maken.
  Gedenk dikwijls ‘” VRT weg ermee”
  Nu bij de conculega’s van de commerciele zenders is het al niet veel meer soeps. Ook daar intriest met weinig inhoud, platfloers, binnenkijkerij bij anderen (voyeurisme)
  Al een geluk dat we kunnen wegzappen ,de knop omdraaien en naar de radio luisteren al dan niet met een goed leesboek of aan het web om zo onze geest bij te schaven.

  Groetjes
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.