Zondag, 13 Januari 2008

De opklaringen in Hoog België zijn pas laat gisterenmiddag gekomen, en deze ochtend was het daarom erg fris in Wirtzfeld met temperaturen die nog eens onder het vriespunt lagen. De weiden liggen er deze ochtend dus witgevroren bij. Plaatselijk kan het dus glad zijn!

Maximum temperatuur gisteren in Wirtzfeld: +3.6° C
Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten:
Onder thermometerhut: -0.5° C , aan de grond -5° C
Neerslag in de laatste 24 uur: 1.1 mm regen
Mijn Rookstop: dag 12: nog altijd niet zwak geworden!

In de loop van de dag zullen de opklaringen weer verdwijnen en zullen de wolken en buien opnieuw het weerpatroon gaan bepalen.


Wirtzfeld, deze ochtend: brede opklaringen, witgevroren weiden

Gisteren nog eens uitgebreid wezen shoppen, net over de grens, in diverse supermarkten, en vandaag denk ik erover om eens naar Losheimergraben te gaan, waar diverse toeristen attrakties zijn: o.a. Krippana, Arstechnica etc.
Daarover dan meer later deze week.

Vandaag ook nog een bericht van Marlies over het bezoek aan het legermuseum in Elsenborn.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

2 reacties

 1. Proficiat Hubert met je volharding!
  Merkwaardig vond ik volgende affiche aan het prikbord in onze school. Wij zijn blijkbaar niet de enige die naar sneeuw verlangen.

  Nog een prettige zondag iedereen!

 2. Hallo, Hubert
  Als ik het goed heb bijgehouden, vier jij vandaag je twaalfde nicotinevrije dag. Mijn gelukwensen, maar mag ik zelf even “stoefen”? Op mijn kalender van niet-roker staat vandaag het getal 366, met andere woorden: ik heb een vol jaar achter de rug.
  Inderdaad, op 13 Jan 07 heb ik de laatste sigaret in de asbak uitgedrukt, na 40 jaar zwaar roken – met piekmomenten van soms 2 pakjes per dag. Van het ene moment op het andere beslist: “ik stop ermee!” en geen sigaret meer aangeraakt.
  Mijn ervaringen? Het ganse proces van stoppen en ontwenning zit “tussen beide oren”: je wilt het of je wilt het niet en op voorhand naar hulpmiddeltjes grijpen vergroot eerder je kans op mislukken dan omgekeerd. Het voordeel is dat je na een paar weken reeds – en die tijd zit er voor jou langzaam aan te komen – het verschil duidelijk begint te merken: letterlijk meer lucht, minder snel vermoeid, kortom je voelt je veel fitter en dat is feitelijk de beste motivering om vol te houden.
  Hou er wel rekening mee dat er enkele kilootjes zullen bijkomen. Bij mij waren er dat 8 op 6 maand; dat betekende 94 kg voor 1,73 m, wat ik wel een beetje veel begon te vinden. Ik ben dan maar anders beginnen eten, zonder een echt hongerdieet te volgen, en op evenveel tijd had ik mijn gewicht van voor 10 jaar terug. De enige ontwenningsverschijnselen waarvan ik enige last heb ondervonden, zijn wat slechter slapen in het begin en wat zenuwachtigheid – volgens Ginette eerder veel, maar ikzelf heb daar weinig van gemerkt 😉 De sociale omgang met wel-rokers, al dan niet aan de toog op café, stoort me ook helemaal niet, dus wat mij betreft klopt het verhaal dat je al snel opnieuw in de verleiding komt alvast blijkbaar niet.
  Of ik er voor altijd vanaf ben? Dat kan niemand op voorhand beweren, maar ik weet wel dat ik spijt heb dat ik er niet vroeger mee gestopt ben!
  Dus: volhouden Hubert!
  Groetjes uit Weywertz
  Walter

  Prima Walter… en ja, ik ken er ook veel in onze eigen familie die er mee gestopt zijn, sommige al jaren lang, maar ik weet ook dat men net zo gemakkelijk ook weer kan hervallen… dus voorlopig mezelf nog even moed inpompen en maar blijven tellen…. En dat met dat gewicht wil ik best geloven, volgens mijn weegschaal ben ik de laatste 2 weken 20 (twintig) kg bijgekomen, dus toch maar hopen dat het probleem aan de weegschaal ligt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.