Woensdag, 16 Januari 2008

De regenzone die gisteren over Belgie is heengetrokken is pas relatief laat in de namiddag bij ons in Hoog Belgie aangekomen, maar tot deze ochtend heeft het dan niet meer opgehouden met regenen. Ook de wind is gisterenmiddag sterker geworden, maar vanochtend is die weer gaan liggen.

Maximum temperatuur gisteren in Wirtzfeld: +5° C
Minimum temperatuur deze nacht in Wirtzfeld gemeten:
Onder thermometerhut: +4° C , aan de grond +0.5° C
Neerslag in de laatste 24 uur: 10.4 mm regen
Mijn Rookstop: dag 15: nog altijd niet zwak geworden!

De pluviometer heeft dus inderdaad veel water in de afgelopen 24 uur te verwerken gekregen: 10.4 mm regen staat gelijk aan 10.4 liter water per vierkante meter.


Wirtzfeld, rond de middag

Vanaf vandaag zou het opnieuw wat droger worden, slechts af en toe een bui, en veel minder wind. De temperaturen blijven veel te hoog voor de tijd van het jaar, en dit weerbeeld zou tot en met het weekeinde zo blijven.

Mike is ondertussen bezig zijn koffer in te pakken, want morgen namiddag stapt hij in het vliegtuig dat hem vanuit Egypte naar Frankfurt zal brengen, waar Jochen hem dan zal afhalen voor een paar weekjes vakantie in Hoog België.
Hij zal alleszins tevreden zijn met het weer hier dat de eerstvolgende dagen nog geen wintertoestanden brengt, zodat hij dus iets gemakkelijker kan wennen aan het temperatuurverschil tussen Egypte en België.

Vanochtend staan mijn voeten weer op het programma: om te vermijden dat mijn teennagel ingroeit, krijgt die teen regelmatig een nieuw beugeltje erop geplakt bij de pedicuriste. Ik hoorde overigens onlangs dat een gedeelte van de kosten van een dergelijke behandeling door de mutualiteit (ziekenfonds) terug betaald wordt.

En wat het leesprogramma betreft: op het ogenblik ben ik met een leuke nononsense roman bezig van ene Susan Elizabeth Phillips die op nogal sappige wijze de liefdes avonturen weergeeft van haar hoofdpersonnage. Dit is een schrijfster die vooral in de chicklit klasse schrijft:

Wikipedia:) chicklit = aanduiding voor werk met minder literaire pretentie. Het succes van die boeken zorgde ervoor dat dat uitgevers het woord gingen gebruiken als marketingterm voor werk dat was gericht op jonge vrouwen van de girlpowergeneratie die niet noodzakelijk over veel literaire belangstelling beschikken. De heldinnen in dergelijke boeken zijn vaak alleenstaande, vlotte vrouwen uit de grote stad met een interessante baan en een levendige belangstelling voor seksualiteit.

Blijkt dus dat dergelijke romans mij ook best kunnen amuseren. En misschien een aanrader aan andere mannen om te trachten het “raadsel vrouw” beter te doorgronden…

En voor het “raadsel man:” het tweejaarlijks autosalon in Brussel opent morgen zijn deuren voor het grote publiek:
www.auto55.be/fotospecials/1048-autosalon-brussel-2008

Geplaatst in Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.