Donderdag, 17 Januari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +5°C, min +3.2°C , gras +2.2°C
Neerslag: zie de noteringen hier rechts.
Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

Verwachting vandaag: wisselend bewolkt en af en toe een bui, te warm voor de tijd van het jaar.

Rookstop: dag 16 successvol!

Mike: Guten Flug!

Gisteren heeft het nog af en toe wat geregend, maar dat heeft hier de pret niet kunnen bederven.

Naast de gebruikelijke administratieve rompslomp (BTW aangifte ed) wijd ik mij op het ogenblik intensief aan mijn rookstop (ontwennings)ritueel: ’s ochtends mijn persoonlijke (online) dagboek invullen bij de rookstopcoach, en gedachten uitwisselen met de andere rookstoppers in hun forum, af en toe eens buiten gaan om enkele minuten diep in te ademen, ’s middags een extra lang middagdutje doen (wie slaapt heeft geen drang om te roken) en veel te lezen.

Zo ben ik gisteren opnieuw naar de bibliotheek in Büllingen geweest om nog een paar nieuwe boeken te halen, want de bieb belde op om te zeggen dat ze het nieuwste boek van Burke (dat o zo heerlijk sarcastische boek over een Engelse priester die in Burke’s eerste boek een vrouw leert kennen en trouwt) voor mij terzijde gelegd hadden.

Immers, je kunt in onze bilbiotheek niet alleen online kijken welke boeken ze hebben, maar je kunt er ook (als je een lidkaart hebt) online boeken uit andere bibliotheken in de Oostkantons, en sinds kort zelfs ook uit bibliotheken over de grens in Duitsland voor je laten reserveren. Een keer per week worden die gereserveerde boeken dan naar jouw biblioteek gebracht, zodat je niet zelf naar andere bibliotheken hoeft te rijden. . Een boek lenen kost 10 of 20 cent, voor een gereserveerd boek betaal je iets extra. Peanuts, en zodoende heb je toegang tot meer dan een miljoen boeken. Jaja, ook de Osotkantons gaan met hun tijd mee! Meer info daarover (in het Duits) op www.mediadg.be

Vandaag gaat het Autosalon in Brussel open, en deze “belangrijke hoogmis voor de autoliefhebber” zou ook dit jaar weer zo’n 700.000 bezoekers trekken. (Als het er minder zijn zal dit een teken zijn dat autorijdend Belgie minder wenst te gaan rijden…)
En hopelijk voor het milieu gaat iedereen met het openbare vervoer er naar toe….

Positief nieuws uit de Oostkantons: Het bekende driesterren Hotel Drosson in Wirtzfeld heeft sinds Kerstmis een overdekt zwembad (10*5m) voor zijn hotelgasten.

Negatief nieuws uit de Oostkantons: het Hotel Domain des Hautes Fagnes in Ovifat heeft de boeken moeten neerleggen en is gesloten.

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert
  Lekker het zwembad in Drosson, de kegelbaan heeft het toch niet moeten bekopen ?? (neen)
  Dan hoeven we niet langer in de forellenvijver te baden……..
  Alle gekheid op een stokje. Het kan het hotel maar een ster meer opleveren, want dat verdienen de hard werkenden daar wel. En…….het is weeral een aantrekkingspunt meer in Wirtzfeld al had Sporthotel daar al eerder aan gewerkt.
  Hopelijk heeft Mike een voorspoedige huisvlucht, en kan hij het nu voor een tijdje rustig doen zonder al die (mooie en drukke gasten)
  Brot und Nutella, mmmmmmmmmm, dass schmeckt…….
  Onze oudste zoon vertekt mogelijk binnen enkele dagen/weken voor 3 maanden in opdracht (wergever Katoennatie Antwerpen) naar Katar. Zal wel moeten wennen aan het verkeer dat er nog hectischer is dan in Egypte, slechts één winkel met water dat naar wat meer smaakt, de mooie autochtonen waar je enkel maar eens mag naar kijken en de zomer temperatuur van gemiddeld 50 tot 55 C° Hopelijk gaat het door zo kan hij eens aanvoelen hoe het elders is dan in Hotel Mama, en een dikke stuiver sparen. Zo kan hij bij zijn terugkomst eens ernstig gaan bezinnen over de aankoop van een eigen nestje.
  Als dat doorgaat dan zit de halve familie in maart in het nabije oosten. We hebben geboekt voor 2 weken Marsa Alam vanaf 10 tot en met 24/3/08. ‘k zou me dan nog eens in ’t zeetje wagen om wat te gaan snorkelen. Is jaren en kilos geleden. Mike, is het water in maart warm genoeg om zonder rubber ding om (‘k bedoel niet dat…..) in het water te gaan? (kan nog wat fris zijn zonder “trocki”)
  En Hubert (en Brigitte???en Jochem ????) prachtig de kaap van 17 dagen zonder rookstokje gerond. Doorbijten, veel water drinken en niet te veel snoepen, of het zouden rauwe groenten moeten zijn zonder dip (Calvé) sausjes. Ben nu 10 jaar rookvrij na een leven met constant een rokertje in de mond. Gewicht 25 kgs bijgekomen binnen 2 jaar door teveel te snoepen en te weinig beweging. Net zoals met mijn web-site zou ik dringen moeten beginnen met af te slanken door beweging. Heb al een cardio fiets gekocht, maar nog niet opgezeten, deed te veel pijn aan mijn p..p. Heb me toch voorgenomen nog voor het begin van de vakantie enkele pondjes af vallen. We kunnen toch niet om de 6 maand nieuwe shirts en broeken kopen.
  Zo de groetjes aan allen
  Jos

  Bedankt voor al deze thema’s, Jos. Voorlopig doe ik beter een beetje meer snoepen, dan terug te vallen naar het rookpatroon. Met een volgende “knutsel projekt” zal ik die bijkomende kilo’s er wel weer vanaf krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.