Zaterdag, 19 Januari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +9°C, min +5°C , gras +3.5°C
Neerslag: zie de noteringen hier rechts.
Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

Verwachting vandaag: wisselend bewolkt en af en toe een bui, veel wind, te warm voor de tijd van het jaar.

Rookstop: ook dag 18 was successvol!

Het weer doet erg gek, volgens onze webcam thermometer is gisteren in de avonduren de temperatuur verder omhoog gegaan, ipv gezakt. Afgelopen nacht was het tot 9.5° C bij ons in Wirtzfeld. En ook dit weekend moeten we rekening houden met veel wind en regen.

Echt herfstweer ipv winter, en wij zullen dan ook maar zoveel mogelijk lekker binnen blijven bij de open haard en met een goed boek.

Mike is dus inderdaad goed aangekomen, en is al druk bezig met diverse bezoeken.
Volgens mij is Mike een beetje dunner geworden, Brigitte vindt dat het nogal meevalt. Het zal wel de normale ouderlijke bezorgdheid zijn, ook al zijn je kinderen ondertussen al boven de 30, je maakt je er toch nog je gedachten over… Ter controle nawegen kunnen we voorlopig niet, want onze weegschaal doet gek. De ene keer gooit ie er 20 kg bij, de andere keer 10 kg. Ik weet dus ook niet of ikzelf al dan niet aan het aankomen ben nu dat ik gestopt ben met roken, maar mijn eetgewoontes zijn inderdaad van dien aard, dat er zeker een paar kg bij gaan komen.

Mijn Rookstop coach tip van de dag:

Denk je als roker of als ex-roker? ‘Eentje kan toch geen kwaad.’ Toch wel. Wie gestopt is met roken en toch plots één sigaret rookt, krijgt vaak te maken met het ‘hek is van de dam’-effect. Er volgen nog meerdere sigaretten. Fysiologisch ben je geprogrammeerd om méér te roken dan één sigaret en je lichaam zal alles doen om je zover te krijgen. Na die ene sigaret wordt het zeer moeilijk om opnieuw naar ‘niet-roken’ te gaan. Vooral mentaal is dat een enorme uitdaging.
Het is dus veel beter jezelf af te vragen wat je met die ‘ene sigaret’ wil bereiken ?

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.