Woensdag, 23 Januari 2008

Na de lichte sneeuwval gisterenochtend is het ook bij ons droog geworden, en in de namiddag zelfs brede opklaringen. Maar de temperatuur ging niet meer zo hoog als de afgelopen dagen het geval is geweest. Afgelopen nacht is het dan nog eens goed koud geworden:

Opgemeten temperaturen gisteren: max +2.5°C, min -3.5°C , gras -6.0°C
Neerslag: zie de noteringen hier rechts.
Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

Verwachting vandaag: waarschijnlijk de gehele dag droog, bij temperaturen die net boven nul zullen uitkomen


Wirtzfeld, deze ochtend

Sybille Mertes uit Brussel/Wirtzfeld stuurde naar aanleiding van mijn beurs beschouwing van gisteren nog deze interessante video link, die volgens haar misschien een verklaring kan zijn waarom de aandelenmarkten zo gek reageren:

hier klikken voor leuke video link

En o.a. deze reactie kreeg ik gisteren van één van onze snowmailing abonnees:

Loflied…

Beste Hubert,

Allereerst Hubert, even een dankjewel voor jou, omdat je altijd belangeloos voor ons en vele anderen (hopenlijk weten zij dit ook te schetsen en waarderen), je “neus” als het ware in de wind houdt om te zien of er iets van weer’s verandering te bespeuren is op de kantons.

Jij bent de weerman van de kantons zoals de weerman van de nederlandstalige rtl zenders Piet Paulusman en van de Nederlandstalige zenders Erwin Knollemans Knor of zoiets en van de Duitse zenders Ulrike u.z.w. in ieder geval een icoon op het gebied van weersvooruitzichten en het dooseinen aan de vele nederlandse en denkelijk belgische en duitse misschien ook wel nog luxemburgse langlauf genieters en gewoon sneeuwfanaten, een pluim en dikke pluim voor jou

Hubert, dat is wat ik even gesamenlik met mijn vrouw en kinderen , maar ook tevens een broer van mijn met zijn familie, en de diverse bekenden van ons gezamelijk die ook door ons of door jouw berichtgeving steeds duidelijk op de hoogte gehouden worden van de juiste weersvoorspelling aldaar bij jullie op de kantons, nogmaals bedankt!!!

Ook al ligt er geen sneeuw of maar een bitje jij zorgt ervoor dat wij als er iets op komst is ons pakketje samenstellen en erop los kunnen als mogelijk naar jullie eveneens schone gebied, net gelijk als ons limburgse alhier heuvelkrijtland.

Vele groeten en nogmaals veel goeds in het komende en nu 2008, aan uwer naasten ook en hopenlijk kunnen we nog lang plezier en juistheid genieten van uwer kunde over het weer.

Fam. Loek en Silvia Muyrers, lara,vera en poeh.

En jammer genoeg maar waar: bij gebrek aan sneeuw deze winter moet ik alle paar weken eens een sneeuwmailing buitensturen, ook als er slechts enkele vlokjes gevallen zijn. Een echte winter kan ik jammer genoeg de eerste paar dagen nog niet aankondigen.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

2 reacties

 1. Hubert,
  Ben ik mis of is er reactie tijdens het nieuws op jouw mail??? (banners met nieuwsflashes met grote/kleine tekst)
  Ik dacht dat ik die ambetante banner niet meer zie verschijnen … maar ik ben niet zeker … ’t duurde maar 3 à 4 seconden steeds …
  Afin als dat zo is, ziet het er nu toch beter uit he …
  Hier is het grijs en zitten we boven de nul graden. (maar ’t is hier ook kouder dan de afgelopen dagen)
  groetjes
  Marlies

  Of mijn mail heeft geholpen durf ik niet te beweren: de VRT is blijkbaar een beetje aan het experimenteren: bij de groene banners was het bijvoorbeeld gisterenmiddag niet meer zo vervelend (alleen een flits en dan de normale tekstgrootte), maar gisterenavond bij de rode banners was het toch weer de vervelendz tekstsprong van groot naar klein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.