Donderdag, 24 Januari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +3.5°C, min +2.0°C , gras 0.0°C
Neerslag: zie de noteringen hier rechts.
Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

Verwachting voor vandaag: in de loop van de namiddag krijgen we nog een regenfront van west naar oost over ons heen, daarna en tot en met het weekend droog bij te milde temperaturen voor de tijd van het jaar.

En dan was er nog die 40-jarige vrouw die droomde dat ze God ontmoette. Ze vroeg hem dan ook direkt wanneer ze zou sterven, en God vertelde haar: over 40 jaar, 3 maanden, 6 dagen en 10 uur.

De vrouw was natuurlijk erg blij dit te vernemen en begon direkt te overleggen met haar schoonheidschirurg:

Ze wilde haar borsten vergrootten, haar heupen versmallen, haar buikje laten strakken, de lippen voller maken, de oogleden bijtrekken, de oorvleugeltjes naar achteren halen, kraaienpootjes verwijderen, de rimpels gladstrijken en noem maar op.

Na drie maanden komt ze uit het ziekenhuis, steekt de straat over en wordt door een tram overreden.

Morsdood dus.
Komt ze in de hemel aan en vraagt ze God: wat moet dat betekenen, je had toch gezegd dat ik nog 40 jaar te leven had?

Sorry, zei God, ik had je niet herkend…

Nog altijd spannende situaties op de beurzen. Ik vertelde eerder dit jaar over de goede prestaties van Apple op de beurs (koers eind 2006 95$, eind 2007 202$). Die koers is de laatste paar dagen zwaar onder druk geweest en zelfs tot 126$ gedaald, om ondertussen alweer naar ± 140$ gestegen te zijn.

AAPL in EURO op Frankfurt of AAPL in DOLLAR op de Nasdaq

Reden: op de Macworld beurs begin Januari werd nog geen nieuwere iPhone aangekondigd met de gewenste hogere snelheid (vooral voor Europa goed), en na het verkondigen van “de beste resultaten ooit” over het afgelopen kwartaal (eergisteren), werd de koers van Apple afgestraft omdat hun nieuwe verwachtingen voor het tweede kwartaal volgens de investoren te gematigd is. Toch blijft bij veel analisten het aandeel goed voor een 225-250$ in het komende jaar. Vooral bij de lage dollarkoersen van het ogenblik misschien een overweging waard om nu te kopen… Toch blijft het de eerste weken nog een beetje onrustig op de beurzen…
En zoals ik al eerder gezegd heb: uiteraard is een dergelijke uitspraak met de nodige voorzichtigheid te genieten, en is dit niet te beschouwen als een koopadvies. Ik steek daarvoor geen hand in het vuur, anders zou ik zelf allang meegekocht hebben!

Prijzen van huizen aanzienlijk gestegen.
Niet alleen in België, ook in Neerland zijn de prijzen van huizen aanzienlijk gestegen:
In Nederland is het aantal te koop staande woningen naar een recordhoogte gestegen. Vooral het aanbod van appartenmenten steeg, met bijna twintig procent. Het probleem is dat de appartementen niet bij iedereen even populair zijn.

In 1992 was de gemiddelde prijs voor een koopwoning nog € 82.000. Inmiddels is dat bedrag, eind 2007, gestegen naar € 248.000. Sinds de jaren tachtig stijgen de huizenprijzen vele malen sneller dan inflatie en loonstijging.

De belangrijkste reden is wel dat er te weinig woningen zijn. Het tekort doet de prijzen stijgen. Huizenkopers hebben steeds meer geld en kunnen daarom steeds meer lenen.

Het aanbod van huizen die te koop staan sluit bij lange na niet aan op de vraag. Vooral het aantal appartementen dat te koop staat steeg. Senioren, een belangrijke doelgroep voor deze appartementen, lijken minder geinteresseerd dan voorzien.

Jarenlang was het een trend dat senioren op hogere leeftijd naar een appartement of seniorenflat verhuisden. Inmiddels blijft de senior liever in hun ‘oude’ huis wonen of in een gelijkvloerse bungalow.

Geplaatst in iPhone, Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.