Winterprik komt!

We kregen de volgende E-Mail van Karel binnen:

Date: Tue, 29 Jan 2008 10:57:23
From: Karel Holvoet
Organization: KMI-IRM
To: Hubert Savelberg
Subject: Re: Sneeuw

Dag Hubert;
Morgen eerst regen, dan sneeuw in de Hoge Venen boven 600m (0-2 cm). Vrijdag kan dé dag worden van deze winter. Alle details zijn nog onduidelijk maar het gaat sowieso sneeuwen. Morgen weten we normaal gezien wel hoe het precies gaat lopen. Verwittig al tijdig de sportcentra dat ze hun loipen snel kunnen gaan leggen! Ook in de rest van België zijn er goede sneeuwkansen, spannend! groeten,
Karel

Dus begin maar alvast te plannen…!

Geplaatst in Winter 2007-2008.

4 reacties

  1. Het zal vrijdag zeker gaan sneeuwen. De vraag is echter hoeveel sneeuw er blijft liggen. Mocht alle sneeuw droog zijn is er tussen de 5 en 15 cm mogelijk. Mijn vermoeden is echter dat aan het begin van de zone slechts natte sneeuw valt die later over gaat in droge sneeuw. Mocht de ondergrond nat zijn kan dat negatieve gevolgen hebben op de opbouw van het sneeuwdek. Ik zal de komende dagen met intresse volgen.

  2. Op de website van het KMI spreekt men voor vrijdag al over 15cm sneeuw!
    Zelfs snachts voor Vlaanderen sneeuw!
    Laat ons hopen, want voor volgende week voorziet men alweer zachter weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.