Woensdag, 30 Januari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +3°C, min -2.0°C , gras -6.0°C


Wirtzfeld deze ochtend: mist en motregen

JIPPIEEEE..

de komende dagen hebben allemaal wat in petto:

vandaag: ik ben weer een jaartje ouder geworden!

morgen: “oude wijvendag”, het officiële begin van de Carnavals-periode. Vanaf 11.11 uur gaan de vrouwtjes in Hoog België uit hun bol, en moeten stropdassen bij de mannen eraan geloven. En ’s nachts steekt er een heftige storm op die in laag België veel regen, en in Hoog België zeker een dik pak sneeuw gaat brengen.

overmorgen: ’s ochtends zou er al 15 cm sneeuw liggen in Hoog Belgie, de ski centra zullen kunnen beginnen de langlauf ski loipen te trekken! Overdag zou er ook nog wat sneeuw bij kunnen vallen.

over-overmorgen: het begin van de krokus vakantie, er valt nog meer sneeuw in Hoog België!
Half België trekt naar de Oostkantons om toch maar even te profiteren van die sneeuw!

over-over-overmorgen: (dat is dus Zondag): de sneeuw ligt er nog, en de andere helft van België komt ook nog naar de Oostkantons. In de grotere plaatsen in de oostkantons trekken Carnavals optochten ’s middags door de straten.

Maandag… kantje boordje of de sneeuw verder zal blijven liggen… In de kleinere gemeenten zijn nu de Rosenmontag optochten aan de beurt.

Dinsdag… er wordt nog altijd Carnaval gevierd in de Oostkantons…. of er nog voldoende sneeuw overblijft weten we pas later deze week.

Aswoensdag… we gaan een assekruisje halen om boete te doen voor onze (carnavals) zonden…

Ik denk dat ik verder niets meer hoef te vertellen hier:

winterbanden nakijken, laarzen in pakken, ski’s waxen, handschoenen en droge sokken inpakken, en aan de baas een Vrije Dag vragen voor komende Vrijdag!


Advertentie

NU BOEKEN:
Vrije Data tot na Pasen in Wirtzfeld Valley Appartement:

Pasen valt dit jaar op 23+24 Maart

Geplaatst in Winter 2007-2008.

23 reacties

 1. Proficiat Hubert met je verjaardag! En als kers op de verjaardagstaart word je getrakteerd op het eerste winteroffensief! Groeten en prettig carnaval gewenst,
  Roel

 2. Hallo Hubert, Hebben jullie met het oog op het “winteroffensief” de wagens al verplaatst voor de sneeuwruimers ? Alle genoemde namen zijn fictief en kunnen wegens het privacy beleid niet vrijgegeven worden. Norman en zijn blonde vrouw luisteren tijdens het ontbijt naar de radio en horen de regionale nieuwslezer zeggen:
  “Er wordt 8 tot 10 cm sneeuw verwacht vandaag. Wilt u uw auto aan de kant van de straat parkeren met de oneven nummers, dan kan de sneeuwploeg er ongestoord langs rijden.”
  De vrouw van Norman gaat naar buiten en zet haar auto op de aangegeven plaats.
  Een week later, weer tijdens het ontbijt, meldt de nieuwslezer op de radio
  “We verwachten vandaag 10 tot 12 cm sneeuw.Wilt u uw auto aan de kant van de straat parkeren met de even nummers zodat de sneeuwploeg er ongestoord door kan ?”
  De vrouw van Norman gaat naar buiten en plaatst haar auto weer op de aangegeven plaats
  Weer een week later, weer tijdens het ontbijt zegt de nieuwslezer
  “Wij verwachten 12 tot 14 centimeter sneeuw. Wilt u uw auto…
  Op dat moment valt de stroom uit… L
  De vrouw van Norman is in alle staten en met een bezorgd gezicht vraagt ze aan haar man Norman “Schat, nu weet ik niet wat doen. Aan welke kant van de straat moet ik nu de auto parkeren zodat de sneeuwploeg er ongestoord door kan ?”
  Waarop Norman, met de liefde en begrip in zijn stem, zoals alle mannen die met een blonde vrouw getrouwd zijn, antwoordt :
  “Waarom laat je hem deze keer niet gewoon in de garage staan.”
  Zo laat de sneeuw maar komen……………………
  Jos

 3. Gefeleciteerd Hubert !!!! Wat de winter betreft: geweldig hoe Karel al een paar dagen geleden er pal op zat met zijn voorspellingen. De sneeuw moet nog komen uiteraard, maar nu staat het wel vast zeker. Vrijdag heb ik helaas een opdracht 🙁 Hopelijk kan ik dan zaterdag mijn wintervoorraad voor mijn website bijeen sprokkelen… Ik kijk er ongelofelijk naar uit!!
  Geniet nog van je verjaardag, Hubert!

 4. Hallo Hubert Gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk kunnen we met onze kids volgende week een winterwandeling maken in de oostkantons. Laat de sneeuw maar komen!
  Nog een fijne dag, Hubert!

 5. Hubert, Van Harte gefeliciteerd met je verjaardag. De weergoden hebben een mooi kado voor je in de maak. Vrijdag gaan we naar het Lienne-dal en hopen dat daar ook de sneeuw zal komen.
  Een hele leuke dag gewenst .

 6. Hallo Hubert, Van Harte een heel mooie verjaardag samen met je familie. En een heerlijke witte Carnaval. Gewenst door
  Giel en Joke van Gemert

 7. Goedemorgen Hubert,Ook vanuit Landgraaf van harte proficiat. Wij wensen je nog heel veel rookvrije jaren.
  De Russels

 8. Beste Hubert, Heden middag kan je op je verjaardag wat (natte) sneeuw verwachten. Ben er nog altijd niet uit wat donderdag gaat doen. Nog altijd rond de 15 mm neerslag, maar er is een tong met warme grondlucht die vanuit het zuidwesten naar het noorden duwt. De vraag is hoe ver deze tong zichzelf naar het noorden drukt. Er bestaat een aardig kans dat de sneeuw in de ardennen niet of slechts later op de avond zal blijven liggen. De temperatuur zal donderdag misschien iets boven nul komen. Ook het dauwpunt zou positief kunnen zijn. Ik hoop met iedereen mee, maar er bestaat een kans dat het tegen gaat vallen.

 9. Hubert, Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en nog veel sneeuwgenot toegewenst. De timing is perfect …. Zet maar een foto op uw website als de eerste vlokken eraan komen.
  Gaby

 10. Aan Hubert: hartelijke gelukwensen!
  Aan alle lezers: niet te euforisch betreffende die sneeuwpret! Vergeet niet dat een sneeuwlaag met een dikte van 10 à 15 cm het minimum is om deftige langlaufloipen te kunnen sporen en dat het een paar dagen moet sneeuwen alvorens er ook genoeg ligt in de brandgangen van de bossen, waar de meeste pistes doorheen lopen. Hier in Weywertz, met de lokale skiclub “Im Himmelchen”, liggen we alvast op de loer om aan de slag te gaan van zodra de condities het enigszins mogelijk maken.
  Een goede raad: alvorens de verplaatsing naar de Oostkantons te maken, je goed informeren en niet enkel geloven wat Frank en zijn collega’s op radio en TV vertellen! Denk aan winteruitrusting voor de wagen en hou desgevallend rekening met enorm veel verkeer in de Hoge Venen. ( het is beter om via Malmedy naar de skigebieden van Bütgenbach-Büllingen te reizen ) Als er voldoende sneeuw ligt en je komt naar Weywertz is er veel kans dat je Patrick of mij aantreft in de club achter de toog, in het magazijn van de skiverhuur of onderweg met één van onze motorsledes. Groetjes
  Walter

 11. 3 dikke zoenen Hubert en van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Ik heb mijn vrije dag al aangevraagd en ja, de skis zijn al gewaxed. Eindelijk, het werd tijd dat ze de witte loper uitrollen! Ik ben benieuwd!!

 12. Ik kom zaterdag gewoon richting Botrange en omgeving voor een wandeling. Auto-uitrusting is al lang ok.
  Hopelijk heeft iedereen dat en staan er niet teveel auto’s schuin te slippen op de wegen!

 13. De nieuwe GFS update toont mijn angsten. Het KMI heeft het inmiddels ook ingezien:

  Vandaag donderdag verwachten we zeer winderig en zeer nat weer. Al in de ochtenduren neemt de bewolking snel toe met al regen in de voormiddag in de kuststreek. Die regen wordt hevig, bereikt na de middag ook de Ardennen en op de Hoogtes kan er daarbij ook sneeuw of smeltende sneeuw vallen.

 14. Gelukkige verjaardag,Hubert. Ik zal morgen maar iets warm aandoen over mijn Möhnenkostuum. Mijn buurvrouw zei me dat ik beter thuis zou blijven met dat weer. Mijn antwoord was natuurlijk vergeet het, ik drink wel een schnaps meer. Wout zei me als ik er 15 drink ik het wel warm genoeg zou hebben. Viert nog goed Hubert.

  groeten,
  Ria

 15. Hallo, ’t is wel al een beetje laat op de dag? maar toch nog een hééééééééééééééél gelukkige verjaardag gewenst!!! En wij kijken ook uit naar de sneeuw!!! Want we komen dit weekend naar de oost-kantons!!! Groeten
  Geert en Sabine

 16. gelukkige verjaardag Hubert.
  Beter laat dan nooit maar das een beetje zoals de sneeuw deze winter.
  Ik durf er geen cm op plakken want zoals kees Vrins zei wordt het donderdag een dubbeltje op zijn kant.
  20 cm zal wel moeilijk hallbaar zijn maar we duimen.
  Ik hoop het zeker voor jullie.

  groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.